Tävling: Var badar du helst?

Vi på Allas skulle gärna vilja veta vilken badplats i Sverige du tycker är bäst. Det kan vara vid havet, vid en sjö eller ett friluftsbad. Tipsa oss om din favorit och förklara gärna varför. Publicerade bidrag i tidningen belönas med en av de här böckerna:

Annons

1. Från Kattegatt till Skagerack, Göran Dalhov. (10 ex att tävla om) En reseberättelse med vackra akvareller från större delen av Sveriges västkust. Pris ca 476 kr (Norstedts).

2. Vandrarhem vid vatten, Gunilla Welander och Pippi Engstedt. (3 ex att tävla om) Läs om Sveriges mest unika vandrarhem med närhet till vatten. Pris ca 339 kr (Arena).

3. Bo och bada – i Stockholms skärgård, Maria Thulin och Charlotte Gawell. (3 ex att tävla om) Författarna har besökt 20 av sina favoritöar i skärgården. Pris ca 297 kr (Arena).

4. Havsbad, Marie Dahlberg och Lena Koller. (2 ex att tävla om) En guide- och upplevelsebok som samlar 51 av de bästa havsbaden i Sverige. Pris ca 259 kr (Wahlström & Widstrand).

Gör så här för att vara med och tävla:
Skriv en kommentar där du tipsar om vilken badplats i Sverige du tycker är bäst och gärna förklarar varför + berättar vilken av böckerna du helst skulle vilja vinna.

Senast på söndag den 28/2 klockan 24.00 vill jag ha ditt bidrag. Lycka till!

OBS! Du kan även tävla genom att skriva ditt tips och din adress på ett vykort och skicka till ”Badplats”, Allas, 205 35 Malmö. Då vill vi också ha ditt bidrag senast den 28 februari.

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Jag badar helst vid havet och det är bäst här hemma i Blekinge,utanför Sölvesborg,Sandviken.
  Jag vill helst vinna boken om havsbad.

 • Brattalied

  Jag badar helst på Furuboda gamla badplats. Man kan välja att ligga på sandstranden, eller i en gräskant. Alldeles plant eller uppe på en kulle. På några platser finns gamla militära bunkrar och dem vill man gärna hinna först till. Hyfsade utetaletter, och soptunnar att slänga skräp i + iordningställda grillplatser bidrar också till att man gärna åker dit. Oftast är det inte så mycket folk där heller, så man behöver inte ligga på varandra.
  Boken från Skagerack till Kattegatt vill jag gärna ha

 • Anna

  Jag bada helst i havet vid Apelviken i Varberg, en lång strand där alla får plats.
  Jag vill helst vinna bok nr.1 Från Kattegatt till Skagerack.

 • Jag badar helt i Onsala söder om Göteborg. Det är en halvö med underbara badplatser. Den bästa är en liten ganska okänd sandstrand som ligger en bit från bebyggelser. Där är det fin sand och på nätterna kan man ta med en vattentät ficklampa och se på marelden i vattnet.
  Den stranden är det jag saknar mest med att inte bo på västkusten längre.
  Jag skulle naturligtvis helst vilja vinna bokem om Kattegatt i och med att det är där jag växte upp och badade.

 • Carina

  Det härligaste badet ligger i Västergötland, ca. 1 mil söder om Karlsborg. Det heter Nolvik och är en jättelång och långgrund strand med supermysig miljö runtomkring. Visserligen är Vättern kall men man vänjer sig!
  Jag vill gärna vinna boken ” Bo och bada i STHLM`s Skärgård”.

 • Anja

  Jag badar helst på Öland. Underbar sandbotten och fin utsikt. Långgrunt då barnen är med. Hamnen i Färjestaden är nu underbar med brygga där man kan välja djupt eller grunt. Mycket sol naturligtvis nära toa och handikappanpassat.

  vilken vinst spelar ingen roll

 • Astrid

  Jag badar helst vid Noresand i Ljusdal härlig sandstrand och klart och fint vatten.
  Önskar bok 2. Vandrarhem vid vatten

 • Anne

  Himmelstalundsbadet i Norrköping. Det är ett friluftsbad med 50 meters djup bassäng samt två bassänger till småbarn. Ligger vid Strömmen nära centrum och är dessutom alldeles gratis att bada.

  Jag vill helst vinna boken Vandrarhem vid vatten.

 • Elisabeth

  Jag badar allra helst i havet vid Skrea strand(Falkenberg)för trots att det är en såpass populär badstrand så upplever jag iallafall att man aldrig behöver trängas. En underbar sandstrand med höga sanddyner som man kan slå sig ner mellan.
  Skulle helst vilja vinna:Från Kattegatt till Skagerack.

 • Jojo

  I mitt minne lever Falsterbos vita stränder
  som slår även liknande i främmande länder
  Bland Vänerns vikar och öar tronar Brattsand
  med klippor som liknar en bohusländsk strand
  Fast Vätterns isande kyla är utan konkurrens
  tänk om inte denna speciella upplevelse fanns!

  Från Kattegatt… eller Vandrarhem skulle passa bra i min hylla.

 • Gunilla

  Allra helst badar jag i Vättern. I Varamonbadet , Motala. Jag bor i Örebro och har 10 min att köra dit. men jag o mina familj åker gärna dit ändå för en underbar baddag. Härligt långgrunt o sandstrand.

 • Kerstin Alexandersson

  jag gillar hav och vågor så därför åker jag järna till Halmstad och Tylösand det är så underbart med vågorna. Jag vill gärna vinna boken Vandrarhem vid vatten.

 • Annika K

  Vid Öljaren i Julita i södermanland det är en jätte fin och natur skön strand!

 • Agneta N

  Jag badar helst ute i Luleå skärgård på en ö som heter Likskär.Långa sandstränder och öppet hav.

  Jag blir väldigt glad om jag vinner Vandrarhem vid havet.

 • Karin

  Motala & Vättern; Varamobaden. För det är barndomens somrar, först utan att kunna simma, sen som simkunning och senare i livet stranden där vi promenerade året om åren vi var bosatta i Motala. Vättern är mäktig, direkt sexigt att bada på sensommaren/tidig höst när vattnet faktiskt ibland var ”varmt” (Vättern är en djup sjö) och vågorna gick höga eller mycket höga! Dalhovs bok – för att numera lever jag vid Västkusten plus att Göran är en Gudabenådad akvarellist! D-ligt bra!

 • Anita Zetterström

  Jag o min familj badar gärna vid varamons badstrand.Sjön heter Vättern.En underbar sandstrand.Eftersom jag bor i Motala har jag nära dit. Där är det dessutom långgrunt toppen för barnen.Jag skulle gärna vilja ha boken kattegatt till skagerack

 • Annelie

  Jag badar också helst i havet och då på västkusten i Gullmarfjorden.
  Att simma i havet på natten i ensamhet är som att känna sig som den enda människan på jorden, just då.
  Att simma genom ett stim med öronmaneter ( de som inte bränns, alltså) känns som att simma igenom ett kallt drag. Man ryser till och huttrar lite.

  Om man har tur får man se mareld. Sedan gå upp på en klippa och kura hop si i en filt, helst ihop med någon som sveper filten om en. Då är livet rätt OK! Vill helst vinna vandrarhem vid vatten.

 • Lina

  Jag badar helst i en klar fjällsjö. Det är en underbar känsla att uppleva den absoluta stillheten och lugnet där! Du har vandrat hela dagen utan att träffa en människa på sin höjd en ren, komma fram till sjön och bada där mitt i natten i midnattssolens sken.

  Skulle gärna vilka vinna ”Vandrarhem vid vatten” eller ”Bo och bada – i Stockholms skärgård”

 • Cissi

  Bästa stället att bada om du är i Göteborg är i Sisjön. Vacker natur, betydligt varmare i vattnet än i havet, sandstrand, du kan grilla korv och om du är en badkruk som hellre tränar medan resten av familjen badar..ja då finns det en slinga du kan gå runt sjön.

  Om jag vinner skulle jag vilja ha boken Havsbad.

 • IA

  Jag badar helst i min lilla sjö som ligger tio min promenad från mitt hus.Havsbad vill jag vinna om jag har tur !

 • Åsa

  Sandhammaren på Österlen.

  En jättelång vit sandstrand där jag kan hitta en egen plats!

  Önskar Havsbad eller Från Kattegatt till Skagerack

 • Anita Forsberg

  Jag badar allra helst vid Lapposand badet i Hönö utanför Göteborg. Det är en liten badplats, lugnt läge med klippor så man kan sola sig på.

  Även långgrunt för barnfamiljer, lite djupare för de simkunniga.

  Det finns en brygga som man kan hoppa ifrån och även meta krabbor. Visserligen är det småkrabbor man får men barnen tycker det är roligt. Denna plats är nog inte så känd utanför Hönö. Jag vill helst ha boken Från kattegatt till skagerack.

 • Karin E

  Jag badar helst i havet och då på Hölik utan för Hudiksvall.Här är vattnet ganska varmt och inte så salt.Jag skulle vilja vinna boken kattegatt till Skagerack

 • Ljung

  Jag badar helst vid stränderna längs Falsterbonäset. Gillar att bada där det är sand och inte sten. Dessutom bor jag där och jag trivs hemma.

 • mamma Mia

  Vid Långholmsbadet i Stockholm har man en fantastiskt utsikt tänk att bada mitt i vår huvudstad..packa lite fika och bara vara,,,Bo och bada i Stockholms skärgård..ja där vill jag vara varje sommar

 • Jag skulle helst vilja vinna bok nr 4 – låter väldigt mysig 🙂
  Mitt favoritställe att bada på är utan tvekan i Köpingsvik på Öland (4km fr Borgholm). Där har de en jätte lång sandstrand som kan liknas vid en sådan där riktig drömstrand man ser i reklam. Sandbotten och långgrunt gör det hela betydligt mysigare än stenbotten med blådjup. Vattnet är alltid klart och ofta simmar snälla maneter omkring. 😀

 • Nina E

  Jag badar helst vid Bergvattnets badplats (ca 4 mil utanför Örnsköldsvik.) En liten sjö som snabbt blir uppvärmd på sommaren. Ett stort plus är den vackra utsikten med berget som speglar sig i vattnet. Svensk natur när den är som bäst!

  Jag vill helst vinna bok nr 1. ”Från Kattegatt till Skagerack.” Jag håller nämligen själv på att lära mig måla akvarell. Varför inte lära sig av en mästare?