Oj vilka mirakelglasögon!

Det är dags för hälsokontroller här på redaktionen. Jag kollades igår och fick tummen upp!
Som tur var undersöktes inte synen för då hade jag fått en plump i protokollet – med ålderns rätt har jag börjat se som en sork i strålkastarljus.
Än så länge klarar jag mig med billiga läsglasögon +1.5 för att kunna se vad det står i tidningar och böcker.
Men i helgen gjorde jag två ögonöppnande upptäckter som fick världen att se annorlunda ut!

Annons

1. I en butik gick jag förbi en man och kvinna som stod och pratade vid läsglasögonhyllan. Eftersom jag alltid har ett öra på glänt för spännande tjuvlyssningar hörde jag dem diskutera vilken sorts glasögon han skulle köpa.
Han: Jag ser dåligt på långt håll.
Hon: Okej, då ska du ha ett par med minus.
Bara så där. Som om alla visste det! Visste alla det?
Jag köpte hem ett par -1.5 till sambon som haft problem med längdsynen – och vips förvandlades han till en skarpsynt hök som såg allt från textremsan på teven till mig klart som korvspad. (Den där nästan omärkliga lilla ryckningen när han tittade på mig ska jag inte tolka närmare…)
Sedan dess har han gått omkring likt en helbrägdad man som fått synen tillbaka och förundrat tittat runt sig. Och jag har gottat mig åt att vara mirakelmakerskan!

2. Det var evigheter sen jag var på bio. Men nu lyckades jag masa mig iväg och se Avatar – i 3D. Och det var faktiskt första gången jag sett en film i 3D i modern tid! Borta var de sladdriga pappbågarna och det röda och gröna ögat. Inte för att man såg särskilt klok ut i de de här Terminator möter Buddy Holly-glasögonen heller…

… men jäklar vad häftigt det såg ut! Speciellt på duken, men också när man kollade runt i salongen och det såg ut som ett skyddsrum för paparazziskygga Hollywoodstjärnor.

Med eller utan glasögon – titta på den här filmen med pingvinernas dagliga motionspromenad i den japanska djurparken i Asahikawa. För att gullighetsvärma frusna vinterhjärtan och till inspiration om nyårslöftet att röra mer på sig börjar vagga i glömska…

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Josefine

  Hej!
  Vart hittade du glasögon med -1,5? Jag lyckades med bedriften att komma över ett par för 20 kr vid ett tillfälle. Nästa gång jag gick dit var de dock slut. Borde bunkrat.. Hoppet väcktes på nytt när jag såg ditt inlägg.

  Mvh
  Josefine