Mot målet: med stora kliv eller babysteps

Dagens temaord är alltså: Mål.
Jag har hittat två tips på hur man kan nå målolika sätt.

1. Med små steg

Mikrosucceér: Att sätta upp små delmål varje dag – och fira när man klarat dem! Det är Kristian Borglund, grundare av Livshandboken, som ger rådet att skriva en lista över 5-10 mikrosuccéer du ska jubla över när du uppnått. Det kan till exempel vara att göra någon glad eller att ha tagit itu med något du helst skulle vilja skjuta upp.

Annons

Jag ska testa, men går ut försiktigt och sätter upp ett mikrosuccémål: att ha fyllt det här tomma dokumentet till nästa pappers-charlotte i Allas med åtminstone några bokstäver….

2. Med stora kliv

Allt du drömt om på 1001 dagar:
Day Zero kan du göra en egen lista med 101 saker du vill åstadkomma, och pricka av efter hand. Du har 1001 dagar på dig, eftersom 2,75 år anses vara en lagom deadline. Målen måste vara realistiska och mätbara. Är det svårt att komma på 101 saker kan man kika på andras listor för att inspireras – folk vill göra allt från att lära sig prata långsammare till att äta en hot dog i New York.

 

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Ojojoj
  Ett mikromål kan ju vara att fylla i 101 saker eller att köpa nästa Allas för att se om du lyckades fylla ditt tomma ark med bokstäver.

 • Charlotte

  Christina: Absolut kan det vara det – nu känner jag att fick sparken jag behövde för att fylla på med fler bokstäver…