Rosa band och hjärtan!

Rosa bandet-kampanjen är ju i full gång och nytt för i år är att man kan köpa digitala rosa band och sätta på till exempel sin blogg eller sina mail månaden ut.
Jag har precis varit inne på www.digitalarosabandet.se och stött Bröstcancerfonden med 100 kronor. Nu väntar jag på ett mail som gör att jag kan få mitt personliga GiverSign att sätta på charlotte.nu.
Banden finns i tre varianter: Klassiskt, Guldkantat och Diamantinfattat som kostar från 20 kronor och uppåt.

Annons

Jag minns första gången jag märkte att min farmor haft bröstcancer. Jag var väl 4-5 år och hela familjen hade åkt till stranden för att bada. När farmor skulle byta om till baddräkt råkade jag se att hon bara hade ett bröst! Det var mycket märkligt. Speciellt när hon fick på sig baddräkten och plötsligt hade två bröst igen.
När jag frågade fick jag reda på att farmor varit sjuk och fått operera bort ena bröstet för att bli frisk igen. Det lät ju rimligt. Men under lång tid framöver var jag fascinerad över farmors kropp och tog alla tillfällen i akt att peta henne i skumgummibröstet. Jag borrade in mitt lilla nyfikna pekfinger och konstaterade: ”Det är bara en kudde!” Kära farmor tog det väldigt bra, log milt och nickade instämmande varje gång.

Några år senare blev jag nästan lika förhäxad av farfars pacemaker. Med skräckblandad förtjusning fick jag vid enstaka tillfällen (han var inte riktigt lika tålmodig som farmor) känna på den fyrkantiga lådan innanför huden på hans håriga bröst.
Jag visste inte att pacemakern var en svensk uppfinning och att den firar 50-årsjubileum just idag! Men det är den och det gör den.

Utan forskningens framsteg hade min farmor&farfar förmodligen försvunnit ur mitt liv tidigt, och jag är tacksam över att jag fick behålla dem längre.
Stöd bröstcancerforskningen eller något annat angeläget område som ligger dig varmt om hjärtat!

Nu ska jag kolla om mitt tjusiga diamantband har kommit!

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • min svärmor har överlevt bröstcancer och för ett år sedan fick hon ”ett nytt bröst” av egna muskler o vävnader. det gör det extra viktigt för mig att stödja rosa bandet! köper minst ett varje år!

  kram/smula

 • Jag stöttar också – varje år. Skaffade mitt eget digitala rosa band här om dagen. Jag har haft bröstcancer nära inpå (svärmor) i 12 års tid.. eller nåt sånt. Länge är det i alla fall! Så bidrag kommer alltid från mig!

 • När jag jobbade inom akutvården för 20 år sedan, var jag smått chockad över hur många bröstopererade kvinnor det fanns. Nu jobbar jag inom äldreomsorgen och möter nästan aldrig bröstopererade kvinnor, tänkvärt…

 • Visst är det fantastiskt med allt som händer inom sjukvården, tur att man bor i Göteborg, för här är dom duktiga med hjärtan, min mor är så nöjd med sin pacemaker och klaffen kunde dom laga!!! Finlir, måste man säga.

 • Det ligger ju rätt i tiden med digitala band. Jag köpte ett direkt.
  Hoppas du får det att funka. Jag märkte att jag inte kan lägga in det var jag vill.
  Ha en trevlig kväll!

 • Jag hoppas att det en dag är lika självklart att bröstcancer-patienter klarar som pacemaker-patienter gör det. Jag är en av de som bär en sån liten sak innanför huden. Jag var bara 30 när jag fick min. Tack och lov för sjukvårds”tekniken”! Kramar…

 • marita

  tacksam att du tar upp detta ämne..

 • Lisa

  Hej!!!
  Vård Personal är Helt Fantastisk !
  Hjärtliga tack för att ni Finns
  Dem Räddade Mamma Liv
  Tack och lov
  Kram
  Lisa i Södermanlands