Och Silverfisken går till…

I fredags rullades röda mattan ut i Ystad då världens första statistgala, Silverfisken, ordnades. Kategorierna var bland annat Mest osannolika statist, Mest uppoffrande statist och Mest bortklippta statist (som vanns av en kille som tvingades snagga sig för att få statistrollen och sedan blev helt bortklippt ur filmen – klippt och bortklippt!)
Jag tycker det är en väldigt trevlig idé att uppmärksamma och rosa de som står i bakgrunden och tas för givet – så nu ska Silverfiskarna få ett reportage i Allas också!

Annons

Min insats som statist, i serien Skilda världar, kommer aldrig att prisas. Minnet är så pinsamt att jag aldrig vågat se på videoinspelningen.
Jag skulle göra ett ”bakom kulisserna”-jobb och av någon anledning tog jag för givet att jag skulle bli sminkad och fixad innan jag filmades. Så var det inte. Desperat rotade jag i handväskan men hade inte fått med något smink, inte ens en kam. Och jag ville inte be om hjälp, för då var jag tvungen att erkänna att jag blivit värsta divan och trodde att statister fick sitta i sminket.
Om ni ser en gammal repris av Skilda världar och skymtar en rufsig och likblek typ som sitter i en bar och dricker öl var femte sekund för att glaset ska skymma ansiktet  – så kan det vara jag: Mest ovilliga och kissnödiga statist.

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Morfar var statist i nånting för evigheter sen. Upprörd folkmassa. De skulle rabbla ”rabarber, rabarber, rabarber, rabarber” …för så låter tydligen en uppretad folkmassa. 🙂

 • Oj då så kan det gå. Min pappa råkade illa ut en gång vid en filminspelning han med.
  Han var kompis med Per Oskarsson under sin ungdom, de spelade teater ihop. En dag var min pappa på väg hem från jobbet, han genade över en kyrkogård och fick då se att det var filminspelning där. Per Oskarsson och pappa hittade varandra och Per bad min pappa att hoppa in som statist. Ok, sa pappa vad ska jag göra? Jo, du ska bara gå här över kyrkogårds gången och stirra chockerat åt det hållet. Pappa han gick och gjorde som Per sa och sen var det till att vänta tills den filmen kom på TV. Per sa aldrig vad det var min pappa tittade på.
  En dag i Ebon Lundins liv tror jag att den heter filmen.
  Där satt vi alla och väntade framför TV:n, på att få se pappa på film och plötsligt dyker han upp som en Svensson på väg hem stirrandes på en fyllkärring som skriker åt honom ”har du aldrig sett en kärring pissa på en kyrkogård tidigare”?
  Det var debuten och så vi skrattade och så telefonen ringde med alla vänner och bekanta som hade sett filmen. Så kan det gå….

 • Charlotte

  Annchen: Det fick vi också säga! Tydligen låter ”rabarberrabarber” även som ”småprat i barmiljö”.
  Maggan: Vilken underbar historia! :-)Blev det några fler filminhopp för din pappa?

 • Nej inget mer inhopp i den branschen och jag tror att han var nöjd med det.
  Kram

 • maja

  Det är nog inte ett glamour-jobb att vara statist var jag hört av andra men ändå skulle jag vilja pröva på någon gång.
  Men jag har lite krav:jag vill ha fina kläder som Ala 50 tal eller fina klänningar med stora underkjolar som ser ut som vackra prinsessor. Så är det. Annnars är jag inte med.
  Tror ni att jag får medverka i någon film, det tror inte jag men man vet aldrig…. kanske dyker jag upp där i teverutan snart. Självklart ska jag också vara sminkad av en sminkör och uppsatt hår av en frisör. Här har vi inga små krav…