Konsten att komma upp – och köpa tomater!

Så här känns det alltid när jag försöker komma upp ur sängen en måndagsmorgon. Svårt, på gränsen till omöjligt. Jag tar sats och gungar hit och dit och precis när jag tror att jag ska komma upp på fötter rullar jag tillbaka på rygg igen och snoozar…

Annons

Men än en gång har jag till slut rest mig, och tillhör åter människosläktet som går upprätt. Eller hasar upprätt, jag är trött efter helgen. Av ingen anledning alls.
Jag var inte uppe och partajade till gryningen direkt. (Då hade jag inte kommit upp alls, möjligtvis med lyftkransassistans.)
Det mest ansträngande jag gjorde var att kuta runt på stan i lördags och göra ärenden och handla. Fast det kan ta på krafterna att shoppa. Speciellt den senaste tiden – när jag fångats i Den Kvistiga Tomatfällan!


För ett tag sen blev jag en misstänksam tomatshoppare. Det verkade som om de som satt i kassan inte ens med en snabb blick försökte identifiera vilken sorts tomater jag köpt – vanliga eller kvist. Varje gång slogs det dyraste priset in och hade jag köpt den billigare sorten hade jag två val: strunta i det eller säga till och känna mig som en gniden snåljåpa.
Jag valde såklart det sista, jag är för gammal för att orka skämmas. Men det mest skrämmande är att jag blivit besatt av att handla tomater och förvandlats till en självutnämnd Janne Josefsson i grönsaksdisken – jag går till olika affärer för att kolla och köper tomater som jag egentligen inte vill ha. Och än har jag inte hittat någon som inte försökt blåsa mig… det kan snart bli braskande kvällstidningsrubriker efter mitt grävande i frukt- och grönsaksdisken:

På tal om att handla förresten: Vetenskapen har gjort ett stort genombrott! Forskarna har äntligen tagit reda på hur man väljer den snabbaste kön!


Hemligheten bakom att hamna i rätt kö är: välj alltid den kortaste kön.
Det är främst antalet personer som påverkar kötiden, inte hur mycket varor de har. Varje person förlänger väntetiden med 48 sekunder. Varje vara förlänger tiden med 2,8 sekunder. Det behövs alltså 17 varor för att motsvara en person. Matte för mathandlare.

Brukar du ställa dig i ”fel” kö i affären?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Cia

  Nä jag självscannar och står inte i kö 😉

 • Ann-Louise

  Hej Charlotte!
  Det där kunde lika gärna ha varit jag och nu när jag är nyopererad är det om möjligt ännu jäkligare.
  Ha det bra o hälsa

 • inte lätt att hålla ordning på allt… sorter.
  Jag gillar inte heller att gå upp, därför lir det frukost i sängen
  🙂

 • P.S.
  Självscanning är toppen, har gjort det över 5 år.

 • Åsa w

  jag står ofta i fel….:( har också hamnat fel i tomat val men jag säger till….

 • Vill inte riktigt hålla med om att det är den kortaste kön som går fortast. Känns som att jag har testat alla modeller men ändå hamnar jag fel…