Svårt att kissa och rädda världen

Gomåndag! Hoppas alla haft en bra helg.
Var det någon som släckte lamporna i lördags kväll när det var Earth Hour? Vi gjorde det. Och hade en mysig timme i lågornas sken. Så här såg det ut hemma i vårt mörker:

Annons

Och det var ju trevligt. Tills jag blev akut kissnödig. Och upptäckte att jag glömt ställa in stearinljus på gästtoaletten som låg närmast. Jag trevade mig in och kände porslin. Handfatet. Nej så akut var det inte. Sen attackerade plötsligt en pall min ena vad. Helt oprovocerat. Då var jag snubblande nära att tända taklampan. Men jag är envis, ett par blåmärken får väl en miljövän tåla, och haltade vidare på jakt efter toastolen. I sista sekund damp jag ner, med uppfällt lock och bara en lätt snedlandning.

Visste du förresten att 1 % av befolkningen skruvar ur glödlampan och tänder levande ljus på toa för att det inte ska synas att det är ostädat när de får gäster? Det rapporterar en undersökning gjord av Gustavsberg.
Andra bubblande badrumsvanor:
* Kvinnor vill inte dela badkar med en karl! 76 % av svenska kvinnor tar hellre med en badolja än sin man i karet.
* Nästan lika många kvinnor som män sitter och läser på toa! 56 % av kvinnorna, jämfört med 66 % av männen.
* Hår i avloppet är det mest irriterande i badrummet, tätt följt av kalkavlagringar och tandkrämsstänk på spegeln.

Jag är nog mest förbluffad över toaläsningen. Jag förstår inte. Varför vill man slå sig till ro därinne så pass länge att man behöver läsa för att fördriva tiden? Snabbt in, snabbt ut och läsa i en skön soffa eller fåtölj låter mycket mer vettigt tycker jag… eller?
Tillhör du toaläsarna?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Jag tillhör toaläsarna. Och också toakorsordslösarna. Som småbarnsmamma är toan ofta den enda plats man får sitta ostört i några minuter, så då passar man på att ha ngt läsbart tillhands. Just nu ligger Allas korsord och en penna på toan 😉

 • Nä hua däremot brukade jag läsa i badet. Speciellt som tonåring, då var det mycket tantsnusk som jag tog mig igenom med bubblor sprakandes omkring mig (Du vet väl att bubblor gör att vattentemperaturen håller längre.) Jag brukade komma upp som ett vitt urblekt russin.

 • Ja, vad gör man inte för miljön :)! Vi släckte också ner allt utom barnens nattlampa. Funderade ett tag, men de är så mörkrädda, så jag vågade inte riskera att de skulle bli jätterädda lång tid framöver. Tack för tipset om att släcka på toan och tända ljus. Har inte tänkt på det tidigare, med med så många barn som vi har är det aldrig fint på toan hur man än försöker. Risken är väl bara att någon av barnen är i ljusen och så har vi ingen toa mer.
  Mvh Anna 5barnunder6år

 • Jo självklart släckte vi ner helt här hemma! Om jag läser på toan…….. det händer väl att jag bläddrar i nån tidning, men böckerna spar jag till myshörnan 🙂

 • Jag vill nog ha en man i karet…

 • nettan t

  allas ligger på toa, läser ett par sidor då jag besöker toa annars skulle jag inte hinna med att läsa tidningen. man får passa på!

 • japp visst slinker det med en tidning in på toa ibland…

 • Japp vi släckte, och jag kom ihåg att sätta in ljus på toan oxå 😉
  men nu fick jag nytta för min mini mini ficklampa jag har som ”mobilsmycke”
  folk har retat mig för den, men haha nu fick jag minsann väldans nytta av den!!!!!

 • Nej, inte läser jag på toa. Gör som du snabbt in, snabbt ut. Jag släckte också lamporna i lördags, tände stearinljus överallt (även på toa) men så mysigt var det inte för gatlysena utanför var på och lyste upp mitt vardagsrum.

 • Min soffa gick oxå till attack medan lamporna var släkta, jag kan svära på att den flyttade sig ialla fall en decimeter åt höger just som jag skulle gå förbi. Passar även jag på att läsa på toa annars har jag inte ro att sätta mig ner till det, att läsa alltså, men det blir inte många sidor per besök

 • Charlotte

  makena: Det kan jag förstå – och så trevligt att du läser/löser just Allas! 🙂
  Cia aka Kaxfia: Bubbelgrejen hade jag ingen aning om – kul att få lära sig något nytt! Jag brukade också läsa i badet förr, men jag har inte ro att ligga i blöt länge längre. Kanske får testa igen, för skönt var det vad jag minns.
  Anna: Tipset kan evenetuellt utökas till hela lägenheten, där gästerna får treva sig runt med bara några värmeljus här och där… Förståndigt att ni hellre tände en lampa än gav stackars barnen ett mörkrädsletrauma – och ställ ljusen högt upp, utom räckhåll för små fingrar, för säkerhets skull.
  Vera: Enligt underöskningen var det vanligare att folk läste böcker på toa i norra Sverige, medan man föredrar tidningar längre söderut… undrar varför.
  tante Hannele: Jag tycker också det låter mysigt! 🙂
  nettan t: Ännu en Allastoaläsare – så kul!
  Frogprincess: Bara för att vara säker på att jag verklige inte är en toaläsare får jag kanske testa…
  Lizaloop: Smart kvinna – det var ju en lysande idé!
  Barbro S: Vi har fönster åt en innergård så det kom inget ljus från gatlyktor, det enda ljuset som kom in var från grannarna – inte många som släckte i vårt hus.
  Emma: Haha, möbler är lömska och passar på i mörkret…

 • Fia

  Självklart släckte vi också lamporna under Earth Hour. Det var ruskigt mysigt att sitta och umgås i skenet av levande ljus.
  Det var ett nytt städtips, det där med att skruva ur glödlampor och ställa in ljus istället. Jag inser att man har städat i onödan alldeles för många gånger…

 • Haha,näätack,inte min man i karet,då ryms inte jag!Han är ju nästan två meter lång!Åsså fort in å fort ut om man inte badar förståss,min melodi 😉 Släckt vare här oxå som väl var vart jag inte nödig,hade inte heller fått den ljusa idén *L*

 • Jag tillhör dem som aldrig någonsin skulle få för sig att läsa på toan! Allvarligt: vem vill sitta och läsa och dra ut på tiden när man sitter i skitlukt?! Vidrigt!!!

 • hessu

  jag läser alltid på wc,dassboken en återkommande favorit. vadsomhelst duger, helst en roman. kan sitta fast en halvtimme på wc om det är något bra jag läser. är väl mest av gammal vana och för att fördriva tiden påe tt trevligt sätt