Mitt liv som inbrottstjuv

100055079

Lika bra att erkänna. Jag har gjort inbrott. Igen.
I torsdags kväll efter en lång dag på bokmässan och en trevlig middag med mina kollegor checkade vi in på vårt hotell.
Alla de andra öppnade sina rumsdörrar problemfritt med eleganta svep med sina dörrkort. Swish, öppet. Men mitt kort hade tydligen missupfattat sin uppgift. Swish, stängt.
Jag svepte med kortet så axeln nästan hoppade ur led, tryckte det mot låset, hängde mig i dörrhandtaget…  sesam vägrade öppna sig.
Min snälla arbetskamrat Ingar med (öppet) rum mitt emot hejade på med uppmuntrande tillrop.
Jag var på väg ner till receptionen för att dunka näven i disken och klaga på trasiga kort, när jag höjde blicken.  Och insåg att jag försökt öppna fel dörr. Mitt rumsnummer hörde till dörren till vänster om den jag försökt komma in genom.
Det var svårt att somna den kvällen. Jag oroade mig för att det låg en stackare på andra sidan väggen som var skräckslagen efter att någon galning försökt bryta sig in i hans/hennes hotellrum.

Annons

Innan jag till slut somnade passerade min tidigare kriminella karriär som inbrottstjuv revy.
1. När jag och en väninna kröp in genom bakluckan på hennes bil på Mårtenstorget i Lund för att nyckeln plötsligt inte passade. Inte förrän vi satt oss insåg vi att det inte var hennes bil – och fick snabbt krypa ut igen.
2. När jag blev övertalad av en annan väninna att ta sig in i en lägenhet via en balkong, för att hon var jättekär i killen som bodde där och var övertygad om att han skulle bli lika jättekär i henne om han hittade oss där som två nattliga suprisegäster när han kom hem från krogen. Det blev han inte.

Obs! Båda dessa händelser hände under ungdomligt oförstånd och är preskiberade.

Förutom att jag råkade falla tillbaka i gamla brottsliga banor var bokmässan väldigt kul och inspirerande. Hela huvudet är fullt att kloka ord, nya intryck, spännande idéer och längtan efter att stanna tiden för att hinna läsa alla fantastiska böcker som finns!

Senaste kommentarer

  • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter