Slutbråkat i tvättstugan?

Hur får man hyresgästerna att hålla sams i tvättstugan? Ett sätt är att helt enkelt ta bort tvättstugan.
Den metoden har ett bostadsbolag i Lund valt. Istället utrustas nu lägenheterna med tvättmaskiner.
Praktiskt – då kan man bara skälla på sig själv om man inte plockat ut tvätten.

Annons

Men om de gemensamma tvättstugorna försvinner går också en klassiker i graven – den arga tvättstugelappen:

När jag var ung trodde jag aldrig att jag skulle bli en sån som satte upp ilskna lappar. Men det har blivit en och annan tantlapp genom åren. Speciellt under perioden då en specialiserad tvättstugetjuv norpade svarta träningsbyxor och svarta underkläder från torkrummet flera gånger.

Fler rasande – och roliga – lappar kan du hitta på här på ARGA LAPPEN.

Har du skrivit någon arg lapp? Eller är du kanske en sån som man skriver arga lappar till…

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • De som behöver läsa dessa lappar, kan nog inte läsa…

 • Cia

  Japp när tvättaren innan mig hade satt hänglås och sen inte hämtat sin tvätt. Jag kom ju in te in i tvättstugan. Så jag satte en ilsken lapp och ett eget hänglås brevid… Han kunde inte komma in och hämta sina kläder utan att komma och säga till mig.

  Han var mycket skamsen! Rätt nöjd med mitt tilltag faktiskt.

 • Är så jätteglad att jag har en egen tvättmaskin. Att få ihop det så att alla är nöjda i en tvättstuga är inte lätt….

 • Birgitta

  Vilket förnuftigt bostadsbolag. Alla som bor i deras hus får ju en frihet att tvätta när dom vill som är guld värt. Har själv bott i lägenhet men skaffade snart en egen tvättmaskin.

 • Fia

  I vårt hus har vi ingen gemensam tvättstuga, utan alla har egen tvättmaskion och torktumlare i badrummet. Jätteskönt!

 • visst har jag det…i tvättstugan:) var och en ska ta hand om sina egna sopor…kasta soppåsen bla…men inte då! Nu skiter jag i det…ingen idé…dessutom är jag trött på att städa andras skit så är det skitigt när jag kommer ner så…

 • Leona

  Jo, jag är 40-talist som bor i ett hus med i stort sett bara 70-80-talister och … Räkna ut själv vad som gäller! Tyvärr är jag lite gammalmodig när det gäller ansvarsfrågor. Vilket tyvärr inte alla andra är …

  ”Mojjan/morrmorr/karringen kan städa i tvättstugan om hon vill ha det rent på golvet. Hon har f f tid – det har inte jag.”

  ”Tvättmedel ska s-t-r-ö-s på maskinen – då tvättar den renare. Pulver som ligger kvar i facken? Har jag aldrig sett! Men då behövs väl mindre tvättmedel till den som kommer efter – va’ bra, va! Möglar det? Usch, då! Men det får någon annan fixa – har f f inte tid …”

  ”Ludd på torktumlaren är bara charmigt – då vet de andra att den används och funkar. Å f-n, stannar det ludd på luckan också? Det har jag aldrig märkt, trodde det var grundfärgen …”

  ”Jo, jag vet att vi har sopsortering i vårt hus, men det skulle aldrig falla mig in att lägga tomma kartonger och plastflaskor från tvättstugan där. Vad har vi den stora svarta sopsäcken till om inte att lägga allt skräp i? Bland ciggfimpar och äppelskrott. Luktar illa? Inte mina tvättmedelskartonger i alla fall. Och rökarna kan väl slänga ut fimparna på gården istället? Jaså, det gör de redan. Men något ska väl vaktmästaren göra. Jaså, vi har ingen vaktmästare längre utan ska sköta detta själva?! Ja, jag har inte tid så …”

  ”Låt dem som vill ha det rent och snyggt omkring sig sköta om den saken själva – vi andra har faktiskt varken tid eller lust med det! Och jag måste jobba ihop till räntan och månadsavgiften, räcker väl som insats här. Jag ska renovera badrummet också och det kostar multum, måste jobba, har f f inte tid …”

  Är det så de resonerar – de som varken har tid eller lust att ta sitt ansvar för den gemensamma trivseln? Synd om dem!

 • Jag tillhör de människor som inte skriver lappar eller behöver någon lapp skriven till mig. Men visst kan man undra vart det sunda förnuftet tog vägen hos vissa ibland … Hej hej!

 • Inte läser de berörda dessa lappar! Jag vet det efter som jag är fastighetsskötare på ett bostadsföretag.

 • chefen

  Problem i tvättstugan måste bero på att det är 90% kvinnor som är där och det vet väl all att kvinnor inte kan jobba tillsammans. Det behövs en manlig chef

 • Cornelia

  Jag var tvungen att skriva en ilsken lapp i tvättstugan i fredags, nån hade slängt in en maskin typ 10 minuter innan min tvättid började. Jag tejpade helt enkelt fast lappen delvis över luckan, den som ”snott” 45 minuter av min tvättid var tvungen att ta loss lappen för att komma åt tvätten. Jag tror att tvättmarodören läste lappen för när jag kom tillbaka en timma senare, var golvet blöt av tvätt som förmodligen tagits ut innan programmet var klart, dessutom hänge det ingen tvätt på tork i tvättstugan. Min ilska gick då över i nån slags skadeglädje… usch… men dom får skylla sig själv. Den personen gör nog inte om det på ett tag iallafall.

 • Har egen maskin,men har minsann hört om gnället ang städningen därnere 😛 Slipper jag tack och lov 😛