Så länge måste du lata dig för att leva längre!

Om två veckor, tre dagar och knappt nio timmar – men vem räknar? – går jag på semester. Jag tycker det är skönt med sen semester och ha något att se fram emot. (Jag var förmodligen en av de där ungarna som sparar sin godispåse och tar fram den när alla andra ätit upp också.)
Men viktigare än NÄR är HUR länge.
Så länge jag kan komma ihåg har jag alltid haft fyra veckors sammanhängande ledighet på sommaren. Jag har haft turen att det funkat rent praktiskt med jobbet – men framför allt har de veckorna blivit fyra heliga kor. Jag är väldigt mån om att hålla alla min semesterkor samlade i samma hage, istället för att låta dem springa iväg och beta i olika delar av sommaren.
En månad är minimum för att jag ska hinna varva ner och koppla av. Det är tiden jag behöver för att nå mitt årliga semestermål: att bli så lat och lugn att jag inte kommer ihåg portkoden till jobbet första dagen efter semestern.

Annons

Och nu visar det sig dessutom att mina långledigheter kan ge mig ett längre och friskare liv! En ny undersökning visar att fyra veckor i följd är vad som krävs för att kroppen ska hinna vila tillräckligt och återhämta sig från stress. Men var tredje svensk har för kort semester – vilket kan leda till hjärtproblem och en för tidig död. Läs mer HÄR.

Brukar du vara ledig fyra veckor i ett svep – eller skulle du vilja om du hade möjlighet?

Senaste kommentarer

  • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
  • Oj då… jag som oftast haft kort semester, semester på fel tid på året… eller ingen semester alls.

    Detta måste ändras på!

  • Jag har alltid sparade dagar,så jag tar 5 veckors sommarsemester.Nu är jag dock sjukskriven hela semesterperioden,så det blir att ladda batterierna till hösten istället.Då är jag förhoppningsvis frisk igen.Många har fullt upp under sin semester,men jag vill vara lat och helst slippa tänka på något annat än mig själv!Jag är nog likadan som du,vill helst ha 2:a perioden så man har kvar det goda 😛