Spa eller skräckhotell?

Sista jobbdagen, resten av veckan tar jag ledigt.
För ett tag sen bestämde jag och en väninna att vi skulle hitta på något kul runt Kristi himmelsfärdshelgen – frågan var vad?
Först letade vi efter billigt flyg till Nice, utan att lyckas. Och det är jag glad för nu, då hade vi vankat runt som åskmoln och oroat oss för askmoln.
Jag är också glad att vi inte hakade på den här nya restrenden som jag läste om idag: Semestra som Stalin.
Rummen på hotell Morava i Tjeckien beskrivs av BBC som att de är ”dystra och frammanar cellskräck” och att ”det luktar skumt i badrummet och i korridorerna”. Hotellet själv beskriver rummen som ”mysiga och familjemöblerade” och dessutom ”hundvänliga”.
Döm själv:


Jag har personligen bott på mycket värre ställen…

Annons

Men inte den här gången – för ledigheten denna veckan ska spenderas på mysigt spahotell vid havet i Ystad! Två övernattningar, trerättersmiddagar, strandpromenader, tre spabehandlingar med pedikyr, massage med heta stenar och ansiktbehandling. Mmmm.
Särskilt spänd är jag på ansiktsbehandlingen: 80 minuters antiage-kur med allt från minilyft med havsalger till Omnilux (?). Hoppas den är värd sitt pris – det minsta jag begär är att mina kollegor tittar oförstående på mig på måndag och viskar: ”Vem är det? En ungdomspraktikant?”

VINN BIOBILJETTER FÖR TVÅ!
Vi ses på måndag då jag presenterar vinnarna av detoxkurerna – men under tiden jag är borta tänkte jag även att ni kunde få tävla om en liten vinst till:

Tävla om 2 biobiljetter – giltiga till och med 12/6.

Gör så här för att vara med och tävla:
Skriv en kommentar och berätta om det värsta eller bästa hotellet(eller annat boende) du bott på när du varit på semester?

Senast på onsdag i nästa vecka, den 19/5 klockan 24.00 vill jag ha ditt svar. Lycka till och trevlig helg!!!

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Åsa Wallgren

  Jag mådde som en prinsessa då min mamma och jag var på Sätra brunn.

 • Karin E

  Den värsta semesterövernattning var i en övernattningsstuga i Norge.Skitigt och äcklig jag låg i bilen den natten.

 • InaStina

  På väg från Skåne mot Värmland för ca 7 år sedan bestämde vi oss för att stanna till i Halmstad eftersom det blev för långt att köra ända hem. Vi satt i bilen och ringde runt och fick slutligen tag på vandrarhemmet ”Glada Laxen”. Det ryser fortfarande i mig… När vi klev in i entrén på det om byggda gamla Scandic-hotellet möttes vi av ett vidrigt och sunkigt vandrarhem. I köket stod det massor med odiskat porslin och täcken och kuddar låg på golvet i rummet. Vi ville inte ens nudda madrasserna utan stod upp i rummet och hade familjeråd. Det slutade med att jag gick ut i receptionen och avbokade rummet. Drog en nödlögn om att våra kompisar erbjudit oss att bo i deras stuga vid havet istället. Så kan det gå. Istället hamnade vi på på en trång övervåning hos en elallergisk tant nära Falkenberg. Faktum var att det blev toppen!

 • Vi åkte till Teniriffa, och trodde enligt katalogen att vi hade hittat det mysigaste hotellet på Teniriffa. Men ack vad vi bedrog oss, i sovrummet så hade dubbelsängen olika nivåer på madrasserna Så den ena av oss låg längre ner en den andra och så var den ena sängen kortare en den andra! Och så hade vi kackerlackor överallt, så det var svårt att slappna av. I poolen kunde man aldrig bada, den var smutsig och så låg det kvistar och en massa skräp som flöt omkring. På utsidan av hotellet så låg det ett horstråk, dom stod och hängde utanför våran grind! Men. Trots detta så blev resan minnesvärd och vi skrattade VÄLDIGT mycket:))))))))

 • Anne

  En mysig stuga i Dalarna utan el, toalett och indragen vatten. Inget lyx men väldigt uppskattad.

 • Anna G-son

  Bästa hotellet är Terminus vid cenrtralen i stockholm.Jag sover alltid så dåligt när jag är borta men denna natten sov jag som en stock…Innan avfärd var jag tvungen att lyfta lakanet och kolla in vad det va som gömde sig där och dé va ingen ärta utan… HÄSTENS <3

 • Gustaf

  Det sämsta hotell jag bott på var ett hotell i London. London har ju en ganska låg standard, så jag hade valt att betala lite mer. Bortkastade pengar! Frukost skulle ingå, men jag fick ingen. Det var skitigt när jag kom. Överhuvudtaget var allt väldigt dåligt… Hoppas på att vinna biobiljetter nu, så att något bra kommer utav det där hotellet – att jag vinner biobiljetter för att jag berättar om det.

 • Annika

  Mitt bästa hotell är Bomans hotell i Trosa

  Det var ödmjuk och trevlig personal och jag kände mig välkommen.Jag tycker det är viktigt hur man blir bemött så ordnar sig allt!

  Rummen var personligt inreda det var hela hotellet väldigt personligt.

  Bomans ligger vid hamnen mysigt och titta i alla sjöbodar och gå i gränderna i Trosa.

  Bomans hotell hade jätte mysig resturang och utsökt mat och vin.

  Denna hotell vistelse hade en speciell betydelse för mig efter 3,5 år på högskolan fick jag examen trots dyslexi!

 • Emma

  Mitt bästa hotell är helt klart hotellet jag bodde på när jag var i Vietnam! Det är ett familjeägt hotell, och det märktes att de verkligen brydde sig. Frukosten var fantastisk och man satt direkt på stranden. Jag gick längs stranden och kollade på en del andra hotell som låg där, ingen verkade vara så bra som det jag bodde på! Jag har tänkt åka dit snart igen (när jag sparat tillräckligt mycket pengar…) och då ska jag bo där igen! Otroligt mysiga bungalow med hög standard för en billig peng, kan det blir bättre?! Jag tror inte det 🙂

 • Christin

  Här får du både det värsta och bästa hotellet: Förra sommaren åkte jag till Irland en vecka, jag åkte runt till både Dublin, Cork, Galway och sedan Dublin igen så blev det allt som allt fyra olika hotell. Det sämsta hotellet var Isaacs Hotel i Dublin. Rummen var pyttesmå, det fanns ingen hiss till rummen som låg längst bort och då var det bara till att släpa sin väska uppför trappor, och man fick ingen hjälp. Fanns tv på rummet som var minimal och allt kändes bara trångt och unket. Otrevlig personal med inte mycket till serviceanda. Och i informationen om hotellet stog det klart och tydligt att trådlöst internet fanns. Dom glömde dock bort att skriva att det inte fungerade i alla rum – däribland mitt. Det enda positiva med det var egentligen läget som låg mycket centralt. Men det var också det enda.
  Däremot det bästa hotellen jag bott på är The Westwood i Galway. Det var stort och fräsch. Ibjudande och vackert. Oerhört vänlig och tillmötesgående personal, maten var toppen och deras roomservice var klockren! Rummen var stora, sängen var enorm med väldigt mjuka och sköna kuddar och täcke. Badrummet kändes lyxigt och var stort och fräsht. Under mina dagar på Westwood hittade jag inget att klaga på så nästa gång jag åker till Irland så blir det absolut Westwood under hela vistelsen 🙂

 • Det absolut värsta är ett ”all-inklusive-hotel” i Turkiet som serverade lammfärsrätter till i stort sett varenda måltid under 14 dagar…behöver väl knappast nämna att jag inte gillar lammfärs speciellt mycket idag. Det gick till slut inte att svälja ned ”skiten”…

 • Lotta

  När jag var i Skottland i två veckor under min utbildning till språklärare bodde vi på ett vandrarhem i ett stort 5-bäddsrum. Jag och en till av tjejerna fick stora utslag som kliade. Vi sov i sängarna närmast stora tunga gardiner. Väl hemma i Sverige igen konstaterades det att vi blivit loppbitna…lagom skoj!

 • Linda

  jag tävlar gärna om biobiljetterna. värsta hotellet jag bott på var i bryssel(belgien). en klassresa för några år sedan och vi hade på någont underligt sett blivit rekomenderad detta. hotellet låg mitt i mot stans antagligen störsa strippklubb och liknade en bordell eller nått. allt var mörkt där inne. koridorerna igen rökta. en stor del av rummen vette mot ”innergården” en 1×1 meter stor typ skorsstensliknande sak. så gott som alla möbler var trasiga och enormt slitna och riktigt läskigt var att hotellets 2 hissar inte var besiktigad de senaste 70 åren!! kan säga att jag hellre släpade väskorna de där 12 våningarna….dessuton saknades varmvatten i dusch/badkar. riktigt vidrigt ställe….

 • Kristin

  Det värsta hotellet jag har bott på var The New Royal Guesthouse i Indien – inget varmt vattan, smutsigt och det bodde en råtta i TV:n!

 • Jon

  Min bästa hotellsemester var när jag tog med min älskade fru – som då var min älskade sambo – på en romantisk weekend till ett fint gammalt hotell mitt i sagolika Karlstad.

  Vi fick en härlig svit på högsta våningen med en stor öppen spis och en hänförande utsikt över den vackra Klarälven, som stilla flöt förbi strax utanför hotellet.

  Innan vi anlände till hotellet hade personalen ställt in blommor, frukt och choklad på rummet. I en stor ishink stod också två flaskor av min kärestas favoritbubbel, som jag i smyg hade beställt i förväg som en liten överraskning.

  Från rummet kunde vi gå ut på hotellets stora takterrass och känna vårens ljuva dofter, höra stadens alla spännande ljud och se solen sakta sjunka ned bakom hustaken och speglas i den värmländska, trolska älven, där en ensam kajakpaddlare ljudlöst gled fram över den spegelblanka vattenytan.

  Vi myste på rummet i hotellets sköna morgonrockar och tofflor, badade skumbad, åt på en intim liten restaurang, gick på bio och promenerade hand i hand genom staden och de grönskande parkerna. På morgonen åt vi en fantastisk hotellfrukost med god, nypressad apelsinjuice och smarriga croissanter, samt en massa andra läckerheter.

  Det blev en alldeles, alldeles underbar och oförglömlig hotellsemester, perfekt för både nykära och gammelkära turturduvor…

 • Andreas Cronsell

  Har inte varit på så många hotell men ett av de bättre är SAS Hotell på Arlanda i Stockholm där jag var på konferans förra året. Trevlig personal och allt var perfekt och man sov som en stock i bra sängar.

  Andreas Cronsell
  Trebackalånggatan 76
  281 42 Hässleholm

 • Hej! Jag har varit till Åkerblads ett par gånger,det är otroligt mysigt och fint där.Det är nog bland det bästa, som jag har varit på i Sverige.Det är lugnet,som man får, atmosfären,stanna upp,njuta och gå ner i varv och få nya krafter, den underbara naturen,maten. Att bara vara här och nu.

 • Nina

  Mövenpick Resort i El Gouna, Egypten är det bästa hotell jag varit på! 4+ stjärnigt. Hämtades upp i golfbil till hotellet. Väl där framme möttes vi av ett fräscht rum, AC förstås och komiska fisktavlor på väggarna…

  Annars spelar hotellet ingen större roll för mig (bara det är mögelfritt och fritt från ohyra..) Den största tiden spenderas ju ändå utomhus!

 • Åååå, vad härligt med ett spa. Skulle passa min kropp bra efter flytten jag har gjort … hehe 🙂
  Det värsta hotellet för mig var nog i Karatchi/Pakistan där jag hade problem med att få tillbaka mitt pass. Man måste ju lämna passen när man bokar in på ett rum där. Men jag fick tillbaka det tillslut efter det att vi var tvugna att mellanlanda där och övernatta för att fortsätta till Indien. Rummet var på en bakgård och man kunde ta på nästa hus genom fönstret. En säng och ett stort skåp fanns i rummet … Näe, dit vill jag inte åka igen! 🙁
  Ha en bra tid på vilosemestern!

 • Fia-Lotta

  Jag och min sambo åkte till Marocko, som skulle vara SÅÅ bra enligt resebyrån.
  Hotellrummet var så kallt så att när vi gick ut på kvällen startade vi teven och tände alla lampor för att de skulle alstra lite värme. Detta i energibesparingstider… Dessutom sov vi med alla filtar som fanns på rummet och sov NÄRA.

  På övriga resor har övernattningarna varit bra, så det goda vinner.

 • Det värsta boendet måste nog varit hotellet jag och min familj bodde på en vecka sommaren 2008 i Portugal. Rummet var jättelitet med en väldigt högljudd ventilationsanläggning och bara 2 sängar, trots att vi skulle få ett rum med 3 sängar. Det visade sig att den tredje sängen i själva verket var en bäddsoffa. Vi hade också hört om den fina utsikten som när vi kom dit visade sig vara en byggarbetsplats. Personalen kunde knappt prata engelska och varje halvtimme på nätterna körde några förbi hotellet med häst och vagn och det lät inte lite kan jag berätta, man fick knappt någon sömn. Så jag skulle nog inte vilja åka tillbaka dit i första taget.

 • Der bästa hotellrum vi har haft var på Menorca.Superlyxigt, Tack vare en tjej på resia,vi hade valt två olika hotell, men hon rekomendera dett 4-stjäniga till samma pris (det var någon rabatt som hon viste om) hursomhelst var det riktigt lyxigt med en kupol innonhuspool 30gradigt vatten plus vanlig pool och havet. Vi bada i alla tre och njöt.

 • Eva Irene

  Hej !

  Min bästa boende var en sista minuten resa till turkiet, vi fick bo i en 4 rumslägenhet och köket var så lyxit utrustat att vi ville vara ”hemma” och laga mat själva.

 • Jessica

  Elite hotell i Karlstad överraskade oss till tusen. vi hade bokat in en weekend och förväntade oss ett vanligt dubbelrum, men tji fick vi för hotellet höll på att renoveras så vi fick en svit som nyss blivit renoverad, med jacuzzi och megastor plattv. Gissa om helgen blev toppen, nu jämför vi alla hotell med detta och än har vi inte hittat något bättre

 • Andreas Samuelson

  När jag och mina vänner skulle ta in på vårat hotellrum på Cypern, som låg ute i en bungalow så var det kvävande bastuhett i luften, trots mitt i natten, och luftkonditioneringen var trasig! Det var inte lätt att somna den natten i hettan, trots att vi var så trötta.

  Dagen efter fick vi till vår chock veta att det kostade extra med AC! Som tur var hade en städerska glömt fjäörrkontrollen till AC:n så vi hade den gratis hela veckan ändå 😀

 • jaonas

  det bästa hotellet jag varit på är solresors all-inclusive i fuertevetura hotell barcelo de jandia supergod mat och mycket mat

 • ullah

  mitt bästa semesterminne har jag från hotll hilton i rio de janeiro

 • johnas

  det bästa hotellet jag bott på är barcelo de jandia i fuerteventura. rent, snyggt och massor av god ma i all-inclusive semesten

 • Jennie lewis

  Min bäst hotell upplevelse var på ”Hilton hotell” i Nieria!
  Ja hadde en super semester i det väst afrikanska landet Nigeria. Nigeria är dock inte speciellt utvecklat pga den stora koruptionen i regeringen, och efteratt ha bott i mer eller midre fallfärdiga ochmint sagt äckliga hotellrum runt omkring på vår resa avslutade vi vår resa med 2 LYX dagar på hilton! Den mest intresata och lärorikaste resa jag någonsin varit med om!

 • Malin

  Första utlandsresan jag och min pojkvän gjorde för 4 år sedan måste nog vara lite av den värsta men samtidigt bästa resan på samma gång. Jag blott 19 år gammal skulle åka utomlands med min 4 år äldre pojkvän för första gången själv utan föräldrar. Vi köpte såklart en charter till Turkiet (Marmaris) och ospecat och hamnade på ett hotell som var iskallt på natten så vi efter andra natten fick försiktigt fråga oss till filtar. Poolen var även iskall då de inte värmde upp den utan förlitade sig på solen som inte var till vår fördel då vi var där i oktober månad och ja, solen lyser inte så starkt. Hotelrummet hade ingen tv eller något värdefack där kunde låsa in pengar så vi fick gömma pengarna i frysen och mot slutet fungerade det inte att spola i toaletten om man inte på eget bevåg hjälpte till att fylla på vattenbehållaren. Jag kan ju även poängtera att man inte spolar ner toalettpappret efter man gjort sina behov utan det längre man i en papperskorg utan handfatet. Ja, resan var ju intressant och efter detta kan jag bara säga att nästa resa vi tar oss ut på när mina studier är klara nu i sommar så får det bli med all inklusive och på ett bra hotell 🙂

 • A-K

  Det bästa hotellet jag bott på är Masesgårdens Hälsohem. Ett hemtrevligt hotell som serverar fantastiskt god mat, har fin service och charmiga rum. Ett hotell som sticker ut!

 • Louise Maynard

  Jag reste med en kompis och våra barn till Barbados och hadde hyrt en lägenhet som var del av et hus med många lägenheter som blev hyrt ut var för sig till ”short term” altså turisr. Vi trodde det var relativt säkert, då vi hadde en vän i Barbados som gjort avtalet, och betalt för oss. Vi hadde kvitto och hyrbil i 3 dagar ingick. Min bror skulle komma med enkompis och ha lägenheten efter oss. i 7 dagar skulle vi dela lägenheten innan vi reste hem. Detta var en avtal som även stod på kvitot, dock stod det bara 4+2 5 veckr. Vi 3,de 3 en vecka tillsammans altså 5!

  De första 2 veckorna gick bra, vi hadde lite smågrejer som att gasen tog slut och de utsatte hela tiden vår hyra av bilen, men vi hadde en bra semester och tänkte inte så mycket över det. En dag sa vi till om att vi ville ha bilen om torsdagen veckan efter eftersom att min bror kom då. Vi godtrogna svenskar, tyckte ju att det var bra att vi sa det i förväg så de hadde tid att ordna det. Dagen efter när vi kom hem, efter en dag på sndenattägaren inne i vårlägenhet. Han hadde själv ås sig in, och vägrade att gå om vi inte betalade extra för min bror och hans vän. Det belopp han ville ha per dag var ALLDELES för högt, och vi hadde ju ochså redan btalt. Vi provade art resonera mdhonom men det gick inte vi ringde till vr vän som bodde i barbados och han kom för att hjälpa, timmarna gick och ägaren vägrade atlämna lägenheten. Tillslut ringdeminvän fter ytrligare en vänom kontaktade polisen och kom tillsammans med dem. Efter mycket om och men, sa polisen, som till vår fördel nog var en smula koruppt, att ” I will personally make sure that you are out of buissnes if you dont give these ladys all there money back”. Vi ändade med att få våra penar tillbaka, och fick ett annat ställe att bo, dock lit dyrar… Deär ett hotell jag ALDRIG kommer att rekomendera ens till min värsta fiende!

 • Emma

  Jag avråder bestämt för att checka in på ett hostel som heter Le village i romantiska Montmartre i Paris. Det ligger perfekt, är billigt men du riskerar att få med ett gäng ettriga franska vägglöss i bagaget hem.
  Det drabbade mig och det tog tre månader innan vi fick besked om vilken farsot vi fått.
  Efter att ha provat livet som skabbräv i ett avsnitt av Raskenstams kommer jag aldrig mer bo där!

 • Förra sommaren fick min man mig att flyga till Riga. Jag som har flygskräck hade blandade känslor. Klev på planet och spände fast mig. Motorerna startade och vi drog iväg. När vi kommit upp en bit började kapten prata. Tyvärr måste vi vända om och landa för vi har fått en stor fågel i motorn. Jag var inte glad men det var bara att bita ihop. Till slut kom vi till Riga. Mitt inne i gamla stan hittade vi vårat hotell. Ett litet mysigt med bara 8 rum. Matsalen var i källaren med stentrappor ner. Rummet var i den gamla stilen, men rent och fräscht. Dit kan jag åka flera gånger.

 • stina

  Tågluffen -96 var jag en fattig student och hotell var otänkbart. I Berlin nappade vi på, en till synes, normal karl som hyrde ut rum.
  På kvällen när vi återvände till rummet hade Elio, som han hette, förändrats. Han förklarade att han led av depressioner, blev väldigt arg, men att pillren höll honom lugn. Gulp! Vid det här klockslaget var det svårt att hitta annat boende så vi la oss för att (inte)sova. Mitt i natten började plötsligt Elio skrika och banka innifrån sitt rum. Vår sista stund var kommen! Han öppnade sin dörr, gick mot oss, MEN försvann ut i Berlinnatten. Nu hämtar han sina kompisar för att rånmörda oss var en av tankarna. En halvtimme senare dök han upp, gick rakt till sitt rum och la sig att sova…
  Detta upprepades två gånger till och dom D-mark som sparades på att sova i detta rum, användes med råge nästa natt när vi tog in på första, bästa city-hotell!

 • marianne eriksson

  I slutet på 60-talet semestrade jag och några kompisar i Polen. Vid ett tillfälle blev vi inkvarterade i ett 9-bäddsrum tillsammans med en del andra okända människor. Det var en upplevelse, men inte alls så otäck, bara oväntad.