Mamma vill ha mat!

På söndag är det Mors dag och en undersökning visar att 4 av 5 mammor vill bli firade – även om de påstår motsatsen.
Vad jag minns fick min mamma alltid samma sak varenda Mors dag – en ny morgonrock. Som pappa betalade och vi barn tog åt oss äran för. Det var som en farsdagsslips, med bara färgen och mönstret som skiftade från år till år.
Jag undrar var hon gjorde av sin rocksamling. Hade hon en speciell låda på vinden där lager med lager av rosa frotté och lila nylonvolanger lades till vila? Eller smög hon ut i trädgåden en sen natt i slutet av maj och eldade upp förra årets morgonrocksmodell medan hon ylade mot månen och undrade varför hon fått en sån fantasilös familj… vem vet.

Annons

Det mamma helst vill ha på söndag är inte en morgonrock. Utan en middag! Hemma eller på lokal, bara hon inte lagat den själv. Middag är populärare än både blommor, choklad och andra mammaklassiker.

Här är två kul filmer om hur svårt det kan vara att uppvakta mamma – och hur mammor egentligen har det…

Ha en härlig helg oavsett om ni ska fira pingst eller Mors dag, både och eller inget alls! Det ska tydligen bli sommar&sol i alla fall så jag satsar på bikiniränder. Jag ska lägga mig på balkongen och sakta och solskyddssäkert bli lagom lättgrillad. Och fortsätta helgtemat med att lägga något gott på grillen framåt kvällen.
Vi ses på måndag!

Och glöm inte att du kan tävla om Alex Schulmans bok och stickpaket till och med onsdag:

Tävlingen hittar du HÄR.

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Cia

  Hmm själv orkar jag inte vara på balkongen när det solen gassar. Termometern visade 40 grader där redan för några veckor sedan och varmare lär det bli.

  Nä ut på cykeln kanske eller så tar jag på mig sovmasken och låsas som om det regnar 😉

 • Min mamma sa en gång att ”Jag vill ingenting ha!” och då köpte jag ingenting heller. Efteråt har hon erkänt att hon aldrig blivit så besviken…

 • Studenten närmar sig, yeezzzzz!

 • Absolut en middag!FÅ se vad det blir 😛

 • Jag har köpt en söt pajform till min mamma som gillar hembakat ^^