Så här vill jag se ut!

Förnedrad hos frisören igen. Varje gång lovar jag mig själv att aldrig göra så igen, men i förrgår var det dags ännu en gång…
Jag skulle klippa mig och ville hitta på något lite annorlunda. Så jag började kolla på nätet efter frisyrbilder och hittade något som kallas ombré – franska för skugga som betyder att man färgar nedre delen av håret ljusare som om man doppat topparna i en annan ton. Även kallad utväxttrenden.
Ja varför inte? Det ville jag testa.
Men för att få min frisör att förstå hur jag tänkt mig resultatet behövde jag en bild att visa upp.
Och vad hittar man då för foton på internet när man söker efter frisyrer? Lagom vanliga kvinnor i sina bästa år som man kan identifiera sig med? Näpp. Antingen konstiga modellfoton eller bilder på kändisar.
Fotot jag till slut valde att visa upp för min frisör i mobiltelefonen var det här:

Annons

Det föreställer skådespelerskan Rachel Bilson från bland annat tv-serien Hart of Dixie som går på femman just nu. Hon är en 30-nånting supersnygg Hollywoodstjärna. Jag är… inte.
Och det känns magknipigt pinsamt att visa upp en sådan bild – som om jag på något förvirrat sätt tror att min stackars frissa inte bara ska klippa mig utan även utföra en mirakelkur och förvandla mig till den här unga, skrynkelfria stjärnan!
Som tur är har jag en väldigt bra frisör, Jenny, som inte bara är duktig på hår utan även på pokerfejs. Så hon bara tittade, nickade och sade att det fixar vi, utan att få ett fnissanfall eller himla med ögonen.
Och resultatet blev riktigt bra tycker jag nog:

Senaste kommentarer

  • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter