Spion i rosa

För er som undrar vad som verkligen var sant i min lista över 7 sanningar så kan jag avslöja att det var punkt nummer 4. Att jag gripits misstänkt för spioneri i Östberlin – klädd i rosa fuskpäls.
Jag var där på 80-talet på semester med dåvarande pojkvän. Under en sightseeingrunda körde vi in på en liten gata för att komma närmare muren. Vi hoppade ur bilen och började fotografera. Vakten i vakttornet började vinka till oss, så jag vinkade glatt tillbaka. Man är ju artig.
Plötsligt stannade en polisbil bakom oss och ur hoppade uniformerade, bistra män med dragna vapen. Till vår stora förvåning verkade de ha kommit på grund av oss. Vi stuvades in i baksätet och forslades till en polisstation.
Väl där blev vi förhörda var för sig i ett kalt rum som var väldigt… östtyskt. Timmarna i förhörsrummet var rätt bisarra. Jag kunde inte tyska, polisen kunde inte engelska och stirrade hela tiden misstänksamt på min gigantiska grisskära fuskpäls från H&M.
Till slut fattade de i alla fall att vi inte var kriminella utan bara korkade, och släppte oss.

Annons

Dessutom var punkt 6 också nästan sann. Men det var min sambo som försökte slå ihjäl en kolibri med en hoprullad tidning i en park i Los Angeles – i tron att det var en geting. Men den klarade sig!

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Åh jag hade nästan rätt! 🙂

 • Nämen! Så hemskt! Stackars kolibri. 😛

 • HAHAHAHA!!
  Jag visste det!!
  *S*

 • hihi tagen av tysk polis kram biggan

 • Ja det var en rolig historia så här i efterhand. Jag anar att det inte var så kul just när ni satt där. Kramar…

 • Oooops,det alternativet jag trodde minst på!En rosa rysare,annars brukar drömmar i rosa vara fluffiga ;)Idag hade det nog varit en verklig rysare skulle jag tro,med den skärpa som finns!Nog var det tur det var på 80-talet.

 • Så spännande att ha råkat ut för en sån sak. Fast jag förstår att det kändes allt annat än spännande dä när det hände…