Lycka är en gammal ängel och en grym gudson

Den här veckan har börjat bra. Två saker har redan gjort mig alldeles glörd – ni vet när man blir både glad och rörd på samma gång. Som en mixer med skratt och tårar i.

1. Fallet med den stulna ängeln.

Annons

Det kom ett mail till Allas:
”För ett antal år sedan hade ni så att man kunde rekommendera någon som gjort något fint för någon annan människa. De fick då en ängel i guld. Min fru fick en sådan ängel genom sin syster, och den ängeln har varit en av hennes käraste egendomar. I söndags hade vi inbrott i vårt hus, och bland de saker som de stal var vigselringar och just hennes ängel. Alla kort som vi hade på ängeln fanns på en dator som de också stal. Min fråga till er är, har ni någon bild på denna ängel som vi kan skicka till polisen (i hopp om att de hittar den) och kan ni ge mig information om var ni har köpt den, så kanske jag kan köpa en ny till henne för att lindra smärtan något. Det kommer naturligtvis inte bli samma, men jag vill göra vad jag kan.”

Vem kan motstå en sån vädjan från en man som försöker göra sin ledsna fru lite gladare? Så vi inledde genast Operation Hitta en Ängel här på redaktionen. Det var säkert över femton år sen vi delade ut de här änglarna så chansen var ganska minimal.
Men – allra längst in i ett hörn i vårt kassaskåp låg en dammig ask med en glömd guldängel i:

Kanske hade hon flugit in i en vrå och gömt sig tills det var dags att bli en räddande ängel för att muntra upp någon som behövde det?
När jag mailade tillbaka till mannen och berättade att en ny ängel var på väg med posten fick jag det här svaret:
”Jag vet inte hur jag ska kunna tacka dig. Detta betyder otroligt mycket. Trots att man ibland drabbas av motgångar, kommer jag alltid tro på människans godhet. Djupt tacksam!”
Och då blev jag så glörd att det svämmade över lite i ögonvrån medan hjärtat blev alldeles bastuvarmt. Aldrig blir man så glad som när man gjort någon annan glad.

2. Filmen med den dansande gudsonen

Det kom ett sms till min mobil:
”Gå in på Youtube och sök på Kevin och Onn”.
Så det gjorde jag ju och fick se det här:

Den coola killen i vit tröja är min grymt duktiga gudson Kevin! Tillsammans med sin lika duktiga kompis vann han en talangtävling med den här dansen som de gjort koreografin till alldeles själva, 11 år gamla.
Och så blev det lite översvämning utanpå och varmt inuti igen. Glädjen att bli stolt över någon man tycker om är också en svåröverträffad hjärtevärmare.

Vad gjorde dig så glad att du fällde en tår senast?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Cia

  Usch på dig… Jag blev glöd när jag smög in och tjuvläste din blogg på arbetstid… Så nu sitter jag här med två våta kinder över den där ängeln!

  Jag tycker att maken skulle haft sin alldeles egna ängel för det han gjorde för sin fru!

 • Youtubeklippet med far & son Hoyt *torkar bort en tår*. Den gjorde mig verkligen lycklig ända in i själen 🙂

 • Vilken underbar berättelse (dottern fick också inbrott, hon har ju inget värdefullt, som går att omsätta i pengar. Hennes lilla guldhjärta hon fick vid födseln av farmor som är död, försvann… Bara tråkigt, tjuvar är dumma, stjäla av två unga tjejer).

 • Berättelsen om ängeln är underbar. Får tårar i ögonen även jag. Och din gudson Kevin är jätteduktig!
  Såg lite av en dokumentär i måndags, som jag önskar att jag sett från början. Den hette ”A heart from Jenin” och handlar om en palestinsk pojke, Ahmed, som sköts ihjäl av en israelisk krypskytt 2005. Som en fredssymbol bestämde sig Ahmeds familj för att ge hans organ till israeliska barn, och räddade därmed deras liv. När den döde pojkens palestinske pappa träffar ett av de israeliska barnen, han kramar och pussar henne och man ser kärleken i hans ögon, grät jag. Mitt i det kompakta mörker och hat som verkar råda, mitt i alla låsta positioner, bryter ljuset igenom större än någonsin och visar att kärlekens kraft alltid är där, alltid är ett alternativ. Här info om filmen:
  http://this.is/parsberg/heart_fr_Je/pdf/a_heart_from_jenin_sv.pdf