Lokal värmebölja

Det är för varmt! Jag blir svettig, trött och tjock.
I början av vintern bodde jag i en frys. Låg som en stel kylklamp i soffan och vågade inte byta tv-kanal av rädsla för att förfrysa handen om den stacks utanför filten.
Sen fixade vaktmästaren elementen och nu bor jag plötsligt i en bastu istället. Värmen bara vräker ut i lägenheten fast vi skruvat ner nästan till noll. Termometern har visat upp mot drygt 26 grader, vilket enligt socialstyrelsen är en olägenhet.

Snart måste jag gå runt i bikini hemma – och jag är inte redo för det!
Och inte blir det lättare att komma i form i vårt nya tropiska inomhusklimat. Nya studier visar att hög temperatur inomhus kan bidra till övervikt. Om kroppen aldrig får jobba för att hålla värmen förbrukar man mindre kalorier, plus att man blir sämre på att alstra egen värme.
Sänker man värmen med fyra grader runt tjugogradersstrecket kan man förbränna åttahundra kalorier mer per dygn, påstår forskarna vid Cambridge.

Annons

Eftersom det är den 1 februari idag och startskottet för min årliga tradition med Friskus-februari – en supersund månad då allt onyttigt åker ut och allt nyttigt in – borde jag kanske stänga av elementen helt och tvingas blåsa dammet av klädhäng… crosstrainern, som står som ett dåligt samvete i vardagsrummet, och trampa mig varm.

Senaste kommentarer

  • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter