Snyggt vårhår: Vinn en bärbar plattång!

Hår kan förändras när åren går. När jag var liten hade jag korpsvart och sprikrakt hår. Som en skånsk Pocahontas.
Men ju äldre jag blivit desto ljusare och kurvigare har mina strån blivit. Nu är håret typ mörkmedelbrunt med självfall – vilket innebär att det faller där det själv vill och inte där jag vill.
Så nu har fön och plattång blivit mina trogna kompisar för att få styr på kalufsen. Speciellt plattången är jag extra förtjust i efter att jag lärt mig att man kan använda den till att locka och böja håret också, genom att vinkla tången uppåt eller neråt medan man drar.

Annons

Och det är just en plattång du kan vinna i den här tävlingen!

Jag har tre stycken nya plattänger från OBH Nordica att tävla om. Looks – Straight on the go är en liten smidig plattång som är lätt att ta med sig. Den har keramiska plattor som är skonsamma mot håret och spetsiga ändar som gör det lättare att komma åt uppe vid hårfästet. Värde cirka 399 kronor styck.

Gör så här för att vara med och tävla om en plattång:
*
Skriv en kommentar där du svarar på frågan: ”Påverkas ditt humör om du har en dålig hårdag?”

Senast på onsdag den 22/4 klockan 24.00 vill jag ha ditt svar. Lycka till!

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Lena Olander

  Tänk att få vinna en plattång!!Och en sådan liten plattång är ju kanon bra för den kan jag ju ta med mej i väskan, För visst påverkas jag med sämre humör när mitt hår inte är som jag vill ha det, utan det faller åt alla håll det själv vill. Tänk vad underbart och lättvindigt att kunna rätta till det med en plattång.
  Lena

 • Nadja

  En dålig hårdag är en dålig dag. Enda sättet att lätta upp den är en hårtvätt och några snygga spännen i håret, gärna lite blanka och fina. En plattång gör livet och håret bättre.

 • Ja i allra högsta grad påverkar det mitt humör.Tur att det finns så bra hjälpmedel!

 • Elemina

  Hej!
  Det är jättetråkigt när håret är fult! Hela jag känner mig ful. Det är viktigt att vara snygg i håret för det stärker självkänslan och själförtroendet. Styrkan sitter i håret!

 • Elisabeth Jonsson

  ”Om håret inte känns OK, så påverkas hela jag,
  och välbefinnandet får sig en törn, så en rosa tång vore inte fel..så har jag gjort min del”

 • Det påverkar mig alldeles för mycket. Som du hade jag rakt hår som liten men det blir mer och mer självfall och lockar. Inte prydliga såna heller utan såna som pekar åt alla håll och kanter… Alltså kommer mina dåliga hårdagar allt som oftast. Har en uråldrig bred gammal plattång som inte får håret som jag vill ha det. Kanske ”din” plattång skulle hjälpa min omgivning?

  PS. Har länkat i tävlingsbloggen;

  http://evamar.blogg.se/2009/april/plattang-22-april.html

 • Cecilia

  Ja, fast främst om andra påpekar det. Jag får ofta höra att jag skulle passa bättre i lockigt hår, vilket inte alltid är så roligt.
  Jag försökte permanenta mig innan jul men mitt stackars hår blev bara torrt och tovigt. Värsta hårtestarna tog 2 timmar att reda ut, så om inte min pojkvän hade hjälpt mig hade jag nog klippt av mig svallet.
  Nu har jag alltså en oredig, felbehandlad kalufs som jag gärna skulle vilja lära mig att forma med Looks – Straight on the go!

 • Mitt humör påverkas definitivt om jag har en dålig hårdag! Kan gå runt en hel dag och tänka på hur missnöjd jag är med mitt hår. Grejen är ju den att jag har inte alltid tid att fixa håret, det beror helt på vilket humör sonen är på när vi ska iväg någonstans! Jag hoppas varje dag att vi inte ska få något stort paket så jag måste öppna dörren för brevbäraren=)

 • Det är klart att humöret påverkas. Det är inte alltid skillnad som natt och dag.. Men är man missnöjd med hur håret ligger kan det såklart dra ner mungiporna några millimeter. Är man däremot väldigt nöjd och känner sig snygg så får man en helt annan utstrålning!

 • Liz

  Jag tillhör inte skaran som har tunt hår, utan de där som har en hästman utan like.
  Det är precis lika illa det ska jag tala om.
  För tillfället mäter det ca 60 cm krusigt och lockigt på en gång och torrt och flygigt som grädden på moset.
  Det betyder att jag har trippeldåliga hårdagar.
  Och på sistone har de inträffat nästan varje dag.
  Så de riktigt dåliga dagarna då drar jag en snodd i håret, klämmer dit buffen och klistrar ett leende på läpparna och hoppas att jag slipper gå in hos nån som tycker att en buff är en mössa och det tar man av vid bordet 🙁
  Så ja, en riktigt dålig hårdag ger ett humör som defenitivt borde stanna innom hemmets väggar den dagen.
  Kram från Liz i Malmberget.

 • Det påverkas väldigt mycket, hela ens självförtroende sjunker ju! Hur fina kläder, sminkning eller sånt man än har så mår man inte bra pga håret. Jag känner mig obekväm, kan inte njuta av dagen. På lektionerna presterar jag inte lika bra, för att jag känner mig obekväm och för att jag inte vill synas så mycket. Och humöret blir ju också påverkat så mycket, man kan inte vara lika glad som i vanliga fall pga allt detta.

 • Vilken passande tävling!! Mitt humör påverkas definitivt om jag har en dålig hårdag,jag har jättetjockt hår o supermycket självfall…varför heter det så.:? självFALL? Det gör fasen allt annat än faller håret!! Nåväl,det tar c:a en timme att platta skiten iallafall o ändå blir det inte helt rakt eftersom vid det laget har jag mjölksyra i armarna o övriga familjen står vid dörren o trampar o bara väntar på att jag ska bli klar nångång…så på dåligt humör det blir jag alltid när jag ska göra iordning håret,vill tillägga att mitt hår liknar nåt en skata skulle vilja flytta in i när jag har duschat!

 • Åh vilken söt liten sak, skulle passa mig perfekt då min gamla plattång gav upp efter lång och trogen tjänst och jag är på jakt efter en ny. Är en tjej som har ganska så tjockt hår, och Fluffigt! Så om jag inte plattar det ser det ut som om jag har ett fågelbo på huvudet, inte det roligaste kanske.

  Självklart påverkas man av en dålig hårdag, vem gör inte det? man påverkas ju lika mycket av att ha en stor finne mitt i ansiktet, not funny!

  Håller mina små tummar och hoppas på lite tur, skulle som sagt behöva en ny älskling 🙂 Kram

 • Absolut! Man känner sig ful och obekväm och är inte alls lika glad som annars.

 • Trinny

  Ja mitt humör ”hänger i håret”! Om det är fräscht och stylat känner jag mig mycket gladare. Då sträcker jag på mig och möter alla med ett leende på läpparna… 🙂

 • Lilian Svorén

  Tycker jag har en dålig hårdag varje morgon då det ser som jag har varit ute i orkan med regn och drivis när jag vaknar. Önskan är att jag skulle vinna så kanske det gick lite fortare att få ordning på spikarna på morgonen.
  Lilian

 • Gertrud L.

  Aj, det känns ej bra
  när jag med kammen i hårlockarna får dra.
  En plattång som jag lätt med tar
  när jag flyger och far.
  Tänk då behöver jag inte bli skygg
  utan kan alltid känna mig snygg!

 • Annika Tischka

  En dålig hårdag känner man sig risig (inte bara håret, utan totalt sett!)Det är då man går och i smyg tittar på alla andras frisyrer och skäms över att man inte lyckats lika bra som de. En plattång vore toppen, då hade man kanske en liten chans att få bli en av alla som någon går och sneglar på en dålig hårdag!

 • Julia

  Ja jag blir lite småtjurig när jag har en dålig hårdag, jag vill hem och krypa under täcket med min kaluffs. Men jag brukar tänka att alla har en dålig hårdag nån gång ibland, det är naturligt. Ingen är perfekt jämt! Man får väga upp den okontrollerbara frisyren med en schysst ooutfit helt enkelt 🙂
  Livet är för kort för att må dåligt över en dålig hårdag!

  Ha en bra dag 🙂

 • Anna Törnkvist

  Ja, det är ingen bra dag när håret inte kommer överens med bäraren, MEN värst av allt är när varken jag eller min dotter får håret på ”rätt” plats. Då är det en dålig hårdag upphöjt till tio…En går till skolan och den andra till jobbet och båda ångrar de dumma ord som sagts. Allt började med en plattång som inte längre ville vara med i familjelivet, kanske vi kan byta ut den mot en som vill vara med oss om vi lovar att vara snälla 😉

 • En dålig hårdag kan verkligen förstöra hela dan!
  Jag blir på så dåligt humör om jag inte får till håret. Jag tror nog att min identitet ligger i håret 🙂

 • Oj oj vad jag vill vinna, aldrig ägt en plattång men några gånger fått håret fixat med en och vore superkul och lära sig använda en!

  Jo, påverkar nog. Om jag har en bra ansiktsdag så kan jag sätta upp platta och trista håret i en hästsvans och känna mig okej, men om jag har både dålig ansiktsdag och dålig hårdag.. ja då drar jag mössan så långt ner det går. Jag har dock det att jag är tvungen och gå ut med hunden varje dag, så jag kan aldrig gömma mig, haha. Men mössan är en kompis ofta, dock vet jag inte hur det ska lösas i sommar? Sommarmössa?

 • Visst gör det det. Ser man bra ut blir man piggare och mår bättre. Men man kan ju även ”lura” sig själv genom att fixa till sej och på det sättet känna sig piggare..

 • sandra

  Hejsan! Den här tävlingen var verkligen något för mig. Min nuvarande plattång kommer snart att gå sönder helt, eftersom det är flera delar som är lösa inuti tången.
  Mitt humör påverkas ganska mycket om jag har en dålig hårdag. De dagar jag själv tycker att jag har smutsigt hår eller en skit hårdag vill jag mest sitta för mig själv, jag försöker undvika att gå ut och shoppa eller sånt.

 • Petra.K.

  Dåliga hårdagar? Ja ibland är det på håret att jag tar av mej hela peruken! 😀 Och hur bar man sig åt innan plattången kom..?! Inför sommarens tältningssemestrar skulle jag verkligen vilja ha & behöva en sladdlös plattång. Jomen liite lyx ska man väl få ha 😉

  ?!

 • Ja, min dag påverkas, jag gör inte lika mycket som jag egentligen vill göra pga av att jag inte ser bra ut och att håret är messed up! Och även fast jag plattar det med min gamla plattång så blir det inte bra, fortfarande lockigt, plattången är så gammal och dålig, den har spruckit på mitten också. och efter jag duschat blir mitt hår jätte lockigt, så jag skulle behöva en ny plattång!
  hoppas jag har en chans på den här!
  Håller tummarna
  kram

 • Maria Johansson

  JA, jag tycker nästan alltid att jag blir på dåligt humör när jag tittar på min frisyr i spegeln. Som småbarnsmamma hinner jag inte fixa till mitt hår på morgonen. Det är för stressigt. Men tänk om jag skulle kunna få en bärbar plattång. Då skulle jag kunna fixa till frisyren på jobbet i lugn och ro utan att någon klänger på mina ben, drar i sladden eller spiller ut mjölk på golvet!

 • Anki

  Min dag: Upp tidigt,tidigt! snabb fix av hårsvallet,snabbcheck ja det ser väl bra ut.(skulle behöva vakna till lite MER!)
  Iväg på jobbet passerar en spegel,TVÄRNIT shit!! är det så svallet ser ut? Drar fingrarna igenom försöker fixa så gott det går och tänker ja, ja tur att barnen på avdelningen inte bryr sej,ska bara undvika mamman som är frissa, men det klart bättre kan man ju må.

 • Anki Karlsson

  JA det är klart att man påverkas av en ”dålig hårdag” MEN egentligen undrar jag nog NÄR jag hade en riktigt bra hårdag sist?! MITT HÅR är bland det omöjligaste som finns(känns det som!) och om jag med hjälp av denna lilla fina plattång i alla fall kunde få EN fin hårdag så skulle ju jag- o min omgivning-bli så glad så glad!!!

 • Anita

  Hej!

  Självklart att humöret blir sämre om man inte fått håret perfekt! Håret är ju en del av ens personlighet och känns det inte bra så är inget bra. Om man inte hinner tvätta det varje morgon tycker jag man känner sig ofräsch hela dagen.
  Jag använder ofta plattång till mitt lilla tunna hår. Skulle vara kul att vinna denna lilla söta, perfekt att ha med sig vid festliga tillfällen men även till träningen-

 • karin

  De dåliga hårdagarna är tyvärr alldeles för många.. Hoppas därför jag den sladdlösa plattången lyckas fånga!

 • Louise Lindskog

  oh plattång! min lillasyster har tagit sönder min 🙁
  abolut påverkas jag av en dålig hårdag!
  att ha fult hår är precis lika hemskt som att ha en hemsk finne eller en klädkombination som för en att se ut att väga 7 kilo mer.
  när jag har en dålig hårdag blir jag ”osynlig” säger nästan ingenting och gör nästan ingenting, för då vet jag att jag kommer få blickar på mig och då kommer alla se mitt hår.
  bara någon ser på mig när jag har fett hår, 70-tals fluff eller kantiga vågor med en lugg som sticker ut så blir jag dels skitarg på mitt hår och dels ledsen, eftersom jag mår dåligt av det.
  and: denna plattång evarit perfekt att ha med till skolan och fixa sig där, om man inte hinner där hemma!

 • Jennie martinsson

  Absolut påverkas jag. Blir sur o sätter upp håret i en tråkig tofs bara. Måste också säga att jag har en kass plattång som påverkar till det dåliga humöret, så jag behöver definitivt denna vinsten. Kram

 • I. G. N.

  Mitt hår är alltid till besvär
  fast att jag är pensionär.
  Det påverkar mitt humör
  när jag mig fin gör.
  Hoppas på en tång
  före jag sjunger min sista sång…
  För det skulle vara glatt
  att få håret platt!

 • ALltså, jag har väl aldrig någon bra hårdag, det rullar på i samma spår bara

 • Maria

  jaa vist på värkas humöret av en dålig hår dag .
  Man vill liksom inte visa sig utanför dörren i bland när håret inte vill lyda en.
  Och en smidig plattång toppen när man kan göra olika frisyrer med en smidig än 🙂

 • JA till 100%!!! Jag må ha långt och fint hår enligt alla men jag hatar mitt hår mest av allt! Det ser ut som ett fågelbo när jag vaknar och är nyduschad (hemsk syn) och jag vet inte varför Gud har straffat mig så hårt men varenda dag har jag en dålig hårdag. Det är fett, tovigt och krulligt. Plattången som vi delar på här i familjen är min bästa vän MEN den har en nackdel. Mitt hår blir fett varje gång jag använder den (vilket är för OFTA). Jag vet inte vad alla här hemma använder för grejsimojskit i sitt hår men det påverkar mig och mitt humör. Jag behöver en EGEN plattång och jag skulle kunna gå över en öppen eld :p haha. Jag är på vippen att göra en sk Britney. Snälla rädda mig från det 😀

 • Britt

  Jag är sedan ungdomen olycklig innehavare av en riktig tantvirvel i nacken som måste hårtvättas bort var dag. Då är det ingen fröjd att försova sig och inte hinna med att tvätta håret som hände mig för ett antal år sedan. Givetvis påverkade hårets tillstånd mig negativt men det absolut värsta var nog att jag för första gången sedan jag började på den arbetsplatsen flera år tidigare fick komplimanger av en stilig manlig arbetskamret för att jag var ovanligt snygg i håret. Ibland undrar man, bli glad över komplimang eller inte?

 • Det gör det absolut! När jag har en dålig hårdag känner jag mig inte alls fin och då blir ju humöret inte det bästa. Håret är väldigt viktigt för mig, och jag tycker om att styla det då och då. En liten och behändig plattång i min favoritfärg vore ju inte helt fel! *Jag håller tummarna nu* 🙂