Lite lånade och lite stulna

Jag startar dagen med att dela med mig av ett fantastiskt nytt ord jag hittade i tidningen: Lånstulna.
Man fattar ju direkt vad Karin, 23 menar. Det började med att hon bara lånade stövlarna, men nu har det gått rätt lång tid. Möjligheten finns att Karin aldrig kommer att lämna tillbaka stövlarna – och då blir de lite mer stulna än lånade.

Annons

Jag har blivit av med en del filmer och böcker genom lånstöld under åren.  Å andra sidan, en snabb blick i bokhyllan avslöjar att jag har en del lånstöldgods själv. Så det jämnar väl ut sig på ett eller annat sätt. 

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Haha Det lät rätt roligt när man läste på bilden.

  Måste säga att du har verkligen en trevlig blogg.

 • maja M

  Nej inga lånstulna kläder här vad jag vet. Det är ju lånstulna dvd skivor som existerar här,men de ska tillbaka snart.. skäms bara jag tänker på det.
  Själv lever jag efter efter boken ”rensa i röran”.Jag lånar ytterst sällan ut böcker längre utan jag ger bort romaner och deckare när jag läst ut dom.
  Så säger jag till den jag ger boken till ge gärna boken vidare till någon annan sen.
  På så sätt sprider jag läsupplevelsen vidare.
  Ett väldigt roligt sätt att leva.
  Det enda böckerna jag sparar är de böcker är fina bilder-böcker eller faktaböcker.
  Sen händer det att jag tröttnar på dom böckerna också efter några år och då ger jag de vidare.
  Så har jag börjat göra med det mesta av matriella ting. Det blir inte så jobbigt att flytta då och dessutom känner man sig fri på något sätt.

 • Charlotte

  Tess: Tack! 🙂
  Maja: Bra filosofi! Jag har börjat göra något liknande och ger bort böcker jag läst (och som inte blivit favoriter som jag måste spara). Dels för att det känns trevligt, men också i ren panik för att bokhyllan snart kommer att sprängas om jag försöker peta in en bok till.

 • Jag läser eller ser sällan om böcker/filmer, så det låter som något man borde efterapa… särskilt nu innan flytt… jag har tänkt tanken… ska bara… genomföra något liknande också… för jag vet inte… är det tanken som räknas? Vad gör isf böckerna fortf kvar i min bokhylla?

 • Charlotte

  Annchen: Därför att det är mycket lättare att lyfta ner dom från hyllan i fantasin än att göra det i verkligheten? Det brukar ta sin lilla tid att gå från tanke till handling, i alla fall för mig.

 • maja M

  Ja, det finns en praktisk sida av det hela också som jag nästan inte kan med att säga. Jag har ingen bokhylla så alla mina böcker står i mitt skafferi bland alla torr-varor. Det är faktiskt riktigt,riktigt sant. Tills jag har råd at köpa en bokhylla så får de stå där men jag har de finaste böckerna framme under mitt soffbord.

 • Oh ja, det är därför det brukar ta mig några månader efter att jag börjat tänka att jag borde klippa mig tills jag faktiskt gör det 🙂 Stor skillnad på ”borde göra” och att faktiskt göra det. Fast borde och måste är rätt fula ord ändå…

  Maja, i förra lägenheten förvarade jag tv:n i skafferiet 🙂 Vi hade iofs en annan större tv i vardagsrummet så tv:n i skafferiet användes bara när jag skulle se på VHS. Man får ta tillvara på den plats man har helt enkelt! 🙂