Sjuuuuka Luciiiia….

Imorse hade vi ett urgulligt Luciatåg här på redaktionen från en förskola i Malmö. Barnen sjöng så fint att det droppades en och annan lussetår i glöggmuggarna.

Det är skönt att vi infört traditionen med små och

Annons

söta lucior. Annat var det förr när jag nyligen börjat på Allas och av okänd anledning blev utsedd till tidningens Lucia. Då blev det en lång och sjuk Lucia.

Jag vaknade med feber och värk på morgonen, men kände min ljusspridarplikt och vältrade mig ur sängen och in i särken. Någon tryckte ner en krona på min skalle och sen vinglade jag fram som en väldigt flackande ljusdrottning med febriga snedsteg. Det står ju i texten till Luciasången: ”hon ett underbart ord till oss talar”. Jag tror det enda ordet jag rosslade fram med influensahes röst var: ”Alvedon…”.
Det är min korta karriär som Lucia.
Har ni några ljusa – eller mörka – Lusseminnen?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Åhhh vilken en…. 🙂

 • Har många fina Luciaminnen. Den här videon representerar flera av dem: http://youtube.com/watch?v=oUaBfRx0-AE Flera års luciakonserter i Globen, fint, maffigt, stämningsfullt och springande i korridorerna och nudda taket, de stora fönstren i ombytesrum. Lukten av buxbom och stearin, stämsång… Jag gillar Lucia, märks det? 🙂 Det jobigaste är att man måste gå upp så tidigt. Jag är tröööött.

 • maja M

  För mig är alla de fina härliga minnena med barnluciatåg på dagis. 3/4 delar av flickorna är Lucior och 1/4 är tärnor. Några tomtenissar som inte kan sitta still och ett fåtal stjärngossar som har strutar som strax åker av efter andra sången. Fröknar som försöker få barngruppen att sjunga och ofta ett barn som sjunger alldeles för hög ton mot de andra.Undebara,underbara barn med elektriska ljuskronor och alltid är det något eller några ljus som blinkar eller har gått sönder. Lussebullar och glögg och massa kladdiga bord efteråt. Finns det något bättre?

 • Eva

  Men vad hemskt, stackars dig!
  Själv minns jag tonårens luciatåg, med mycket fnitter.
  Nu står man här som åskådare och tittar med tårar i ögonen på de små söta barnen. Och allt känns så väldigt avlägset…
  Det är härligt med lucia, då känner man verkligen att julen nalkas 🙂
  Ha en trevlig luciakväll!

 • Gråter på dagis luciatåg och samma när brukarna kommer intågandes och lussar för oss.Härliga tårar,känns ända in i hjärteroten :)Alvedon-inspirerade harklingar av Lucian är ju trist och man kan nog fälla en tår även då 🙁

 • Jag såg inte ett ända luciatåg igår eller hörde något med lucia alls.

 • Cia

  Minns mest hur kallt det var att gå från granne till granne i särken och lussa. Fast vi brukade lussa hos Boris som var blind och trots att jag var ganska liten då det begav sig tyckte jag extra mycket om att göra det för honom. Det märktes hur mycket han uppskattade det…

 • Charlotte

  Annchen: Tjusigt, det var lussefirande á la high class.
  Maja: Vilken underbar beskrivning, det låter verkligen mysigt…
  Eva: Tack för omtanken, men jag blev inte Luciaavskräckt, tycker också att det är en härlig högtid!
  Bitte: Jag fick också tårar i ögonen när barnen kom intågande här på redaktionen.
  Tess: Så tråkigt, nästa år får du bli Lucia själv så är du åtminstone säker på att du får se en.
  Cia: Vilket fint minne!