Svär bort smärtan!

Jag önskar att jag kunde säga att jag är lättfotad som en tåtrippande älva eller smidig som en oljad panter. Men jag är mer som Bambi på hal is och snubblar och snavar mig fram genom livet.
Senast imorse slog jag i tån i sänghörnet för typ tremiljonte gången. Åh vad ont det gör! Jag hoppade runt i sovrummet och svor, tyst för att inte sambon skulle vakna.
Jag åkallade den eldige grillmästaren där nere och hans heta håla, och lade till ett par olika sorters kroppsavfall också när jag ändå var igång.
Och det gjorde jag faktiskt rätt i. För nu är det vetenskapligt bevisat att svordomar hjälper mot smärta. Några rejäla kraftuttryck gör det lättare att härda ut när det gör ont. Men bara om man inte svär så mycket annars!
Det gäller alltså att spara på svordomarna tills man slår sig för att de ska funka som smärtlindrare.

Annons

Jag tror inte jag svär så mycket till vardags. Samtidigt kanske man inte lägger märke till det själv. Tänk om jag går omkring som värsta kapten Haddock och svär som en svavelosande borstbindare hela dagarna utan att jag märker det? Jag måste nog be någon följa efter mig och räkna eventuella fula ord som kan trilla från min svarta tunga…
När jag svär är det oftast fulfavoriten ”fanhelvetesjävlar” som far ur munnen. Vilket är typiskt svenskt, här kretsar de flesta svärord runt djävulen.

Svär du mycket – och vilken svordom använder du mest?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Cia

  Det funkar vid tillfällig smärta… Men inte ihållande, tråkigt nog.

  Kan dock meddela att aj aj aj i ynkligton också funkar när ihållande smärta friskar i lite.

 • Men ååå,det gör ju såå ont!Samma här,kommer en hel ramsa av svordomar då!Så det hjälper,vad bra att veta.DÅ är det bara att svära på 😛 Slippa ha dåligt samvete över det 🙂 PS.Har smugit in bildlänkar i bloggen igen,var tydligen de till mina egna bloggar som jag inte fick ha?!Alla har ju det,så varför ska inte jag få?

 • Svordom jag använder mest,är nog satan..hua,han vill man inte ha omkring sig 😉

 • ”Helvetes jävla skit” är min favorit. Den far ur mig vid vissa tillfällen. Fattar inte hur jag lyckas pricka ”rätt” så ofta – tån i bordsbenet, armen i garderobsdörren, mjölk på tröjan, utvällt kaffemugg… Kanske för att jag alltid har så bråttom? Och inte är särskilt ”jordad” som en vän uttryckte det? Jag lever mycket i tankens, sinnets, känslornas värld. Inte så mycket i den fysiska, materiella världen 🙂 Så jag ”ser” inte kanter och hörn, trösklar och utdragna skärbrädor. Tror jag måste jorda mig lite 🙂

 • ingridcarlsson

  Det händer allt att jag säger att jag blir djävligt förbannad – och då är jag det. Sedan gör det helvetes ont nånstans ibland och liiite annat.
  Men ….. jag svär aldrig på eller om en person, säger aldrig ”djälva Pelle” eller ”Lisa är inihelvete dum”
  När ena sonen (som sällan svor) hade någon sorts bokslut i 7-årsåldern (nyår) konstaterade han med viss ledsnad att han sagt ”fy tusingen” 17 gånger det året. Det var lite för mycket, tyckte han. Han svär fortfarande inte.

 • När jag gör mig illa blir det oftast långa haranger med könsord inbakade. En gammal favorit är fan-i-helvetes-jävla-kuk-skit 🙂 Lite genant när man råkar slänga ur sig det på offentliga platser!

 • amanda

  min favvo är ”ÅT HELVETE MED DEN HÄR JÄVLA GEGGAN!!!”
  rätt roligt när jag skriker det 😉

 • Interestingly, very much