Resetips: Hitta bästa hotellet!

Jag har varit reseredaktör här på Allas några år – och när folk frågar mig om bästa tipset för resan så svarar jag alltid samma sak: Någon har redan varit där – använd det!

Istället för att åka till ett nytt ställe och chansa, kan du utnyttja andras erfarenheter. Du slipper göra om andras misstag, och får tips på pärlor som andra redan hittat.

Annons

Det finns många bra gratissajter på nätet där folk delar med sig av sina reseupplevelser, en av mina favoriter är Tripadvisor. Jag kollar till exempel alltid där först innan jag bokar hotell. Jag går in och läser vad tidigare gäster tycker – var rummet rent, var ägaren trevlig, var det lyhört, var frukosten bra osv. Om åtta av tio tycker det var ett höjdarhotell, som är både billigt och charmigt, bokar jag. Och jag har aldrig blivit besviken – tvärtom.

Senast jag använde sajten själv var för bara några veckor sen. I påsk ska jag och sambon åka till Florens och då kollade jag efter bra boende på Tripadvisor. Så nu har jag bokat ett dubbelrum på ett centralt budgethotell, inrymt i ett 1100-talspalats, som alla verkar varit helnöjda med.
Om det var lika bra som det låter får jag återkomma om – men om det är någon som vill ha heta hotelltips från till exempel Nice, Barcelona och Tossa de Mar så hör gärna av er!   

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Tripadvisor har använts flitigt nu när vi letat hotell i N.Y, är väldigt glad att sidan finns..i en ny stad kan det vara grymt svårt att hitta något bra & prisvärt annars!

 • Tossa de Mar är fint 🙂
  men vi sov i Loret de Mar med billigt hotell
  och tog båten till Tossa. 🙂
  Inte missa den fina botaniska trädgården högt upp i Blanes!