Nära duvan-upplevelse

Detail view of a jet plane engine, with two doves

Vad var det jag sade – det är farligt att flyga!
Nu har jag landat på min jobbstol igen efter en skön semester. Förutom en nödlandning på Kastrup.
Jag och sambon var på väg till Tunisien. Trodde vi. När en skogsduva flög in i ena flygplansmotorn och hade sönder tre rotorblad. Planet fick vända tillbaka efter tio minuter och landa med full bränsletank bland brandbilar och ambulanser.
Folk grät och erbjöds psykologsamtal. Konstigt nog blev jag, som är typ flygräddast i världen, lugn som en zombie mitt i turbulensen. Klev av flyget på oskakiga ben och klev på nytt plan dagen efter.
Kanske duvjäkeln botade mig. Eller så kraschade hjärnan och är fortfarande chockad.

Annons

Så småningom kom vi till Tunisien i alla fall. Och hade väldigt trevligt. Några ögonblick som blev kameraklick:
eldjem
Tummen upp för El Jem, vacker gammal romersk amfiteater. Fast läskigt när man tänker på alla blodiga gladiatorspel som utkämpats där.
sahara
Dromedarklippan i Sahara, en riktig ökenupplevelse.
starwars
Mos Espa, kulissbyn mitt ute i Sahara där delar av Star Wars-filmerna spelats in. Speciellt sambon var salig över att få se detta, och det var rätt coolt.

Hoppas alla haft en härlig sommar och semester! Och här är ett exempel på att det kan vara kul att flyga också. På en flygning med Lufthansa i sommar var det inte fåglar som flög runt, utan kuddar i ett lekfullt kabinkrig: 

httpv://www.youtube.com/watch?v=ITMmqlNb6Jc&feature=related

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Härligt att komma iväg och insupa andra kulturer. Blev det några roliga souvernirer?
  Är inte flygrädd det minsta, men vete 17 om jag inte hade blivit det efter det du var med om!

 • Charlotte

  Katta & Doriz: Visst är det kul att komma iväg ibland och se att det finns en värld utanför den lilla vardagsvärlden. Några souvenirer blev det tyvärr inte, det var 48 grader och lite i svettigaste laget för att orka pruta – speciellt eftersom jag är rätt värdelös på att pruta även i svalare väder. 🙂 Och vad skönt att slippa vara flygrädd, hoppas du aldrig behöver råka ut för något missöde som ändrar på det.