Nu tar jag semester – och blir insektsjägare!

Idag är sista jobbdagen före semestern. Och det är en himla tur att jag får lite ledigt, för jag har faktiskt ett annat jobb jag måste hinna med. Flug-Buster. Som Ghost-Buster fast med varelser som flyger runt och fortfarande lever… tyvärr.

Jag misstänker att de förhatade fruktflugorna är på väg att nästla sig in i vårt hem igen. Jag har sett ett par stycken och om det dyker upp fler måste jag börja jaga dem med dammsugarslangen som förra sommaren.
Dessutom har Malmö invaderats av gröna bladlöss. Igår när jag satt på balkongen var det som att titta in i ett grönt moln. Det finns en film som visar hur det myllrade mer än vanligt på Lilla Torg i Malmö igår kväll, som du kan se HÄR!

Annons

Mellan mina pass som krypjägare ska jag hinna med att koppla av och semestermysa också med familj och vänner, och tågtuffa till Italien.
Under tiden lämnar jag bloggen i händerna på ett par av mina supertrevliga och superduktiga kollegor.
Först ut är Johanna som börjar blogga på måndag. Hon är Allas redaktionskoordinator och i tidningen känner läsare igen henne som redaktör för avdelningarna Resor&Fritid och Hjärtegoda Livet.
Efter det tar Gunilla över – som redan är ett välbekant ansikte för många som följt bloggen.
Så fortsätt att titta in här hela sommaren – det blir tävlingar och mycket annat kul som händer!

Jag önskar alla en jätteskön fortsättning på sommaren – ha det underbarast och krama lugnt ur alla droppar ur semesterpåsen. Så ses vi igen i augusti!

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • De små svarta blomflugorna förökar sig i avloppen, så häll kokande vatten i diskhon & slasken morgon & kväll i en vecka så försvinner de!
  Jag har tyvärr nån grön sort som detta inte funkar på, men färre flugor är ju inte dumt.

  Ha en bra semester!

 • Cia

  Sorgmyggor, eller som de flesta kallar dem: blomflugor, är vanligt förekommande. Larverna som lever i krukjord. Fruktflugor brukar också härja under den här perioden..

  Hur blir man då av med dem? Olika husmorstips

  Prova att blanda till 2 delar vinäger, 1 del sirap och 1 droppe diskmedel (utan ammoniak) i en liten flaska eller dylikt. Blandningen lockar till sig fruktflugorna, som tar sig ner i flaskan och stannar där. Tips 2 är enklare och även det välbeprövat, lite rödvin med diskmedel i ett glas.

  Häll ättika i slasken.. där brukar fruktflugorna lägga ägg.. så ska dom försvinna! Har även hört häll kokande vatten genom slasken och häll sedan i massor med salt och låt det stå över natten. För det dödar larverna.. I kombination med att du slänger bort all gammal frukt och sånt som de dras till.

  Man kan kanske be sina rökande vänner att blåsa ut röken på växterna och fimpa i dina blomkrukor! Nikotin är nämligen rena giftet även för blomflugelarver! Vattnar man med ”fimp-vatten”, är det också effektivt, men ta inte i för mycket, så att inte växterna också dör av nikotinförgiftning…

  Du kan fånga sorgmyggor och fruktflugor med hjälp av gula klisterskivor som finns i trädgårdsfackhandeln.

 • Tack för tipsen mot blomflugor! De håller på att driva mig till vansinne. En morgon öppnade jag min burk med plommonsylt – därnere kröp en livs levande blomfluga! Hur hade den överlevt natten och föregående dag i kylskåpet, nere i sylten, med locket på? Detta förblir ett mysterium. Jag tog en sked och lyfte upp den, snabbt flög den iväg. Men den återkom morgonen därpå, försökte nästla sig ner i min fil, mitt té osv som dessa kryp brukar. De är avskyvärda – så små att man lätt missar dem och tror de är en del av maten (typ krydda eller hackad grönsak), minst lika äckliga som vanliga flugor, lömska eftersom de inte surrar, orädda och verkar ha en faiblesse för att flyga rakt in i ens ögon, näsa och mun eller allra helst ner i ens mat och krypa runt i den. Fy!!! Varje morgon jagar jag dessa marodörer som förstör frukosten, både bokstavligt och mentalt. Men den som överlevt i plommonsylten är ju faktiskt värd en eloge. Och det var inte så att den flög ner när jag öppnade locket, jag såg den redan innan jag öppnat locket men trodde det var en mörk avlång del av en plommonbit. Men icke. Charlotte, ha en underbar sommar, helst utan blomflugor! 🙂

 • Semesterpåse?
  Var köper man en sån? 😉

 • Trevlig semester, jag samlade på fjärilar som barn..

 • nettan t

  Semester, Suck! I år får jag bara en vecka för jag ska byta jobb. Men jag får stå ut med det när jag äntligen har fått jobbet jag suktat efter! Vi ska åka iväg hela den veckan och inte göra ett handtag nytta, det gör man ju annars året runt! En skön sommar till er alla!

 • Jag blev invaderad av bananflugor för några dagar sedan http://naktergalning.blogg.se/2009/august/flygande-invasion.html och gav mig ut på jakt på Google. Lärde mig saker som andra redan tipsat om här och har fångat en hel del genom vattenglas med vitvinsvinäger och diskmedel i. Tändstickor i blomkrukorna ska vara bra mot blomflugor. De lite mer gulaktiga är en annan sort som, som sagt, tydligen lägger ägg i avlopp. Kanske tur då att jag ska byta ut min diskbänk pga ett töntigt liiiitet hål i diskhon. Fast de är redan färre. Håller tummarna för oss båda.