Kurragömma och tävling!!

Ikväll blir det julfestligheter med jobbet: julbord och showen 500 i Lund.  Det ska bli jättekul – samtidigt som det börjar sprida sig en smått nervös stämning här på Allas redaktion.
I föreställningen ingår det nämligen vissa inslag där publiken deltar. Och tanken på att förvandlas från en åskådare i skuggorna till en medverkare i spotlighten gör de flesta lite smånojiga. Speciellt eftersom vi ska sitta på andra raden… Hipphipp-killarna behöver bara sträcka ut en hand för att hugga tag i någon av oss. Min plan för att slippa bli utvald (jag har dragits upp på scen som trollkarlsassistent i Sunny Beach, det får räcka) ser ut ungefär så här:

Annons

Och planen för imorgon är att begrava mig i livslust. Vilket inte är lika vällustigt som det kan höras. Jag ska jobba hemma med att planera vårens Livslustan – en reportageavdelning i Allas om livsstil och relationer.
Då hinner jag inte blogga, men jag tänkte ge er något att grunna på under tiden. En tävling där ni kan vinna den här boken från Känguru Förlag:

För att vara med och tävla ska ni försöka lista ut vad bilden jag har på min anslagstavla ovanför datorn här på jobbet föreställer.

Ledtrådar:
* Det är en reproduktion av en tavla målad av en känd konstnär, som inte längre lever.
* Reklamfilmer för en öl och en energidryck har inslag som finns på tavlan.

Var med och tävla genom att skriva en kommentar där ni gissar:
* Vilket djur finns med på tavlan?
* Vilken färg är dominerande på tavlan?
* Vilket element är dominerande (eld/luft/vatten/jord) på tavlan?

Eller gissa namnet på tavlan och konstnären.

Kika in igen på måndag! Då avslöjar jag rätt svar, vinnaren – och om jag blev uppdragen på scenen på julshowen…

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Haha, ja det kanske funkar att dra upp tröjan så där!!
  Ang, din fråga på tävlingen har jag ingen aning.. men en vil chansning kan jag ju skriva…
  picasso
  röd
  eld
  Ha en bra dag!

 • Dalmantiner på fötterna lät nästan lite obehagligt, men kan man ha leopard på kroppen so why not.

  Nu ligger tre ”kropps-julklappsrim” ute

  Ha så trevligt kväll!

 • Tack tack! Glad lucia på dig med. =)

 • ha de så kul ikväll! 🙂

 • hehe Att hata fisk är inga problem, faktum är att det får vara hur gott som helst, jag skulle inte äta det ändå, jag har tok-fobi för fiskar, ksriker högt bara jag får syn på en, på jobbet har jag ”tränat” ett år bara för att kunna släppa ner några matkulor i guldfisk skålen som står där…
  Jag vet inte hur det kan komma sig..men så länge som jag minns har det varit så, itne ens för miljonbelopp skulle jag utsätta mig för att ta i en fisk, huuäääähhh

 • klart ja har bra smak 😉 hur leker livet för dig då?

 • Känguru lila eld.Det tror jag det är.Ha det så trevligt i kväll.

 • Hahahah då är den gjord för oss båda:))

 • roligt med tävling

 • Oj, oj…

  Öl – borde bli BLÅ på färg…??
  Energidryck – borde bli Bull; alltså TJUR på djur?? (Ojsan , ett julrim!! *S*)
  Hmmm…element…Känns som att blå och tjur ger en vibb av…VIND??
  Ja du, C…Detta var /(&/”#¤¤=?)- svårt!
  Men det få bli mina svar i alla fall!
  Ha en fortsatt trevlig Lucia!!

 • Ha så trevligt! Jag tror säkert du hamnar på scenen!

 • haha nja inte riktigt men han var väldigt ja.. som han är på TV. Han sett och rörelserna.. allt är likadant tyckte jag. Han skrattar som han gör på TV men ändå så var han lite allvarlig i blicken. han såg ut att vara riktigt trevlig iaf 😀 haha vågade inte ta bild då hela cafét var fullt med folk 😛

 • Det inte bara jämnar ut sig, det väger över. Du är ju en såndär RIKTIG journalist, med utbildning, som får BETALT för att skriva. Det är det inte alla som lyckas med. Särskilt inte utan att sälja sin själ 😉
  Det är fantastiskt roligt att du gillar min blogg, för jag gillar ju din. Så det så. 😀

 • Anonym

  Ja, det är ju det! Särskilt nu i vintermörkret. 🙂

 • Ja, det är ju det! Särskilt nu i vintermörkret. 🙂

  Ha en bra helg!

 • Fint med polo,ska banne mig köpa fler ;)Å,en rentav allmänbildade pjäs,låter som att den blir bra och intressant,men huga för plocket.Jag skulle sitta allra längst bak :O

 • Tävlingen var svår…hmmmm Han viskar till henne,något som kille nr 2 inte får ta del av.Funderar…

 • Jag har ingen aning, men jag vill ju gärna vinna boken så att jag har nåt att läsa på toaletten.
  Älg
  orange
  Eld

  Det är inte så farligt att bli uppdragen på scen, bara kul!

 • OJ,missförstånd,inte denna bilden du har det handlar om.Dumma jag…

 • Hm, ja, fritt tolkat då, jag tror att kängurun är svaret på fråga 1, att lila, eller cerise är färgen som dominerar och att luft då måste vara svaret på elementet, då lila är en sakral färg som står för himlen.
  Det tokiga är att jag ser en liten kyckling i cerise på tröjan, men jag står för lilla kängurun.

  Livslust sitter i hjärnan, för oavsett under vilka förhållanden och sätt man lever så sitter det i sättet att se på livet, tycker jag då.
  Lycka till med jobbet och hoppas festen blev kul och att du åter slapp gå upp på scenen!

 • Tack för de värmande orden från dig,kram 🙂

 • Du kommer att få en helkul kväll och sitter du så där med polon så kan du ge dig på att de drar upp just dig.
  Tavlan? Jisses så svårt…fågel, hav och blått?
  Trevlig tredje advent önskar jag dig!
  Kram

 • Haha javisst. Det är faktiskt så jag ser ut naken. Lite hårt ibland men man vänjer sig. Haha!
  Trevlig helg!!

 • Madonnan

  Oj, så svårt.

  Ngt av Andy Warhol kanske.

  Ha en fin helg och lycka till med planerandet.

 • har ingen anning är inte så duktig på konstnärer :S
  Ha en trevlig dag
  /Dilan =)

 • Ha en super bra lördag =)

 • Djuret är en delfin
  Färgen är blå
  Elementet är vatten
  Vilda gissningar men jag ÄLSKAR tävlingar!

 • Min fantasi är inte vad den borde vara så jag lutar mig tillbaka och väntar helt enkelt på svaret. Och den där livslustbilagan ser jag fram emot redan nu….

 • djuret; ‘bull’ = tjur
  färg; rött röd/orange
  element; eld
  konstnär; maybe picasso? (fast du gillar att åka till frankrike)

 • hehe du påminde mig för något jag grävt ner i den nedesta lådan i minnet! För ett par år sedan i Playa del Ingles…på en sån där ‘grisfest’ blir jag uppdragen på scen med två andra för att dansa rock a’ roll och en av oss skulle vinna… och det var ju den som visade brösten så klart! Jag vägrade och blev tvåa, norskan vann! Han Antonio stog bredvid oss och visade hela tiden att’upp med toppen’ !! Skämmigt värre!

 • God morgon!Mitt efternamn blir alltid fel när jag skriver till dig.Ha en bra dag