Saker jag inte vill veta!


Senaste tiden har jag funderat på att ha öronproppar dygnet runt + komplettera med skygglappar. För det var väldigt vad jag får reda på saker jag inte vill veta…

Till exempel tutas det ut överallt vad den nya utgåvan av Statistisk Årsbok – Boken om Sverige innehåller. Jag har bland annat fått veta att:
* Män spenderar i snitt 21 kronor per månad på sin personliga hygien, och var fjärde man läser aldrig en bok. Ändå tjänar män fortfarande mer än kvinnor för samma jobb. Slutsats: män kan vara ofräscha och okulturella – och ända bli bättre behandlade än kvinnor.
* Vi svullar i oss två och en halv gånger så mycket kakor och bakelser som för 30 år sen – glöm GI, vi har förvandlats till kakmonster utom kontroll! Och köper godis för i snitt 1475 kronor per år! Är det konstigt att det är svårt att hålla nyårslöftet…

Annons

Och precis när jag lyckats smälta detta kommer nästa faktaanfall.
Imorse satt jag på bussen, klädd i nya jeans och ny kofta jag reashoppat i helgen, och läser i tidningen:
* Nya kläder kan ha spår av bajs! Tv-programmet Good Morning America har skickat 14 nyköpta klädesplagg till ett laboratorium. (Varför? Har någon bett dem eller?) Provsvaren visade att de flesta av plaggen var nersmutsade med bakterier från andra kunder som provat dem eller köpt dem och lämnat tillbaka dem. Och på bland annat en jacka och en blus hittade man spår av avföring!
Ville jag veta detta – ville jag bli medveten om att jag kanske sitter här i någon annans bajsbyxor? Tack men nej tack!


För att lugna nerverna lyssnar jag på avkopplande regnljud på Rainy Mood! Regn är bättre på datorn än på riktigt…

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Nej men usch! :O Men ja, helt otroligt är det ju faktiskt inte 😛

 • haha, kul fakta!

 • Usch fy och blÄäääÄ!! Varför berättade du det här? Haha! Alltså det här med män och godis kan jag ta, men avföring på nya kläder. EEEUUUUWWW!! När man tänker efter är vissa människor så otroligt snuskiga så det finns nog spår av sånt på det mesta, men det är inget man vill veta! :’O

 • är det verkligen sant? 😮

 • Å fy 17 vad äckligt! Tänk vad mycket snusk det finns i världen…usch.

 • haha det vart sista gången jag tog på mig något nytt utan att tvätta skoningslöst innan!

 • Åååh shit vad äckligt! Därför man tvättar nyinköpta kläderna innan man använder dem 🙂

 • Jag ska ALDRIG mer prova ett plagg i affären. Hem och tvätta, SEN prova.
  Eeeeuuuwww! That’s how you get sick!

 • ahh urk.. Men man kanske inte kan tänka på sånt, för isånnfall kan man inte göra nått alls. Ta i dörrhandtag, hålla i pengar, sitta (eller ens stå och gå) på allmän plats.. ja you name it.

 • eeeeeuww, tur då att man är en tights-människa 😉
  äger typ ett par jeans..

 • ja i fortsättningen kommer jag nog att tvätta mina nyinköpta kläder innan jag använder dom 😉

 • Anonym

  du kan ju tvätta dom…

 • Det är därför jag ALLTID, utan undantag, tvättar kläder som jag köpt. Jobbigt dock med jeans som liksom kan tappa den passform som den kommer få efter ett tag, eftersom att man inte gärna ska tvätta dem på ett tag. Men what the hell. Bajs och olika skadande skyddsgifter eller rentvättat? Inget svårt svar på den du.
  Folk är så vidriga!

 • Åh, fy fan vad äckligt… Nu vill jag ju inte ha nya kläder… Fast den här infon kanske är bra för mej som är shopaholic, man blir liksom inte särskilt sugen på att köpa nya kläder när man hört att det finns spår av bajs på dom…

 • mysigt! ;O

 • Anna

  Ja, det lät ju inte vidare trevligt… Hade nog också föredragit att inte veta faktiskt! Men vad jag däremot skulle kunna tänka mig att veta är hur den är funtad som kommer på att undersöka dylikt 😉

 • Ana

  oj inte kul att veta sådant om byxor men man får la tvätta dem haha =)

 • Anna

  Det där om män var väl extremt sexistisk sagt? Slutsatsen att man är ofräsch om man köper tvål och schampo för mindre 21 kronor per månad är ogenomtänkt. På ÖB köper jag både tvål och schampo för 20 kronor som räcker för daglig användning i många månader.
  Förväntar du dig att män ska köpa peeling och masker, osv, för att få räknas som fräscha.
  Sen består kultur av mer än böcker. Löneskillnaderna har successivt jämnats ut, även om det inte går i den takt man kan önska. Viktigaste är dock att vi kvinnor inte sätter andra kvinnor i offer-position utan uppmuntra den potential som finns så att vår självkänsla stärks. Bästa sättet att bibehålla ojämställdhet är att skylla allt på männen.
  Kram!

 • Intressant läsning. Håller med dig att regn låter bättre på datorn än i verkligheten. Men nu är det ju snö och inte låter den,men tungt att skotta bort som vi har gjort på jobbet denna januari mån och ingen slut på snö än verkar det som.