Prinsessor och kräftfiskare har samma behov

Det finns duktiga yrkesmän – och så finns det genier. Begrunda bilden här nedan så ska jag förklara vad jag menar.

När vi är i vårt sommarparadis Hunnebostrand är havskräftor ett måste på menyn. Vi köper dem färska eller nykokta av kräftfiskare Roy och hans hustru Britt som sköter den lilla fiskaffären i deras sjöbod.

Annons

Roy går ut i ur och skur året om. Han trotsar väder och vind, bygger sina egna båtar och hans arbetsglädje är lika stor när han rider ut vinterstormarna som när solen glittrar i vågorna. Det är bara en sak han inte fixar: Tjat. Efter att ha svarat på frågan Hur går fisket? cirka tiotusen gånger insåg han att något måste göras.

Så kom den geniala skylten FISKET GÅR BRA till. Alla kunder får nu klart besked och Roy slipper få sitt glada fiskarhumör förstört.

Funderar på att tipsa prinsessan Madeleine och hennes storasyster om skylten. Så bra för dem att ha när ryktena börjar gå om deras familjeliv. En skylt där det står typ VI ÄR LYCKLIGA TILLSAMMANS TACKAR SOM FRÅGAR vore ju guld värd när media anfaller.

Sist vi var hos Roy och Britt orkade vi knappt bära hem alla kräftor och krabbor. Men så blev också alla gäster vid Den stora skaldjursfrossan i vår trädgård mycket nöjda!

Nästa dag gjorde särbon Frutti di Mare av resterna:

Här får du tips om hur man äter kräftor: optimal sugteknik, kloplockning med mera.

Och i morgon invigs den årliga Malmöfestivalen med traditionell kräftskiva på Stortorget. Allas är självklart i händelsernas centrum under hela festivalen. Mer info kommer!

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Skaldjur måste vara det godaste som finns. Slår choklad med hästlängder! Hoppas att du/ni får det skoj på Malmö festivalen, själv skall man till Göteborgs kalaset.

 • Cia

  Oj vad jag önskar jag fick frossa i skaldjur. Men det krävs liksom att någon annan ska dela önskan för att det ska bli riktigt trevligt. Min oäkta make gillar räkmackor och smörgåstårtor med räkor men resten intresserar honom liksom inte. 🙁

  Tröstar mig med att havskräftor brukar vara hårda och väldigt vassa.

 • Gunilla Hedenby

  Cecilia: Skaldjur är definitivt svårslaget. Hoppas du också får kul! Längtar till västkusten…

  Cia: Min skaldjurssjäl är med dig när du frossar så du behöver inte känna dig ensam 🙂
  Men det där med att havskräftor är hårda stämmer inte. Det är flodkräftorna som är vassa och svårforcerade. Havskräftor är mjuka och lättätna! Oäkta make är bra, det ska jag också använda 🙂

 • agata

  Sååååå gott!!!

 • Gunilla Hedenby

  Agata: Du anar inte! Kräftorna var perfekt kokta – inte för länge som somliga gör, då blir de mjöliga.