Semestern kommer gå som på räls…

Äntligen har jag bokat semesterresa – och äntligen får jag nästan känna mig som en tågluffare fast jag missade att haka på interrailtåget i tonåren.
Det blir en tripp till Italien med tåg! Ett sätt att transportera sig som jag ser fram emot på flera sätt. Det känns grönt att åka miljövänligare, det känns skönt att slippa vara flygrädd och det känns underbart att få sitta på ett tåg timme ut och timme in och göra ingenting.
Jag älskar att åka tåg. Det är supereffektiv avkoppling – lite som en mjuk och vaggande tvångströja för stressade. Man sitter där man sitter och kan inte göra mycket mer än att läsa lite, sova lite, småprata lite, äta lite, dricka lite… och börja om igen.

Annons

Det ska också bli kul att utforska ett nytt ställe och komma till Garda vid Gardasjön. Det ser mysigt ut på bild i alla fall:

Och därifrån göra utflykter till andra ställen i närheten som till exempel Venedig, som jag bara sett fuskversionen av i Las Vegas innan på hotellet The Venetian – jag tror originalet är bättre än plastiga inomhuskanaler.

Om någon varit i Garda och trakterna däromkring och har några bra tips får ni gärna höra av er!

Ska du åka tåg eller transportera dig på något annat sätt i sommar?

Senaste kommentarer

  • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
  • Åh. Vi pratar faktiskt om att tågluffa nästa sommar. Gjorde det i tonåren och vill gärna göra om det.

  • Åh Charlotte, vad jag blir avundsjuk. Italien är underbart, Rom är favoriten men Venedig och Gardasjön kommer inte långt efter. Jag tågluffade 81, 82, 85. 1982 gick resan till Venedig-Verona-Malcesine-Florens-Rom-Pisa-Milano-Zug-Zürich-Bern. Malcesine var en perfekt blandning av skönhet, lugn, härliga bad i Gardasjön och hett nattliv, ofta på discot Corsaro som låg på stranden. Eftersom min reskompis varit i Malcesine flera somrar med sin familj kände hon folk där, både infödda och sommargäster, så vi umgicks med en hel bunt unga människor (vi var 20 då) från hela Europa både dagar och nätter. Den sommaren glömmer jag aldrig, och den känns inte särskilt långt borta… en dag var luften tung och vi lämnade stranden för vår mysiga våning där vi slumrade in medann molnen blev mörkare utanför balkongfönstren. Sen kom åskan och regnet. Men frukta inte, dagen därpå var det lika soligt och varmt igen 🙂 Bergen som omger sjön är så vackra och majestätiska, maten supergod… åh jag längtar dit. Några särskilda tips har jag inte mer än – njut av livet där!

  • Lugano!!! Så vackert att man häpnar.

  • Låter som en toppensemester!