Nytt blött sätt att vakna!

Godtisdag!

Det ser fortfarande mörkt ut på fotofronten, men jag hoppas att det går att lägga in bilder imorgon.

Det var även mörkt i sovrummet imorse. Vilket gjorde att jag upptäckte en helt ny väckningsmetod. Av ren slump och klumpighet.
Och jag tror jag är något stort på spåret. Metoden kan upplevas en smula obehaglig, men jäklar vad effektiv!
För er som vill testa har jag satt ihop en liten manual.

Annons

CHARLOTTES VÅT&VÄCKT-METOD
Gör så här:

 • Förbered kvällen innan genom att fylla en 33 cl tom plastflaska med kranvatten. Ställ flaskan bredvid sängen på nattduksbordet. Drick högst ett par små klunkar!
 • Ställ klockradion på halv sju och somna.
 • Vakna till av att klockradion spelar någon hurtig melodi, sträck irriterad ut ena armen ur täckvärmen och famla efter klockradion. Banka ner snoozeknappen med en välplacerad knytnäve.
 • Upprepa ovanstående procedur tre gånger. Men vid fjärde gången: missa klockradion med handen och stöt istället omkull vattenflaskan så den faller bort från dig. Försök omdelbart rädda situationen genom att fånga flaskan och ställa den upp. Gör i sista sekunden en oväntad manöver där du istället låter flaskan falla igen, den här gången riktad mot dig.
 • Låt ditt förvånade ansikte översköljas med kaskader av vatten. Känn hur överraskningen blåst bort all trötthet, och lägg märke till hur snabbt du reser dig ur den blöta sängen. Uppe!

Upplevelsen är svår att beskriva i ord, men något i den här stilen var det:

Hur kommer du upp på morgonen?
Digitala Rosa Bandet - ROSA '08: Charlotte Silfverberg

Bröstcancerfonden – Digitala Rosa Bandet

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Jag har min mobil på alarm och har den placerad ute i köket för att till slut tvingas stiga upp.

 • Det kanske är värt att pröva. 😉 Min metod att komma upp är nästan varje morgon likadan. Jag ligger i godan ro och sover när jag känner ett skarpt ljus svida till i ögonen för att stunden efter känna hur jag får något i ansiktet. Det är min 4-åring som försöker sätta på mamma glasögonen så att hon kan kliva upp. 🙂

 • Men vilket bra tips! Jag har fått så svårt att ta mig upp på morgonen, men jag kan ju testa ditt tips.
  Annars brukar jag dricka en massa vatten kvällen innan och blir så illa tvungen att gå upp när jag vaknar på morgonen.
  Tack för komplimangen.

  Hälsningar Kristin

 • Det är vid sådana tillfällen det skulle ha suttit någon och filmat. Hade varit roligt att se.

  Tack så mycket! Jag strök faktiskt handen över mossan och tyckte att det var härligt. 🙂

 • Hahha, när man ändå är igång, så kan man fortsätta att äta frukost i sängen och välta temuggen…

 • En kork på flaskan är kanske inte fel…? (Det har jag).
  Hur jag kommer upp? Snoozar ett antal gånger till sambons förtret (eftersom han får sova ca 40 minuter längre än mig) undertiden som jag sakta vaknar till liv.

 • Effektivt, men hur påverkar det morgonhumöret? 😉

 • Haha, ja det är tur att jag inte behöver upp på mornarna.. för det är då jag lägger mig, ja i allafall då jag har jobbat =)

 • Som sagt, tvivlar inte på effektiviteten, men tror ändå helst att jag avstår.

 • oh lala så där borde man vakna =)
  jag försöker komma upp i tid, men brukar somna om typ 4 ggr så får ställa veckar klockan mkt tidigare å ha snooze funktion =)

 • Det var ju en rolig grej att bli av med tröttheten. Inget problem att stiga upp på morgonen här inte,när klockan ringer så är det snabbt upp för jag är ju ganska morgonpigg. Tack för din kommentar,Ska kanske fota mer till tidningarna. Ha-ha.

 • Tack. Jag tror jag avstår från den väckningen. Jag har en egen väckare. Microsoft. (i morse).

  Tack för din kommentar,men duktig är jag inte. Du skulle greja det också. Förr har jag aldrig vågat röra något på dessa ställen. Men det är inte så ”läskigt” som man tror.

  Ha det gott

 • Jaa vist är dom!
  Kram

 • Haha,vad uppfriskande!Det skulle jäntan min ha kört med medan hon ännu var mambo 🙂 Snacka om jag saknar DEN fasen..inte *L* Du blev klarvaken alltså 😉 Jag bara hoppar upp,nuförtiden,oftast före klockan lever om.Men,gissar att min mamma inte heller saknar den fasen,medan jag var mambo.

 • Snacka om att kickstarta dagen! 😉

  Vi brukar snooza tills nå’t av barnen kryper ner i sängen & antingen kramar & pussar oss vakna, eller så kör dom helt grymt in ett par iskalla tassar under armen eller så så man vaknar med köldskador! 🙂

 • sv: tack för din kommentar! det är många som har den lilla droppen på sin sida. och jag tycker att det stödjer en enormt viktig sak.

  kram på dig!

  //smula

 • Jag är morgonmänniska och kliver i stort sätt direkt upp när klockan(mobilen) ringer. Kramar…

 • Hahaha, vilket underbart sätt att vakna!

 • Jag har gjort en liknande grej men jag vaknade att katten tippade vattenglaset över mig som stod på en hylla ovanför sängen, å du vet när man sover kan man ju vara lite knäpp så vad jag trodde att jag vaknade av var att katten pissade på mig i ansiktet…. (jag FLÖG ur sängen, men när jag vaknat till så blev jag ganska glad över att katten ”bara” hade hett vattenglaset över mig)

 • (fast det vr dumt av mej att välta te i helt nya lakan)