Soffa med inbyggt gym

Jag har en dröm. Att motionera hemma. Det låter så bra – jag slipper ge mig ut i regn och rusk och jag kan träna när jag vill.

Hittills har den drömmen resulterat i ett hemmagym, som mest användes som klädhängare. Mest motion gav det när jag och sambon sågade sönder metallåbäket i småbitar och slängde det.
Efter det skaffade jag en motionscykel. Trampade några varv, höll på att ramla av sadeln i ren tristess och sålde cykeln till en väninna.
Senaste tillskottet är en hyrd crosstrainer:

Annons

Den står i vardagsrummet, och har faktiskt blivit använd några gånger. Fördelen är att den står i vardagsrummet framför teven så jag kan titta på Doktor Phil samtidigt. Det är något med hans släpiga Texas-dialekt som får fart på mina fötter.
Men jag har som sagt varit med förr – det är bara en tidsfråga innan även den här maskinen förvandlas till en dammsamlare.

Varför är det så svårt att träna hemma, suckade jag igår kväll medan jag dammsög soffan och vände på kuddarna.
Och då kom jag på det. Jag tränar ju hemma, fast med andra redskap. Mitt hemmagym:

Soffa: Det var korkat att skaffa vit soffa (men jag hade alltid önskat mig en). Den ger mig i alla fall motion. Klädseln drar till sig alla mörka hårstrån och partiklar i hela universum, och kräver ständiga svettpass med dynvändning och avsugning för att inte likna en luddig albinokiwi.
Teve: Vi har en gammal tjockteve i vardagsrummet och en i sovrummet. På båda har volymkontrollen lagt av, samtidigt. För att ändra ljudet måste man trycka jättehårt på fjärrkontrollen i flera minuter och spänna armmusklerna.
Dusch: Duschstången håller på att lossna från fästet i badrumsväggen, så man måste banka in stången innan man duschar – en riktig bicepstrimmare.
Barstol: I köket har vi bardisk och höga barstolar som jag egentligen är för medelåldrig och ovig för att ta mig upp och ner för. Men det ger bra benmuskler när man vinglar och försöker hitta balansen.

Är det sånt som kallas vardagsmotion?

Missa inte att kika in här imorgon – då blir det tävling med hemlig vinst!! 

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Hm, jag har precis införskaffat en träningscykel och cyklar framför tvn. Två saker på samma gång, precis min melodi. Fast det var ju dessa melodier jag skulle sluta med…

  Soffan är mörk och måste räddas från vita hundhår, mattan vid soffan är full av både vita och svarta hundhår och måste dammsugas nästan var dag, digitalboxens fjärrkontroll är trasig och tappar ur sig batterierna hela tiden – leta under soffan efter dess batterier ger vighet, duschen är helt ok och köksmöblemanget också. Jaja, lite motion blir det.

  Dammsugaren blir ibland elak över all motion jag ger den och hotar med att gå iväg till sopsorteringen. Fattar inte varför. Lat är den!

 • Jajjemen, det är vardagsmotion det! Här står träningscykeln i klädkammaren… och får inte se ljuset speciellt ofta alls.

 • Min vardags motion bestod i dag att skotta snö, men nere hos dig kommer det nog inge mera snö! Så alternativet till att gymma inne är inte helt fel det heller! Du kan ju alltid bygga ihop alla sakerna till ett eget gym!
  Hehehehe…

  Kram Sus

 • maja M

  Jag har hört att crosstrainer är det bästa sättet att få en snygg rumpa och snygga rumpor är inte helt fel.

 • Fia

  Vad härligt att hitta så många träningstillfällen hemma:-) Då behövs ju absolut inget hemmagym.

 • Köpte en Crosstrainer,sålde den efer ett tag.Min tanke var densamma,träna framför TV:n.Trampade på bra i början,men lessnade efter ett tag.Jag kör med typ Charlotte-hemgym nu 😉

 • Birgitta

  Städning ger Aktivitetspoäng hos Viktväktarna, så nog är det motion alltid. Sist jag städade min numera ofantligt stora lägenhet var jag helt ”vingabröden” (= vingbruten) – ännu ett fantastiskt skånskt uttryck! – och tänkte: ”Nu är det nog”! Jag måste 1) förlora vikt, 2) flytta till mindre, 3) skaffa städhjälp, eller 4) dricka föryngringsdroppar. Särskilt dammsugning av soffan inklusive dess dynor håller på att ta kål på mig. När jag sen sätter mig i soffan på kvällen börjar jag ofta nysa – borde inte damm och kvalster ha gått hädan efter så noggrann städning?

  Men! vad är det med Dr. Phil?! Jag har börjat bli beroende av att se honom varje dag. Det är ju helt sjukt! Han har varit där i tv:n i flera år, men nu måste jag plötsligt – precis som du skriver – höra hans släpiga Texasdialekt och kloka (oftast) råd till oss stackars imperfekta varelser. Jag som annars har svårt för tunnhåriga män, män med mustasch och män som är ”gubbar”, jag sitter där och är nästan förälskad i Dr. Phil. Och alla i publiken verkar älska honom också. De tindrar med ögonen och verkar vilja ta fru Robins plats om de kan. Men hon sitter ju där, varenda dag, i publiken så det blir nog svårt.

  Har dock märkt att Dr. Phil har svårt att ta kritik, även om den är befogad. En gång var han riktigt osympatisk mot en gäst, som faktiskt inte gjorde nåt fel men Dr. Phil kände sig uppenbart ifrågasatt och hotad i sin roll som Nationens Hjälte och Allvetande Guru. Då blev han plötsligt bara en löjlig gubbe vars behov av att stå i centrum blev uppenbart. Men, sen glömde jag det igen…

 • Ana

  Jag har träningscykel,kör en mil varje morgon på den(mån-fre)Men den står i ett rum framför en TV annars skulle det aldrig funka.Hur kul är det att bara sitta och trampa och glo in i en vägg.Låter som jag är jätte duktig ,vilket jag definitivt inte är.Men på något sätt måste man hålla kilona som bara smyger sig på ljudlöst på lite avstånd.Tänk om man med bara tankekraft kunde bli av med sina 10 kilo för mycket vad mycket lättare livet vore då.Ana

 • Ja då får du ju mycket hemmamotion ju! Att du får fart i fötterna av Dr Phil kan jag förstå; själv har jag lust att springa iväg så fort jag ser hans nylle. han är säkert jätteduktig och bra, men jag tål inte se och höra honom…

 • Haha, vår tv-kontroll har lagt av helt, så det är bara att springa fram till tv’n oavsett vad man vill göra. Dessutom har on/off-knappen slutat fungera så vi måste böja oss ner hela vägen till golvet varje gång vi vill sätta på/stänga av tv’n genom att dra i och ur sladden. Ny tv, någon?
  Jag är dessutom 1,65 kort så jag måste springa och hämta stolar och klättra på varje gång jag ska ha tag i något i skåpen. Konstigt att jag inte är mer fit…

 • När jag var au pair var barnen så gamla att jag mest städade och gick ner i vikt. Nu är jag inte så bra varken på att träna, städa, eller gå ner i vikt. Tyvärr. Men det var väl du som skrev om städerskorna som fick reda på att träning var motion och då gick ner mer än de som inte fick reda på det…?

 • Nä, jag gillar inte heller Dr Phil något vidare, men träningscyklar gör jag tre gånger i veckan framför tv, i väntan på att ge mig ut och cykla på riktigt när det blir lite varmare!

  Jag löser programvalet med att spela in lite olika långa tv-program som jag sedan kan välja efter hur länge jag känner för att cykla (på min cykel ställer man in ”banor” och antal minuter). 30, 40 eller 60 minuter brukar jag variera med. Det kan bli en halv långfilm t ex.

  http://lagomblogg.blogg.se

 • Precis! Det är väldigt effektivt att ta hand om hemmet. 😉 Fast övrig motion hade inte varit fel men man får vara glad för det lilla. =)

 • I lördags sa jag till maken att jag håller på att bli tjock och därför måste jag ha en crosstrainer. Säg till om du blir less på din!

  //en som håller på att bli tjock…

 • Jag brukar oxå se städningen som ett träningspass. Fast egentligen blir den ju inte roligare av det…

 • Den bästa träningsmaskinen står snett bakom crosstrainern. Ett flipper. Ruskigt kul att ha ett eget. Bra träning för sina tangentbordsfingrar =D