Nya livet börjar NU!

Som många andra så här års har jag börjat ett nytt liv. Stolt kan jag meddela att det gått fantastiskt bra hittills. Jag är redan inne på min… sextonde timme. Och har än så länge levt ett sunt, nyttigt, nyktert och rekorderligt liv på alla sätt och vis.

Annons

Det var ju inte lönt att börja under helgledigheten, när det stod halvätna chokladkartonger och glöggskvättar överallt och det var festliga aftnar på längden och tvären.
Men klockan tolv inatt klämtade startklockan för Nytt Liv 2009. Som inleds med en rivspurt: 4 Veckor JätteNytt Liv! En månad då jag ska leva så supersunt att Gunde Svan och Anna Skipper liknar två nerdegade soffpotatisar. Bara äta och dricka nyttigt, träna. Jag funderar även på att sova ute på balkongen iklädd tagelskjorta med en sten som huvudkudde. Vi får se.

Problemet är att min motivation brukar likna en nyårsraket. Exploderar högt uppe bland molnen, för att snabbt falla till marken som små spillror av sitt forna nya jag.
Jag börjar faktiskt redan sakna mitt Gamla Liv lite…

Det känns som igår (vilket det var) jag bekymmerslöst rullade runt bland mjuka soffkuddar, tuggade och zappade. Ack, det var tider det. Nu får man knapra på en morot och tugga om att det var bättre förr…

Innan jag går hem – med betoning på går, sånt man tydligen kan göra med benen istället för att åka buss – vill jag passa på att tacka min duktiga kollega Gunilla så mycket för att hon hoppade in och gästbloggade så trevligt i förra veckan!

Har du också börjat ett nytt liv på något sätt 2009?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Cia

  Nja jag börjar mitt nya liv dagligen… Ibland funkar det ibland inte.

  Som att sluta röka för två månader sedan…det tycks funka just nu i alla fall. Cyklingen funkar lite…inte så att jag cyklar utan jag längtar tills det blir cykelväder så att jag kan cykla. Vi får se… jag är dålig på att börja helt nytt liv bums också… jag likso går och drar på det hittar rätt vinkel sen slår jag till med en liten förändring i taget.

  Jag har ju precis bloggat om hur jag ska träna min kärringkropp till att kunna hantera Victorias hemligheter. Jag hoppas och tror att jag inte skrev NÄR!

 • Hej Charlotte!
  Vad duktig du är…16 timmar. Inte illa och alltid en början. Som jag skrivit till nån redan…mitt nyårslöfte sprack som vanligt,lika sant som att julbocken i Gävle har brunnit. Man måste ju hålla på sina traditioner ;O) Kram
  men du…nån gång vill jag lyckas…

 • nettan t

  välkommen i klubben! började i viktklubb.se den 29 dec och hade gått ner 1.4 kg efter en vecka så himla gott! när jag såg allt godiset tog det stopp! nu ska kilona bort, kan inte vänta en dag till. så nu väntar jag med spänning på nästa veckas vägning för att se om uppofringarna gör mer nytta! ha det!

 • Hej Charlotte!

  Lycka till, med ditt nya levnadssätt, men jag vet inte om det är bättre än ditt förra, för lyckan mäts inte i kilon, utan i mågottkalorier.

  Det nyårslöfte jag gett är, att ge mycket kärlek och komplimanger.

  Solvarma kramar från Irene

 • Jag ska faktiskt försöka med ett års köpstopp. Jag har tillräckligt med cd skivor, dvd, böcker, tidningar, kläder, pysselmatrial för att kunna sysselsätta mig i ett år.
  Bara handla det som är nödvändigt för att ”överleva” (Okej. det lät lite väl dramatiskt kanske). Får se hur långt jag klarar mig men jag tror inte att det är en jätteuppoffring eftersom jag inte kan påstå att jag shoppar så mycket i vanliga fall.
  DOCK: Jag har öronmärkt en liten del till en ny mobil som jag ska köpa och så var det något mer som jag inte kommer i håg nu…

 • Fia

  Jag satt här på jobbet och försökte diskret läsa lite bloggar medan mina kollegor trodde att jag satt med administrativt arbete, men så tittade de undrande på mig när jag började fnissa åt det du skrev. Så sant! Man njuter ju av sina laster!

 • Lycka till! Ska bli spännande att följa ditt nya liv!

 • Japps, jag och mannen ska börja käka efter GI och sen har vi bestämt att det blir promenader varje kväll..!!! Hoppas på att kunna hålla det oxå!! Jättefin blogg 😉

 • Charlotte

  Cia: Nytt liv varje dag – det var ambitiöst, jag brukar nöja mig med varja måndag. 🙂 Lycka till med fortsatt fimpande och hoppas det blir cykelväder snart! Och jag måste in och kolla dina secret Victoria-tips!
  camilla: Jag gav inget nyårslöfte, utan ett 7 januari-löfte, får se om det funkar bättre.
  nettan t: Vad duktig du är! Och att börja redan före nyår, imponerande. Lycka till!
  Irene: Tack, mitt försök till ett nytt liv handlar faktiskt mest om att försöka känna mig friskare, sundare och piggare! Helt enkelt må bättre. Sen gråter jag ju inte om jag dessutom råkar komma i smaljeansen som legat oanvända i garderoben ett tag…
  Frogprincess: Spännande utmaning – låter helt rätt i tiden! Vem har inte tillräckligt med prylar om man tänker efter… lycka till!
  Fia: Vad kul att jag lyckades locka fram ett fniss! 🙂 Och laster är mycket trevliga att ägna sig, fast just nu får de vänta ett tag.
  Åsa!: Tack, snälla du. Än så länge går det finemang, men så är det bara tredje dagen också…
  Madeleine: Lycka till till dig och din man! Jag kör också någon hemsnickrad GI-variant. Och stort tack för berömmet, vad glad jag blir! 🙂