Populär flygande fågel

Vem hade trott att en pippi från 70-talet skulle bli så populär igen?
Jag blev förvånad när listorna över de ord vi sökt efter mest 2010 på Google presenterades.
Inte för att ”Facebook” är populäraste sökordet av alla, eller att ”New York” är det hetaste semestermålet att leta efter.
Utan det var matlistan som var förbryllande…

Annons

Snabbast ökande sökningar på maträtter
1. Tzatziki
2. Ugnspannkaka
3. Flygande Jakob
4. Kladdkakemuffins
5. Kycklingfilé i ugn
6. Kalops
7. Korv Stroganoff
8. Morotskaka
9. Pizzadeg
10. Kladdig kladdkaka

Tzatziki – etta!?
Hur kan så många fortfarande inte veta hur man rör ihop en tzatziki som består av ynka tre (3) ingredienser: yoghurt, vitlök och gurka (förutom lite salt och peppar)!
Mycket mystiskt.
Tvåan ugnspannkaka kan jag förstå. Där har jag säkert bidragit till topplaceringen. Jag gillar ugnspannkaka men det blir mest pannkaka (i fel bemärkelse) av den varje gång jag försöker laga det, och söker därför ofta efter det nya, perfekta pannkakereceptet.
Men Flygande Jakob?! Receptet på kycklinggratängen med banan och jordnötter publicerades första gången i Allt om mat 1976 och blev superpoppis på 80-talet. Jag har nog inte ätit rätten sen dess – men tydligen är den på gång igen? Man kanske borde hänga med och fixa sig en bevingad kyckling till fredagsmyset? Är du nyfiken på receptet hittar du DET HÄR.

Och alla listorna över de populäraste sökorden i år hittar du HÄR.

Senaste kommentarer

  • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter