Sommaren Michael träffade mig i Båstad

Vilken konstigt kall morgon det blev fast solen gassade. När jag skulle hämta tidningen på hallmattan och såg rubriken rös det i hela kroppen. Ungefär som när jag satt i mitt flickrum 1980 och hörde att John Lennon var skjuten.

Annons

Jag har inte varit något stort Michael Jackson-fan. Speciellt inte de senaste åren då hans liv verkat mer än lovligt skumt och tragiskt.
Men – idag vill jag minnas min sommar med Michael. Sommaren 1983. Albumet Thriller hade kommit ut för ett halvår sen, men den första gången jag verkligen blev träffad av hans musik var på nattklubben Madison´s i Båstad. Jag stod på dansgolvet och dj:n satte på Billie Jean. Det var som att drabbas av en naturkraft, det gick inte att hålla kroppen stilla, alla dansade som galna och sjöng med i refrängen…
Den sommaren var Michael min kung av pop.

Har du något Michael Jackson-minne?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Inte specifikt minne men hans musik är fantastisk!!!

 • Visst hade han många bra låtar, en ung man , bara 50 år..

 • Sonen spelade honom i en Cabaré på 9:an.

 • Minns Billie Jean-videon, när han går nerför trappan och de konstiga ljusreflexerna… och videon med den söta tjejen som han uppvaktar, hur söt han är där… man önskade att man var den tjejen. Annars inga speciella minnen men hans låtar dansade man ju till hela 80-talet… Inte förrän nu när han är borta inser jag till fullo hans storhet. Jag var inte beredd på att reagera som jag gjorde när nyheten slog emot mig från Aftonbladets hemsida igår. Och då förstod jag. Han är i samma liga som Elvis och Diana – berör en hel värld med sitt liv och sin död. Hans underbara musik, tragiska uppväxt, fantastiska karriär, de bisarra inslagen i hans liv, hans eventuella felgärningar, skandalerna, den inre lågan som bröt igenom hans ofta sorgsna uppenbarelse, hans vilja att förändra världen… Den här låten tyckte jag mycket om när den kom, har inte lyssnat på den på flera år men här är den (mkt bra ljudkvalitet): http://www.youtube.com/watch?v=5OurX8k8eRM

 • Ann-Britt Blomkvist

  Hej!
  En fantastisk sångare tycker jag.

 • Maria

  Jag upptäckte Michael Jackson 1983 är han kom ut med Billie Jean, blev en HÄNGIVEN fan, samlade på mig 2000 bilder i ett album, påslakan, parfym, spegel, berlock, böcker, videor o LP skivor i massor o tejpade upp hela mitt rum med bilder av idolen.. o bäst av allt är att det mesta finns kvar. Skickade en stor nalle på 80 talet o fick ett foto med hans autograf till svar! Tyvärr har jag inte brytt mig så mycket om honom dom 15 senaste åren, tyckte att han blev mer o mer underlig o excentrisk o kom inte ut med nåt i närheten så bra som Thriller. Men nu när han är borta känns det HEMSKT, jag är tillbaka i min barndom igen. Alla minnen är tillbaka. Önskar verkligen att han hade fått leva o få revanch! Det är han värd, en mer godhjärtad o begåvad människa kommer aldrig o leva! RIP MICHAEL!!Love you!

 • Nej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ilove King of Pop
  Billie jean
  Triller
  MJ is for Music
  Tack så mycket för helt fantastisk Musik
  Dear Kingof Pop
  Vila i frid Nu .

 • Han var stor!Oavsett alla rykten.Inte alls konstig han blev som han blev,så hårt driven av sin far,redan när han var liten liten pojke.Jackson five,jisses,han var inte många år då de startade sin karriär.Sen verkar det som de haft det väldigt tufft i hemmiljön,de barnen.Efter man läst om vad LaToya Jackson skrivit,så har det varit hårda bud.Han är still,the king of pop i mina ögon.Inte för att jag köpt hans skivor eller så,köper sällan musik.Men han var en begåvning,både vad gäller musik,*bodymovement* och dans.

 • Ja, när min familj och tre familjer till som var våra vänner hade fest på landet nån gång på det tidiga 90-talet. Vi barn hoppade i sängen och de vuxna dansade till Beat it