Ordgympa

Kräkdrama. Butiksbajsare. McBröllop. Jag bläddrar i en massa kvälls- och dagstidningar varje dag och inte sällan får sig språkcentrat i hjärnan ett rejält gympapass när man läser rubrikerna.

Bara de senaste dagarna har jag alltså lärt mig följande nya termer:
* Kräkdrama: ”Peter Jihdes dotter föddes i kräkdrama” – vilket betyder att hustruns vinterkräksjuka satte igång förlossningen.
* Butiksbajsare: En man som inte fick låna toaletten i en butik drog ner byxorna och uträttade sina behov på golvet, nu har butiksbajsaren dömts till åtta månaders fängesle för ”bajsattacken”.
* McBröllop: Nu man man gifta sig på McDonalds i Hongkong, ett McBröllop eller McWedding där buketten består av ballonger, tårtan av äppelpaj och man skålar i milkshake. Särskilda ringar av ballonger finns också för de som vill.

Annons

Jag som älskar språk och nya ord tycker det är kul med bokstavskreativitet – ord ska byggas utav glädje. Sen är det förstås en fördel om man fattar vad de betyder…

Senaste kommentarer

  • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter