Kvinnan som sågar Stieg Larsson

saga

Stieg Larsson-febern härjar i USA och alla hyllar honom – nästan. Filmregissören Nora Ephron , som bland annat gjort filmer som ”När Harry mötte Sally”, har begått lustmord på Millenium-böckerna i en krönika i New Yorker.
Lite elakt, väldigt roligt.
Ett par utdrag i svensk översättning:

Annons

”Salander gläntade på dörren och ägnade flera stycken åt att försöka bestämma sig för om hon skulle släppa in Blomkvist. Många kursiverade tankar flög genom henne hjärna. Gå iväg. Kanske. Så vadå. Etc. 
“Snälla”, sade han. ”Jag måste träffa dig. Å, Ä och Ö-tangenterna på min dator fungerar inte.”
Han vaggade sin iBook i famnen. Hon tittade på honom. Han tittade på henne. Hon tittade på honom. Han tittade på henne. Och sen gjorde hon vad hon brukade göra när hon fick slut på kursiverade tankar: hon skakade på huvudet. 
“Jag kan faktiskt  inte klara mig utan Å, Ä och Ö-tangenter,” sade han. “Vi är i Sverige.”

“Jag behöver mina Å, Ä och Ö-tangenter,” sade Blomkvist. “Vad händer om jag vill åka till Svavelsjö? Eller Strängnäs? Eller Södertälje? Vad ska jag göra om jag behöver skriva Wadensjö? Eller Ekström eller Nyström?”
Det var ett övertygande argument.
Hon öppnade dörren.”

Känns en smula bekant, eller hur?

Senaste kommentarer

  • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter