Konstigt sött mos?

Igår hade vi potatismos till middag (inte bara) och plötsligt fick jag ett sånt oemotståndligt sug efter något jag inte ätit på säkert tjugofem år. Jag hämtade en flaska sirap, gjorde ett lite hål mitt i mosklicken och ringlade ner sirap i det.

Annons

Åh så gott, jag flög bakåt i tiden och var tillbaka vid mammas köksbord hemma i Hörby. Men sambon kastade häpna ögon mot min tallrik och undrade vad sjutton jag höll på med? Sånt där hade de aldrig sysslat med under hans uppväxt i Blekinge. Är det någon annan som minns sirapsmos eller var det en mycket lokal företeelse i mitt barndomskök?  

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • haha, nä inte det. men jag ska testa. men därimot. fick vi lära oss av pappa. när man gör vattenchoklad. rör man ihop cacao, socker ner med lite lite grädde. blanda ihop. det tar man på mackan. det är rinnande, men gud så gott. mamma var arg för vi hade inget kvar i koppen när vattnet kom. konstigt. ha en bra dag biggan

 • hoppas datan håller tills på fredag. inte kul att vara utan. prata om att vi blir beroenda av en data. för 1 år sedan hade vi ingen. men nu har vi 4 en var. ja det var ju så kul.ja vi gör lite annat också. jg är sjukskriven så då är det ju bra med datan. tiden är inte så lång då. skriver du varannan vecka, varför inte varje. har inte hunnit läsa hela din blogg än. men jag ska göra det i eftermiddag. ha det så så länge kram biggan

 • Åh vilken fint hjärta:P

 • admin

  Birgitta: Tack för att du håller tummarna för min dator! Och jag skriver mitt uppslag Charlotte.nu varannan vecka i Allas (de andra veckorna har vi roliga Hillevi Wahls kåserier i tidningen) – men här på bloggen skriver jag varje vardag! Kram på dig! /Charlotte

 • Jag anar liiiite rosa. Kan det vara King Edward? Och vem bryyyyr sig. Jisses, jag är arbetsskadad. Spelar väl ingen roll vad det är för PLU på den där söta potatisen 🙂 Jag är nog för ung (25½, tihi), uppvuxen på fel ställe (sthlm) och ätit för lite potatismos öht för att komma på nåt sånt annars 🙂