Ny trend – strumpbyxor för män

Din man börjar använda strumpbyxor eller leggings under jeansen istället för långkalsingar – hur hade du reagerat?
Det är nämligen en ny trend, visar det sig.
I morse såg jag den här insändaren i Metro:

Annons

Nyfiken luskade jag vidare på nätet och tydligen är det en het debatt om ämnet. Vissa tycker det är helt okej och vissa har lite svårare att känna sig bekväma med tanken.

Själv gjorde jag en högst ovetenskaplig undersökning – ringde hem till sambon och frågade om han skulle kunna tänka sig ett par strumpbyxor/leggings i vinterkylan.
Svaret blev ”Nej”.

Jag hade nog personligen tyckt att en man i strumpbyxor varit rätt okej… om han hade varit okej med att jag hade fått fnissa lite innan jag vant mig vid synen.

Fast egentligen är det konstigt med motståndet och att det skulle vara ”omanligt” – varenda superhjälte går ju klädd i strumpbyxor!

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • På förskolan (upp till fyra år ungefär) har ju både pojkar och flickor strumpbyxor. Sen får killarna långfillingar och tjejerna forstätter med strupbyxor. Stackars tjejer. Långkalsingar är ju sååå mycket skönare än strumpbyxor.

 • Nja, strumpbyxor är väl en sak, men ska det vara för värmens skull så ska det väl vara bomull istf nylon som det stod i insändaren?!

 • Charlotte

  Ninnineth: En het synpunkt, att trilska ner mansben i tunna nylonisar kanske handlar om helt andra saker än att värma sig… å andra sidan finns det ju väldigt tjocka nylonstrumpor i typ 100 den? Hörde förresten på radion att strumbyxor för män är huge i USA, där det kallas Mantyhose…. med en liten ficka fram för att få plats med extra utrustning.

 • Charlotte

  Linda/Candygirl: Jag kan hålla med, köpte mina första långkallingar förra vintern (rosa för att underlätta gränsöverskridandet) och de är grymt sköna. Får nog ta fram dem imorgon.

 • Hej!

  Jag tycker tyvärr att den tjocka balettgubben överst i artikeln ger en felaktig och fördomsfull bild av oss killar/män som seriöst använder strumpbyxor/leggings. Varför ska alltid män hånas och förlöjligas kring detta ämne?

  Personligen förstår jag inte hur alla tjejer tycker att långkalsonger är sååå mycket skönare än strumpbyxor? Ett par strumpbyxor av bra kvalitet och rätt storlek utklassar ju alla typer av långkalsonger. Dom sitter bättre, kasar inte ner, glider bättre under byxorna, har en fotdel, har inga sömmar som är irriterande och korvar sig inte nere vid ankeln.

  Om nu kvinnor köper rosa långkalsonger för att underlätta ”gränsöverskridandet”, får vi män då köpa svarta strumpbyxor för att göra motsvarande då svart är en manlig/tuff färg?

  Många män har minst lika snygga och välsvarvade ben som kvinnor. Varför inte ge det en chans istället och stötta dom killar/män som vågar bryta gamla dresscodes och prova något nytt? Det manliga modet har stått still i årtionden, så det är på tiden att något nytt och spännande händer!

  Kolla gärna in min blogg som handlar just om strumpbyxor/leggings som unisexmode:

  http://unisexmode.wordpress.com

 • Charlotte

  Jöregn: Hej! Det var absolut inte meningen att håna män som använder strumbyxor/leggings, men det var väldigt svårt att hitta en bild på en man i någon sorts tajts – vilket väl berättar en del om att det fortfarande är rätt ovanligt. Och generellt tycker jag att folk oavsett kön får ha på sig vad sjutton de vill. Å andra sidan är det också en rättighet att få tycka till om vad man vill. Jag ska gå in på din sida och upplysa mig mer om ämnet! 🙂

 • wiking

  vist tusan är det skönt med nylonstrumpor. bifogar en länk. läs gärna den.

  http://www.metro.se/se/misc/pdf/2010-12-04/SEMMA_2010-12-04.pdf
  http://www.metro.se se sidan 22

 • lukas

  Ja visst är det en ”het” debatt av någon anledning.
  Jag Själv (man) har alltid ett par 40-80 denier under mina brallor och tycker att det är helt okej och skönt. jag har inte kjol sminkar mig inte utan bara nylon bara för dom är så sköna. Jag har följt Metro inläggen och just den länken är jätte bra.
  Lukas

 • lukas
 • Charlotte

  lukas: Tack för länken och för din kommentar – jag tycker vi kan enas om att varmt och bekvämt går före gamla fördomar och könsstereotyper. Jag önskar dig en skön vinter utan att behöva frysa! 🙂

 • Charlotte

  wiking: Tack du också för länken, bra insändare. Och som sagt, ett par tajts värmer gott på vems ben de än sitter. 🙂

 • Tobjörn

  Hej Jag är en gift man (med en kvinna. Jag använder ofta strumpbyxor / leggings i 20-40 DEN endast i syfte att det är ett av de skönaste plagg att bära, helt otroligt sköna om man har rakade ben .Det finns inget sexuellt/fetisch bakom, alltså jag blir inte kåt av det. Utan bara jävligt sköna. Jag förstår inte kvinnor som hatar dom,, det är klart det finns män som hatar kavaj & slips och en del kvinnor gillar det. Det är faktiskt inte många år sedan långbyxan såga som ett riktigt manns plagg och nu bär alla kvinnor långbyxor. .Jag tror att många killar/män vill men inte vågar inte med rädsla för vad andra ska tycka. Så killar lätta på Mannes trycket och prova. Tack för din insändare i Metro Lukas den är klockren

 • Charlotte

  Torbjörn: Känns som det här ämnet lyft på locket (eller byxbenet) och blottat en hittills ganska okänd mansrörelse, men det är väl bra om fler kalrlar vågar stå för, och i, sina, strumpbyxor.

 • Lukas

  Vakna upp,,
  Nu uppmanar alla män, och kvinnor, som tycker det är ok att killar/män bär strumpbyxor att inte bara skriva om det i bloggar på nätet och berätta hur bra och sköna dom är, utan se till att det även prata om det i IRL och att det även skrivs om det i dags och vecko tidningar som te:x Allas som når ut till många. Dessutom måste vi killar/män våga visa oss i detta underbara plagg för att det ska få spridning. Och tjejer/kvinnor måste uppmuntra för jämlikhetens skull. För jag tror nog att killar/män vill men inte vågar med rädsla för vad andra ska tycka och säga. Så vakna upp ur er mans roll och var därför modiga och ”Tag ett steg med strumpbyxor på…”
  =) Lukas

 • Hej!

  Vi på http://www.Aktuell-Debatt.com gilla detta så mycket. Så att vi kopierat å snodde detta rakt av och publicera det i vårt eget nyhets flöde med en länk hit.

  MVH

  http://Aktuell-Debatt.com

 • Leffe

  Hej väldig trevlig blogg. hittade hit när jag sökte på strumpbyxor för män.

  Är en man över 50 år som använt strumpbyxor i 20 år, det
  började med att jag blivit opererad och hade svårt med vanliga kalsonger. Min fru sa använd mina strumpbyxor efter detta blev jag fast. Min fru har ej några invändningar att jag använder strumpbyxor, använder det betydligt oftare än henne.

  Efter ett tag började jag raka benen, men min fru sa vaxa benen istället jag kan hjälpa dig så nu gör jag det fortsättningsvis. Har också börjat använda trosor tycker det är bättre än kalsonger, problemet är att min fru och jag har problem att skilja dem åt eftersom vi använder samma sort och färg, sloggi romance.

  Tycker det är tråkigt och bedrövligt att män inte kan använda typiska kvinnokläder utan problem. När jag går på gym måste jag först åka hem och byta kläder skall man behöva det, ja i dagens samhälle är det så. Har också provat med kjol och klänning underbart måste jag säga men där gick gränsen för min fru.

  Har ett roligt samtal från min arbetsplats, det stod i Metro inte för så längesen om män som använde strumpbyxor. Tänkte att jag skulle spinna vidare på detta, vi var fyra män och tre kvinnor i fikarummet. Jag sa nu skall tydligen även män använda strumpbyxor. Så här utvecklades samtalet.

  Man nr 1, Fy fan vad bögit.
  Man nr 2, Det kommer väl från Stockholm det är inne att vara bög där.
  Kvinna nr 1, Skulle min man komma i strumpbyxor skulle jag skratta ihjäl mig.
  Kvinna nr 2, Förstår inte varför män skulle vilja använda strumpbyxor försöker själv undvika, bara när man är tvingad att använda kjol.
  Kvinna nr 3, Jag det vore väldigt sexigt, skratt.

  Det var tur att ingen av dessa visste att jag själv satt med strumpbyxor under jeansen. Så är läget i Sverige idag tyvärr tur att jag har en underbar fru.

  Hoppas att fler män snart upptäcker detta ljuvliga plagg.

 • Sambal

  Förstår inte att det är så känsligt,använder själv leggings eller strumpbyxor istället för långkalsonger, betydligt bekvämare att ha något tight under byxorna än tjocka långkalsonger, som känns som att ha 2 par byxor på sig.

 • Bernt

  Det bor en transvestit i oss alla.

 • Legustafe

  Att visa benen i tighta benkläder som idag kallas strumpbyxor, tights mm är från början ett manligt mode. Män visade benen, inte kvinnor. Så strumpbyxor är från början ett herrplagg. Men som med mycket annat när det gäller mäns kläder som stövlar, korta byxor, ballerina skor, scarves och handväskor har dessa alla från början varit manliga klädesdetaljer som kvinnor börjat använda och sedan har det stora förvandlingstricket skett: Häpp! Dessa kläder är nu kvinnliga och får bara användas av kvinnor. Det är ju inga problem med kvinnor som klär sig i herrkläder, så varför skulle det vara fel om män börja använda sådant, typ strumbyxor, som från början varit herrkläder. Reclaim our clothes!

 • Anders

  Jag började med strumpbyxor förra vintern i ren desperation för jag frös så jävla mycket om benen, vi hade fel på tvättmaskinen och långkalsongerna låg i smutstvätten nånstans, så ja låna tjejens strumpbyxor när hon var bortrest några dar, och visst, först var det 200 % tabukänslor och ett evigt kontrollerande om strumporna hasat ner och avslöjade strumpbyxorna under, eller om det syntes i överkanten, men nu har det jag vant mig och jag har insett hur bekvämt det är och vill aldrig mer använda långkalsonger.

  Men fortfarande är jag helt vilsen i hur man hittar rätt sort, tjocklek, längd etc liksom inget jag kan gå in och fråga i en butik… och inget jag törs inhandla heller.

  Lite irriterande att behöva låna tjejens använda strumpbyxor hela tiden för hon går med på att jag använder strumpbyxor på ena villkoret att jag bara använder hennes redan använda :s så jag inte river sönder dom eller smutsar ner dom innan hon ska han dom på sitt jobb, hon är väldigt modemedveten och blir ett helvete om hon inte har sin färg tillgänglig eller om de inte ser perfekta ut, då hon visar benen i dom medan jag gömmer mina ben under byxor, och då gör det ju inget om de har nån reva eller har fel färg.

 • Anders

  Hej

  Har använt strumpbyxor i knappt en månad nu. Känns helt ok.
  Först kändes det lite ovant, lite ”fjolligt”.

  Anledningen till at jag började använda strumpbyxor var när jag började använda mina boots, mina cowboy boots. Är jätte coolt, ser jättte bra ut med ett par tighta jeans och mina super spetsiga, tå smala boots.

  Problemet vara att bootsen kändes alltför tighta, trånga med vannliga herr strumpor. Fick ont i tårna då det blev alltfpör trångt med valiga herr strumpor.
  Klagade på detta till min fru. Hon sa, ”prova och använd en strumpbyxa istället”.

  Tyckte det lät larvigt, fjolligt men en dag så hade min fru köpt mig ett par just solbruna tunna strumpbyxor att prova.
  Hon sa, att det inte alls var larvigt, fjolligt och ”det är ju bara jag som vet att du har strumpbyxor”.
  Till sist gick jag med på att prova. Det var dock inte bara att ta på strumpbyxorna. Började med att raka benen på frugans inrådan. Hon sa att strumpbyxan kändes bättre på då.
  Fick hjälp av frugan att ta på stumpbyxorna första gången. Först kändes det ovant, men ochså bekvämt och riktigt skönt.
  Provade med jeansen på, det kändes helt ok. Provade med bootsen på också. Det kändes jätte bra. Kändes inte alls så trångt och tight. Foten gled också mycket lättare ned i bootsen med tunna stumpbyxor på.

  Sedan dess använder jag mer och mer strumbyxor. Använder ofta dagligen strumbyxor inte bara till boots utan även till skor (då oftast svarta strumpbyxor) och ankel boots.

  OCH GRABBAR DET ÄR INTE ALLS FJOLLIGT!

 • man

  Det bor också mycket feghet och rädsla hos de flesta – tyvärr.

 • Fordgal22

  Hej jag är en man som använder strumpbyxor hela vintern under byxorna min fru vet om det det är ett underbart material vi behöver väl inte ses som konstiga för det jag inte intresserad av gå i andra kvinnokläder utan endast strumbyxor jag är gift med har 3 barn jag har använt strump byxor sedan jag var 13 år är nu 50+

 • Ptrmidera

  Hej jag är en man 29 är, jag bor i Stockholm jag söker butik fins i Stockholm om har strumpbyxor för man. Om du har information skicka til min. [email protected]

 • Piotr

  Kanske ny propozyhun i strumpbyxor får män på 2013