Nu ryker brynen också…

Det tog tid innan poletten trillade ner. När jag såg Carolina Gynning som gäst i Filip&Fredriks program för ett tag sen kunde jag bara koncentrera mig på att hon såg… annorlunda ut. Jag kunde inte sätta fingret på vad det var, men av någon anledning tänkte jag på ödlorna i tv-serien V.

Annons

Inte förrän nu har jag fattat att det är senaste trenden. Att bleka bort ögonbrynen. Här är det sångerskan Gwen Stefani som blivit av med sina bryn.

Den här utvecklingen av avveckla ögonbrynen gör mig lite orolig. För vad använder vi ögonbrynen till? Jo, att visa känslor. Ett höjt ögonbryn för förvåning, ett rynkat ögonbryn för irritation och så vidare…
Om man lägger ihop osynligabryntrenden med att kvinnor sprutar in botox för att förlama sina ansikten verkar skönhetsidealet vara på väg åt det här hållet:

Stel, utslätad och uttryckslös. På en pinnig liten kropp så klart.

Kanske dags att starta en motkampanj innan våra ansikten monteras ner del för del tills de försvinner helt.
Rynkor i rörelse för levande ansikten!

Skulle du kunna tänka dig att bleka bort brynen eller spruta in botox?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Sofie

  Det är inte snyggt med blekta ögonbryn heller! Om man tex. har naturligt mörka ögonbryn7 ser det, rent ut sagt, knäppt ut! Iofs så finns det några få som passar i det, de som började med det kanske? och vilka de var vet jag inte, troligtvis snygga kändisar/modeller? och vem vill inte se ut som en modell? Samhället är FÖR ytligt nu för tiden…

 • jag har så fina naturliga..

 • Cer

  Haha, love the likeness of the image!!

  I have nice brown eyebrows, they’re so not disappearing!!

  Fun thing; me and a friend watched the end of the show and we were both really concerned about whether or not it was Carolina, there was just ”something wrong”.
  Hope you have a nice day!!:)

 • Usch vad fult! Jag vill ha mina ögonbryn mörka och markerade, det tycker iallafall JAG är snyggt.
  Visserligen är inte det snyggt på ljushåriga, men skulle ändå inte bleka mina ögonbryn!

 • My

  Usch nä aldrig i livet!
  Jag förstår inte hur detta kan bli en trend… Känns som att alla trender går åt fel håll just nu!
  Katastrooof!!!
  Jag är på med en motkanmapnj =)

  Kram My

 • Jag säger bara, varför förfular de sig. Gwen Stefani är ju snygg, i vanliga fall. På den bilden såg hon ju inte klok ut.
  Jag får säga att jag tillhör dem som gillar den naturliga looken, med ögonbryn tack.

 • Nej, fy! Skulle inte kunna tänka mig varken blekning av ögonbryn eller botox. Jag vill inte se ut som en av vaxdockorna på Madam Tussaud.
  Jag gör mängder av olika ansiktsuttryck beroende på vad jag känner/tycker, det skulle jag inte kunna leva utan.
  Ja, för levande ansikten!

 • Usch nej! Älskar mina bruna bryn och mitt naturliga ansikte och skulle aldrig vilja förstöra det genom att spruta in äckligt skit i det eller bleka bort mina ögonbryn.
  Hade du gjort det?

 • Jasså,hmmm,den trenden hakar jag inte på.Inte heller botoxtrenden.Nä,ett levande ansikte är vackert.Det enda jag gjort,är att fixa till en tand.Åsså var det ändå bara jag som såg att den var sas *fel*.

 • Cia

  Snabbsvar… NEJ!!!!

 • Jag tycker att ett par välskötta ifyllda ögonbrynen gör hela ansiktet! Men bleka bort dem? What’s the point? Det är ju skitfult.

 • Ne, jag skulle aldrig kunna bleka bort ögonbrynen, jag fattar inte hur folk kan tycka det är vackert med skönhets operationer i ansiktet.. man ser helt konstig ut bara.

 • Malin

  Tänker varken spruta in botox eller bleka brynen.. Dom gör mitt ansikte mer uttrycksfullt.. Man känner sig ju lätt blek om man inte fyller i dom.. Inte för att jag har brynen ap-mörka.. Men bleka, aldrig! Ungefär samma nödvändighet som att bleka anus, typ!

 • Nej, jag ägnar väldigt lite tid åt mina ögonbryn. Plockar dem någon gång ibland. Ett par gånger har jag färgat dem, men senaste gången blev ett trauma. Färgen tog blixtsnabbt, det blev kolsvart i samma ögonblick som jag la på den och jag fick panik. Som tur var gjorde jag det en fredag och det bleknade och blev mer naturligt tills det var dags att gå till jobbet efter helgen. Och botox – jag väntar otåligt på att bedövningen ska släppa efter tandläkarbesök. Inget botox för mig, tack.

 • Nej & nej! 😉
  Däremot färgar jag ögonbrynen med jämna mellanrum. Börjar bli dags igen f’resten… Man vill ju vara semesterfin medans man badar! 😉

  Botox… Aldrig i livet! Hellre ser jag ut som ett russin i fejan än ett ägg!

 • Signhild

  Aldrig.
  Men det är väl i linje med trenden förakta det naturliga typ kroppsbehåring för att istället
  ”försköna” med tatueringar och piercingar.

 • Mina ögonbryn är ljusa nog, så jag skulle aldrig bleka dem ännu mer. Jag vill ju hellre framhäva dom. På torsdag ska de färgas!

 • Nej, absolut inte! Jag har äntligen fått den form jag vill ha på mina bryn och dessutom finns det inget snyggare än ett par riktigt fint formade bryn. Rynkor är ju ett charmigt ålderstillägg dessutom… Skulle inte kunna tänka mig att förstöra min kropp på det viset. Om man sprutar in botox och gör förstoringar och förminskningar här och där så visar det ju bara att man inte är nöjd med sin kropp och endel kanske har att göra med ens självförtroende också. Kommer man överens med sin kropp och har ett bra självförtroende behöver man inga skönhetsmakeovers. 😛

 • Jag har i hela mitt liv färgat ögonbrynen för at få dem mörka och markerade, så nej tack till blekta osynliga ögobryn! Ett par fina bryn kan lyfta ett helt ansikte!

 • Nej,absolut inte!

 • Naturligt är det allra bästa, själv har jag färgat ögonbrynen en gång.. kändes konstigt. Inte heller har jag nopprat dem.