Solen har blivit spansk!

 

Solen ägs nu av en spansk kvinna! Galet men sant. Angeles Duran, 49, från Galicien har registrerat sig som innehavare och har nu ett juridiskt dokument där hon står som ”ägare av solen, en stjärna av spektraltyp G2, belägen i centrum av solsystemet, med ett genomsnittligt avstånd till jorden på 149 600 000 kilometer”.

Och hon är inte först med denna ”strålande idé” – förut har en man, amerikanen Dennis Hope, registrerat sig som ägare av månen och en drös andra planeter.
De hävdar att det finns ett kryphål i lagen som säger att enbart länder är förbjudna att äga himlakroppar, inte privatpersoner.

Annons

Angeles Duran har även planer på att alla som utnyttjar ”hennes” sol framöver måste betala en avgift! 50% av pengarna ska gå till spanska staten, 20 % till Spaniens pensionsfond, 10 % till forskning, 10 % till att få slut på världsvälten och 10 % stoppar Angeles i egen ficka.
Är det inte typiskt att det är just Spanien som ska tjäna på det här – som redan drar in en massa turistpengar på folk som vill ha sol…

Eftersom summan inte är fastsatt stannar jag inne på lunchen istället för att gå ut en stund och njuta av att solen faktiskt lyser idag:

Så här i julklappstider tar jag inte risken att det plötsligt dimper ner en saftig solfaktura från Spanien…

Senaste kommentarer

  • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter