QUE? TÄVLING IGEN? GÅ FÖR LIVET!

Ja, vet ni vad, det får bli såhär helgalet nu. Fredagstävlingen på en onsdag! För: fredag, den vanliga tävlingsdagen, är min sista dag som gästbloggare, så då hinner jag inte kora vinnarna innan jag slutar. Och just prisregnet vore trist att rationalisera bort som tävlingsmoment, menar jag. Dessutom måste jag ju få lite tid att fixa med priserna innan jag lämnar vidare till den kära, solbruna, utvilade, mycket arbetssugna fröken ”Ordinarie” Silfverberg. Alltså: det får bli idag.

Annons

Så nu till bissniss. Att gå kvinnlig svävgång som den ljuva gasellen på bilden räknas också som gång. Man behöver inte vara träningsklädd för att det ska vara träning. Omgivningen, den får jättegärna vara vacker. Och helst 10 000 steg om dagen ska det bli, tipsar de som vet vad som är bra för oss dödliga. Det är detsamma som en vanlig dag till fots och en halvtimmes promenad ovanpå det. Låter väl lätt som en plätt!

Och ännu lättare blir det med en stegräknare vid höften. Det vet jag för att vi hade en lagstegtävling här på jobbet och vi gick jättemycket varje dag ända tills tävlingen tog slut. Sen blev det sisådär med motivationen. Under tävlingens gång (hihi!), fyllde vi i på nätet, jämförde grafer, staplar, ville vara bäst, eller i alla fall inte vara sämst.

Här på charlotte.nu vill vi göra det lätt för våra vänner. Så därför lottar jag idag ut åtta stycken stegräknare. Då kan man liksom tävla mot sig själv. Bra, va?!

Gör så här för att vara med och tävla:

* Skriv en kommentar där det står varför du vill gå med en stegräknare i kampen för din hälsa.

* Senast på fredag den 1 augusti klockan 12.00 vill jag ha ditt svar. Lycka till!

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Urszula Lorentzon

  Hej Agata det var roligt att läsa dina artiklar dom är roliga och underhållande, skrattade en del när jag läste om hackspeten hihihii.
  Och nu till tävlingen. Jag promenerar eller springer nästan varje dag ca 40 min för att må bättre efter mitt röriga liv som jag har levt under en längre tid och har ingen aning hur många steg jag tar och om det är tillräckligt, har inte tänkt på stegräknaren tills nu och du väckte mitt intresse.
  Ha en skön dag.
  Hälsningar Urszula

 • Jag behöver en ny stegräknare för den jag har mäter bara vissa steg. Den censurerar mitt gående av någon anledning som ingen vet vad den är.

  Så… en ny stegräknare vore finemang för att peppa mig att gå än mer. Sedan jag bröt armen har gåendet legat på is, mer eller mindre. Synd och skam! En fungerande stegräknare skulle nog få fart på mig igen, då jag är ganska tävlingsinriktad. Tävlar ofta med mig själv…

 • Hej!
  Jag vill vinna en stegräknare för att motivationen till rörelse ska öka för mig! Jag hade en tidigare, men den trampade någon på, så glasset blev krossat :(.. sen dess har de få promenaderna blivit tråkiga, så nu hade det passat så fint att vinna en!
  /Johanna

 • Tina

  Ofta tror man att man har gått jättemycket under dagen, man går ju på jobbet, rastar hunden osv.
  Men för att komma upp till dessa 10 000 steg om dagen tror jag faktiskt att man måste ta i mer.
  Därför behöver jag en stegräknare för att hålla koll på mina egna steg!

 • Petra

  Min pappa som är 40 år gammal har drabbats av för högt blodtryck. Han har fått medicinering för det och fått order om att äta nyttigt och börja ta dagliga långpromenader. Jag vill vinna stegmätaren så att kära pappsen kan använda den på sina promenader, så att de inte blir för korta.
  Jag vill ju behålla honom pigg och kry i tiotals år till!

 • Jag vill vinna en stegräknare för att motivera mig själv att röra mer på mig.
  Jag sitter på kontor hela dagen, och ”lurar” mig själv att jag visst rör på mig när jag springer i korridorerna fram och tillbaka.
  Med en stegräknare blir stegen konkret och jag kan inte längre gå på min självlögn.

 • Nu fick sönerna mej att skaffa stavar inför fjällvandringen, bara stegräknaren som fattas, för vackra stigar och utsikt har jag.

 • Jag vill också vinna en stegräknare till min pappa. Han har två sprillans nya höftleder och tror inte alls att han går så mycket hemma i huset. Om han ser hur många steg han verkligen tar kanske han vågar sig ut på byn också, och inte tar bilen till tex affären. Mer steg kan ge ännu mer steg?!

 • Johanna

  Hej kära kollega!
  Eftersom jag bara var vikarie när ni hade stegtävlingen här på jobb så fick jag inte chansen att vara med. Så nu vill jag vinna en stegräknare för att kunna se hur mycket jag springer omkring här i korridorerna…;-)
  /Johanna

 • Carola

  Jag vill ha en stegräknare för den jag köpte har valpen bitit sönder. Och nu kan jag ju skylla på det när jag inte går långpromenad för att få ihop steg, så en stegräknae skulle vi båda uppskatta.

 • En stegräknare skulle motivera mig att ta den där kvällspromenaden för att ta igen alla de steg jag missat under dagen. Det hade även varit intressant att se hur många steg som tas när jag är ute på långpromenader i det fina vädret 🙂

 • En stegräknare är perfekt att ha till kommande höstens promenader. Så den är jag gärna med tävla om. Själv anser jag att det bästa är promenaer, jag har testat på allt möjligt men just promenader gillar jag bäst. Må så gott!

 • Malin

  Hej!

  Jag och min bästis Jennie går ofta långa kvällspromenader tillsammans, fast jag måste erkänna att det bara blir av när vädret är vackert. I sommar är hon hemma hos sina föräldrar så nu har det blivit ensamma promenader, men vi har sagt att i höst ska vi satsa på rundor som är typ 5000-7000 steg. Men vi vill gärna gå och babbla medan vi går och inte räkna steg 🙂 Så om vi skulle bli jätteglada för stegräknaren!! Kram!

 • Pia svensson

  Jag vill gärna vinna en stegräknare för att få koll på alla steg jag tar, från promenaden kl 8.30 på morgonen sista steget på kvällen. Vissa dagar efter ett träningspassmed Friskis & Svettis medel- eller pulsjympa. Min förra stegräknare har ”gjort sitt”.

  Pia

 • Jag skulle verkligen behöva en stegräknare för att motivera mig att gå ner i vikt. Jag är kraftigt överviktig så promenader är det ultimata för mig. Jag hade en stegräknare men efter att ha snurrat 1 timme i tvättmaskinen så dog den 🙁

 • Titti

  JAG behöver VERKLIGEN en stegräknare! Ska under hösten (förhoppningsvis!) flytta till Nya Zeeland!
  MEN! Vi var och gjorde hälsotestet på en välkänd privatklinik i Gbg och BMI:t var allt annat än ok!
  Nu sitter jag livrädd och väntar på alla svar därifrån…Nästa vecka kommer domen från sjukhuset, inom 6 veckor förhoppningsvis ett godkänt visumsvar från London att jag tillhör ändock dom ”perfekta” människor som godtas som immigrant till detta härliga land!
  Håll tummarna – och please – som du ser så är jag i STOOORT behov av att gå ner mig några kilon (många för att vara mer exakt!) och för att få tiden att gå fortare. =)

 • Eftersom jag och en annan bloggerska disskuterade det där med motion och kom fram till att vi skulle nog råna en bank tillsammans för om vi satt i fängelse skulle vi börja träna…hmm kanske inte så nyttigt tänk, men tja varför inte med en stegräknare, då skulle man ju sporra sig själv att gå mer oc mer och mer steg för varje dag som går, det kanske är det som krävs, jag har ju ingen och har aldrig haft någon heller!!

 • Fia

  Jag har lovat mig själv att i höst ska jag börja ta bättre hand om mig själv och min kropp. Det är nog mycket lättare att komma igång med långpromenaderna om man hade en stegräknare. Jag har aldrig haft någon så det vore kul att testa hur långt man måste gå varje dag för att komma upp till 10 000 steg.

 • jag har ju lovat att haka på vandring till base camp på mount everest nästa år och jag veeeet att det är dags att börja träna, men jag kommer liksom inte till skott. jag skulle gissa på att jag rör mig kanske 2tusen steg om dagen, hrm, det där med att tävla mot sig själv låter ju som en inte helt dum idé när man befinner sig i min sits. så japp, en stegräknare skulle jag önska.

 • Birgitta

  Jag dagpendlar 15 mil till o från jobbet i egen bil och eftersom det är extremt tråkigt att sitta ensam i bilen och köra så har jag oftast en godispåse eller en chokladkaka på framsätet som jag mumsar i mig. Det har resulterat i att jag har gått upp i vikt så pass mycket att nu är det dags att ta tag i den dåliga vanan. Jag måste börja röra på mig innan det är för sent, stegräknaren kanske är det som fattas för att få fart på mig, man har ju bara ett liv att leva!

 • Först vill jag tacka för roliga inslag på bloggen och tacka dig för dina kommentarer på min blogg. Sen har jag alltid undrat hur mycket jag går egentligen. Jag har ett jobb med en yta på 1200kvm som jag ränner runt på dagligen. Däri kommer även alla de stegen jag tar till jobbet och från jobbet. Jag önskar dig en fortsatt trevlig sommar och ha det riktigt bra!

 • Paulina

  10 000 steg om dagen är ju egentligen ett lätt sätt att förbättra sin hälsa. Den enda kostnaden är väl ett par bra joggingskor och en stegräknare. Tiden måste man bara ta från något mindre viktigare ex. tv-tittande och nätsurfande (inte från Charlottes blogg!)
  Nå, skorna har jag i hyllan men stegräknaren fattas än…

 • Först och främst vet jag inte om jag e för sent ute det står nämligen fredagen den 30 juli klockan tolv får man senast lägga in sitt svar men jag chansar på att det ska vara fredag den 1 augusti.
  Jag vill vinna en steg-räknare då det skulle vara ett steg i rätt riktning. Då jag har ont i min kropp och behöver gå ned i vikt för att må bättre. För att få min träning lite skojigare, vore det kanon med en steg-räknare.* Hoppas på tur* /kram Nettan i Hälsingland.

 • Annika Karlsson

  En stegräknare skulle ge inspiration och
  lägga grunden för hälsa och motion.”

 • Charlotte

  Såklart att det är fredag den första augusti! Glöm allt annat! Tack! Agata

 • En stegräknare är en god hjälp i kampen mot övervikt. Jag kämpar ständigt och hoppas innerligt att jag någon gång ska lyckas nå mitt mål. Men på vägen har jag många delmål!!

 • jag vill vinna för att jag länge velat testa att använda en stegräknare. verkar vara ett riktigt bra träningsredskap som kan hjälpa mig att bli av med några kilo. är riktigt missnöjd med min vikt, har testat alltmöjligt men ingenting har funkat =/

 • En stegräknare skulle vara bra – då skulle jag gå fler steg var dag – som det är nu känns det som om det bara blir en så där sju.

  Naturligtvis blir det fler, men fler skulle det med all säkerhet bli – med stegräknare skulle jag på mig själv få pli.

 • Enna

  Om jag en stegräknare vinner
  ska jag promenera trivselkilon bort
  Vill få konditionen upp
  och hålla mitt hjärta och kropp i topp

 • Ida

  Jag är grymt dålig på att motionera själv pga att jag är en riktig tävlingsmänniska och det är svårt att tävla mot sig själv. Med en stegräknare kan jag sätta upp mål – dag för dag – som jag måste nå. Jag kan tävla med mig själv att slå föregående dags antal steg osv. Det vore perfekt!

 • Jag skulle så gärna vilja vinna en stegräknare just för att jag älskar att gå på promenader och alltid när jag går så tänker jag ”undra hur lång jag har gått?” eller ”undra hur många kilometer/mil man egentligen går under en dag?”. Och när jag satt och läste igenom din tävling så kom jag på ”det lättaste sättet att ta reda på hur långt man har gått osv är med en stegräknare. *Det är anledningen till varför jag vill vinna.*

 • Jag jobbar på sjukhus och undrar ibland hur långt man går på ett arbetspass på åtta timmar som blir 37 timmar i veckan månad ut och månad in. Vissa dagar känns som om man gått ett maratonlopp ben och fötter är som stockar på kvällen. så en stegräknare skulle vara kul att ha. ha en forsatt bra dag.

 • Susanne

  Jag jobbar som servitris på sommaren, och jag går många många steg VARJE dag,…men hur många skulle ju vara otroligt kul att veta! Det roliga är ju att jag tappar lite kilon på sommaren, men tar snabbt tillbaka dom på vintern. Så en stegräknare, …så jag även kan hålla samma antal steg på vintern skulle ju verkligen vara toppen!!!! För att tills nästa sommar, när jag har traskat ner till min idealvikt så orkar jag servera ännu fler gäster!