Sundare med snörveldjur och sömnbrist!

Jättenya Livet 2009 rullar på bra för andra dagen. Två saker är till stor hälp:

1. Sömnbrist
Efter två veckors ledighet kan jag inte få varken min kropp eller knopp att fatta att det är slut med sena nätter och lååånga sovmorgnar med lunch på sängen. Det går inte att somna på kvällarna! Jag ligger klarvaken och stirrar på konstiga program. Men inte ens tv-tristess som gamla Miami Vice-avsnitt eller ”Världen galnaste traktorkrockar” får mig att falla i koma förrän vid fyra, fem.
När klockan ringer stapplar jag upp och är så trött resten av dagen att jag knappt orkar blinka.
Sund fördel: Varje impuls att gå till affären och handla något gott, eller bara resa sig ur soffan för att rota i kylskåpet efter någon kvarglömd marsipangroda slutar med en stor gäsp och: ”Nä, jag tyar inte…”

Annons

2. Snörveldjuret
Sambon har dragits med en envis förkylning i dyrgt en vecka och går nu under namnet Snörveldjuret. Jag funderar på att anmäla honom till Guinness Rekordbok, det måste vara världsrekord i snorproduktion. Hade inte näsduken varit uppfunnen hade han lämnat slemspår efter sig på golven som en snigel.
Sund fördel: Rosslande snörveljud och hopknycklade snorpapper gör underverk för aptiten, man kan knappt äta alls. (Och absolut inget gult och rinnigt, som typ majonnäs.) Dessutom har det blivit en del raska promenader till sjukbädden efter vädjanden som: ”Häbta bid dässpray är du sdäll, jag är så batt…” och ”Kob och kädd på bid padda, jag båste ha bidst fyrtiofeb grader.”

Här är förresten en liten instruktionsfilm för hur man kan hantera krassliga män. Jag blev rätt förtjust i slutet…

Har du ett snörveldjur hemma?
Eller har du ett bra tips för hur man kommer in i rätt dygnsrytm igen efter helgerna?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • malin

  Ja, jag har ett snörveldjur hemma, nämligen mig själv 🙁 Näsan rinner av tjockt segt snor, jag hostar upp snorgula slemklumpar med jämna mellanrum och känner mig allmänt läbbig *ish*. Man skulle kunna säga att jag sett bättre dagar 😉

 • Cia

  Nej jag har inga bra tips…men behöver dem desperat tills jag börjar jobba på måndag.

 • Jag såg din rubrik på denna blogg, Sundare…sömnbrist, när jag skulle logga in på blogg.se.
  Oj, tänkte jag…något positivt med sömnbrist! Eftersom jag lider av grava sömnstörningar sedan 10 år tillbaka, så söker man varje litet halmstrå efter något positivt i sammanhanget. Jag sover i genomsnitt 2 timmar/dygn.
  Jag gick in på din blogg med hopp om en liten uppmuntran för oss sömnlösa.

  Men *suck* ännu en fjantblogg om en stackare som inte sovit bra några nätter!!!!

  Jag missunnar dig inte din annars så goda sömn….jag hoppas du snart kan sova som vanligt igen och att du kanske får ett bra tips om hur du ska komma tillrätta med ditt problem. Det kan ju även vara något som jag kan testa. Jag kommer in och kollar här om du fått något supertips.
  Hej så länge /Maria

 • Charlotte

  malin: Stackars dig, hoppas du kryar på dig snart. Och sambon skickar sina febervarmaste snörvelsdjurssympatier.
  Cia: Njut av de lediga dagarna du har kvar! Förmodligen hade det hjälpt att tvinga upp din kropp i ottan för att vänja den vid kommande bistra tider, men det är ju synd att förstöra de sista sovmorgnarna…
  Maria: Jag beklagar dina sömnstörningar, det är verkligen ett problem som är värt att ta på största allvar. Även om jag just nu, pepparpeppar, sover så pass bra att jag kan skämta om några sömnlösa nätter vet jag vad det innebär att lida av riktiga sömnproblem också. Jag har haft långa perioder av sömnlöshet och fått känna på hur dåligt man mår av att inte kunna sova. Det som hjälpte mig mest var långa promenader, jag gick en och en halv timme varje dag i ur och skur och det påverkade sömnen positivt. Hoppas du hittar något som hjälper dig också, all lycka till med sömnen!

 • Hej igen. Jodå, jag kan också skämta om det mesta…men idag var ingen bra dag för sömnstörningsskämt…:( Jag har en riktigt jobbig dag idag.
  Jag önskar att jag också hittade något som kan få mig att sova. Jag kan inte gå några promenader….jag kan inte sitta eller ligga och vila, pga sjukdomarna jag har.
  Jag vankar av och an i huset hela nätterna. I natt sov jag ingenting, därav mitt sura humör. I och för sig inget ovanligt att jag inte sover alls, men idag blev det lite för tungt!

  Kommer du på något smart sövningssätt, förutom narkos, så hör av dig till mig är du snäll.
  MVH Maria

 • Charlotte

  Maria: Hej Maria! Usch, jag känner verkligen med dig. Du verkar ha en riktigt jobbig situation, och jag önskar dig allt gott framöver. Jag ska absolut ha dig i åtanke om jag snubblar över något bra sovtips. Vänliga hälsningar Charlotte

 • Haha,jag är hemmets stora snörveldjur men,man är väl kvinna va 😉 Som man säger i vissa delar av norr..hä märks int *L* Å vet du,mannen min,jo,det är sant,är likadan!Sömnbrist har jag då inte,men sover på knepiga tider.Hur ska det gå när jobbet kallar igen…undrar jag?!