Packa in paket

I helgen såg jag en annons om att man kan anmäla sig till en kurs i ”kreativ presentinslagning”. I Steg 1 ingår följande moment för 425:-: ”Vi går igenom grundläggande tekniker, hur man måttar, får pappret att räcka längre, grundläggande viktekniker. Du får också lära dig några olika inslagningstekniker för platta, hårda och mjuka paket och hur du slår in en vinflaska på ett kul sätt. Du får också tips på vad man kan göra med spill.” (Spill – är det när vinflaskan gått sönder?) Vad Steg 2 innehåller verkar vara en väl paketerad hemlighet.

Annons

Kursen går i slutet av november, lagom till julklappssäsongen, och jag känner hur mitt ena ögonlock börjar rycka av stress redan nu. Hur blev det med att sänka kraven och ta det lugnare? Ska vi nu behöva utbilda oss för att slå in våra klappar? Vad blir nästa steg – högskolepoäng i hur man äter gröt och umgås med sin familj?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Ja, slå in paket kan jag redan! 😀 Riktigt snygga också! Det är nämligen det allra roligaste, synd bara att de öppnar paketen på julafton …

 • Jösses… hur har vi klarat alla jular hittills med paketinslagning, kan man undra. Överkurs-kurs, om man frågar mig.

 • Hahaha du har så rätt så! 🙂

  Visst ser det vackert ut… *tittar på boxen ovan*… Men det blir nästan lite… hm… stelt och ytligt! Julafton ska inte ses utan upplevas och kännas! 🙂

 • Spill måste vara alla de där eländiga papperssnuttarna som blir över, när man har klippt till rätt storlet på inslagspappret.

 • Läckert paket!
  Jag gillar att slå in fint och olika beroende på vem som ska få paketet 🙂

 • Det är kul att ge bort presenter med omtanke och är paketet inslaget med omsorg syns det redan innan det är öppnat att det är omtanke bakom. Jag skulle nog inte gå en kurs, men kanske läsa en bok om det ifall jag blev lite sugen, men man kan ju göra mycket med sin egen fantasi bara som den är. Mina bröder däremot (!) skulle nog behöva gå en kurs i hur man slår in paket. De har precis fyllt 24 och deras paket påminner fortfarande lite om en fyraårings försök. Tror det handlar mest om att de inte tror att de kan och att de inte tror det spelar så stor roll heller. Övning ger färdighet dock 🙂

 • maja

  Det finaste paketinslagna julklappen jag fått var
  när jag var sjutton år och dö-kär i min kille.
  Han hade slagit in ett paket av rött papper med röda klassika jultomtemönster A´LA ÅHLENS och tejpat igen alla kanter med BRED BEIGE TEJP.

  Det gulligaste var att han inte förstod att det såg hemskt ut så paket blev det charmigaste jag någonsin fått.