Mest märkt i världen

Sverige har blivit världsmästare – i att vara märk-ligast! I alla fall 08-orna. En ny undersökning visar att Stockholmare är de mest tatuerade på hela jorden. (Möjligtvis med undantag för något naturfolk.) Inte mindre än 33% av Stockholmsborna mellan 18 och 49 år är gaddade.

Annons

Att märka sig är inte så märkvärdigt längre. Nästan alla gör det. Vanligaste yrket bland de som går till tatueraren sägs vara dagisfröken, och allt fler äldre skaffar en tatuering. Just att vänta tills man uppnått mogen ålder har faktiskt sina fördelar: när man gaddar äldre hud blir färgerna klarare och fäster bättre, plus att det blöder mindre.

Det vanligaste motivet när man tatuerar sig första gången är ett namn eller ord. Inte sällan skrivet med japanska eller kinesiska tecken. Men om man inte råkar behärska de språken är det lätt hänt att det blir fel. Det finn en hel blogg som enbart handlar om misstag med tatuerade kinesiska tecken, som du HITTAR HÄR.
Ett exempel. En kille fick den här tatueringen:

Han trodde det betydde ”Lojalitet” – men tatueraren har skrivit ”Nudlar”…

Senaste kommentarer

  • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter