Tävling: Vinn ekologiskt garn & Schulmans bok!

Då var det dags att tävla igen! Och den här gången kan du välja om du vill vinna ett hårt eller ett mjukt paket…

Det här är de fina vinsterna:


1. I nya Allas har vi en intervju med Alex Schulman där han berättar hur det var att bli pappa till sin egen pappa som 7-åring. Nu har du chansen att vinna hans självbiografiska debutroman ”Skynda att älska” , som är en osentimental men ömsint skildring av förhållandet till pappa Allan. Jag har fem exemplar av boken, värd cirka 170 kronor styck, att tävla om.


2. Om du är mer sugen på att använda händerna har du chansen att vinna 5 härvor av Erica Laurells ekogarn ”Greta” i valfri färg + supersöta mönsterhäftet ”Baby”! Garnet är helt ekologiskt, KRAV- och Svanenmärkt. Bomullen odlas i södra Peru i Cantedalen där jordbrukarna äger sina egna gårdar. Jag har ett stick/virkpaket, värt cirka 345 kronor, att tävla om.

Annons

Gör så här för att vara med och tävla:
*
Skriv en kommentar där du berättar vilken av vinsterna du helst vill ha + svarar på frågan ”Brukar du handarbeta eller pyssla och vad gör du i så fall?”

Senast onsdagen den 3/6 klockan 24.00 vill jag ha ditt svar. Lycka till!

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Gia

  Pyssla och handarbeta älskar jag! Förr var det broderi, stickning och virkning men numera har jag helt övergått till att hålla på och bygga tittskåp och inreda miniatyrrum (dockskåp skulle kanske någon säga). Jag har jättekul! Skulle trots det gärna vilja vinna garnet för ett litet återfall i gammal sysselsättning.

 • Eva Rosenquist

  Jag vill vinna boken för att ge den till min svärmor som gillar att läsa.

  Jag brukar pyssla mycket med att stöpa ljus, måla tavlor och pyssla i trädgården.

 • Marianne Petersson

  Jag tycker om att läsa och tror att denna boken är något i min smak.Den verkar väldigt intressant.

 • maria

  Just nu pysslar jag med inbjudningskort till höstens bröllop! Jag håller tummarna för boken!

 • Hej!

  Jag skulle vilja ha vinst nummer 1.

  Jag brukar mest klippa och klistra saker. Handarbeta blir det inte så mycket av. Jag minns knappt hur man stickar längre!

  Ha det bra!
  /Lovisa

 • Elin

  Hej!

  Jag skulle gärna vilja vinna garnet. Väntar nämligen mitt andra barn (6 år sen förra.) och tänkte göra någon liten söt figur till både nya bebisen och min dotter.

  När det gäller handarbete så är jag en periodare skulle man nog kunna kalla det. Men jag har alltid något på gång men byter som sagt inriktning. En månad är det stickning nästa scrapping, smyckestillverkning osv osv .

  Ha en toppendag! 🙂

 • Jag har helt enkelt inte haft tid att pyssla, då jag jobbar heltid och haft fullt upp hela tiden. Jag har dock blivit varslad nu =8 som så många andra. S för att inte DÖ av tristess skulle jag så gärna vilja vinna sticksetet så jag kan lära mig det nu när jag har all tid i världen över =)

 • Jag vinner gärna boken och garnet 🙂

 • Jag vill absolut vinna garnet! Jag pysslar med det mesta, men virkning (framför allt amigurumis) är favoriten så garnet skulle passa ypperligt för mig!

 • Mica

  Garnpaketet vore underbart att vinna. Jag stickar en del. Gärna mindre projekt så man blir klar innan man tappar styrfart eller något annat kommer emellan. Att skapa saker är väldigt avkopplande, tycker jag.

 • Ann-Britt Blomkvist

  Hej
  Jag skulle gärna vinna boken.
  Jag har syr tavlor,många har det blivit.

 • Jag vill gärna vinna stick/virkpaketet. Jag syr och pysslar med det mesta i handarbetsväg, men i perioder.

 • nj

  Jag tycker om att sy på min symaskin.Allra mest så blir det GARDINER,älskar gardiner….ibland blir det något lapptäcke eller några barnkläder som omväxling:) Skulle vara roligt att vinna Alex Schulmans bok,då har jag något att läsa mellan alla gardiner!!!

 • vilken av vinsterna du helst vill ha + svarar på frågan “Brukar du handarbeta eller pyssla och vad gör du i så fall?”

  Jag vill helst ha boken och jag brukar pyssla, brukar klippa ur bilder ur tidningar och sätta på papper och göra fina collage som sedan pryder min vägg. Brukar även baka, om det är att pyssla fniss.

  ha det bäst, jag vill gärna vinna, fniss.
  Kram!

 • Berith

  Har alltid älskat att sticka och virka men har inte gjort det nu på några år. Vet egentligen inte varför men känner mig redo att börja igen.
  Vill därför gärna tävla om garnet.

 • maude lundström

  jag skulle gärna vinna boken jag pysslar inte med någonting har inte tålamod men min dotter älskar att pyssla hon är 13 år och har alltid gillat det hon släcktar inte mig precis motsatsen

 • Hej!

  Fick syn på tävlingen när jag kollade igenom min mammas tidning som troget hamnar i brevlådan varje vecka.

  Jag håller på mycket med scraapbooking. Alltså designar fotoalbum. Jag gör också kort att ge på bort vid speciella tillfällen. Det händer också att jag designar mig och gör ett eget armband eller halsband.

  Jag träffade Alex för ett par veckor sedan när jag lyssnade på hans föreläsning vid Karlstads universitet där jag studerar. Jag blev helt tagen. Den tidigare bilden jag haft av honom var som bortblåst. Min bild av honom som ett av medias största svin förändrades till en varm människa som skrivit en bok till och om sin far.

  Jag vill därför hemskt gärna läsa boken. Nu över sommaren hade det varit trevligt att läsa någon annan bok än studielitteratur. Och där är Alex bok högt upp på listan!

  Ha en bra sommar!
  Emelie.

 • Ulla

  Hej!
  Vill gärna vinna boken. Stor åldersskillnad i förhållanden har alltid intresserat mej, det finns alltid för och nackdelar. Att Alex pappa var finländare som jag är också av intresse.

 • MariaA

  Vill gärna vinna boken.

  Är inte särskilt pysslig. Saknar nog tyvärr tålamod. Men har pyssliga människor i min närhet, så jag tar del av det i alla fall som bedömare och berömmare. Min syrra gör vackra smycken och min gamla farmor stickar halsdukar medmera.

 • jag skulle vilja vinna boken.
  nej jag pysslar inte särskilt ofta. har inte tid och känns inte riktigt som min grej 😉

 • Hejsan!!
  Jag älskar att pyssla 🙂 Brukar fixa med lite allt möjigt, sticka, sy, brodera, måla porslin och massor av annat piff. Nu på sistonde har det blivit mest sytt. Tycker att det är väldigt avkopplande och kul, framför allt.
  Om jag vinner så är jag väldigt sugen på boken 🙂
  Ha en bra dag!
  KRAM!

 • Hej!

  Jag skulle gärna vinna ett mjukt paket! 🙂 Jag handarbetar rätt mycket, exakt vad jag gör beror lite på tillfället. Brukar sy rätt ofta med symsakinen och tycker då om att vara lite ekologisk så jag använder mycket material och tyger som jag köpt på loppis.
  När vi är på sommarstugan brukar jag broder, virka eller sticka. Det blir lite av varje, t.ex. necessärer (hittade ett fint mönster i en tidning en gång, tror det var allas!), grytlappar etc. Min senaste grej är att sticka disktrasor. Ett lite finare alternativ än tråkiga engångstrasor, dessutom så är det ju ekologiskt då man kan tvätta dom och använda dom många gånger om. Så att vinna just ekogarn och en mönsterbok skulle passa mig alldeles perfekt!

  Häls. F

 • Åh jag skulle hemskt gärna vilja vinna stick/virkpaketet! Pysslar inte särskilt mycket, mer än några sporadiska infall då och då, men har blivit väldigt sugen på att börja lära mig virka de senaste veckorna

 • Hej!

  Jag älskar att klippa och klistra! Göra egna kort, scrapbooking och annat lull-lull!

  Vinner jag vill jag självklart ha virkpaketet!

 • Inga-Lisa

  önskar ekogarn ”Greta”
  Stickar, virkar, syr –
  kuddar, filtar, små garnityr.
  Helt enligt egen stil och fantasi.
  Färgglädjen är pricken över i!

 • Självklart väljer jag boken! Bor utomlands sen 15år tillbaka och slukar alla svenska böcker jag kommer över. Brukar ha med mig en lista på läsgodis som ska inhandlas varje gång jag åker till Sverige och Alex Schulman finns med på sommarens lista. Om jag handarbetar eller pysslar? Nja, om sanningen ska fram så blir det inte så mycket sånt längre på grund av diverse krämpor i händer och nacke. Men på väggen hänger tavlor jag broderat, i garderoben finns tröjor och strumpor jag stickat och till jul kommer mina hemgjorda tomtar fram, så jag tycker nog att jag i alla fall kan kalla mig för en före detta handarbetare!

 • Monika

  Jag vill gärna vinna boken! Alex är stark, rak och står för vad han skriver/säger. Önskar honom lycka till som pappa som är den finaste titel en man kan få!!
  Handarbete sysslar jag numera inte så mycket med. Var tid har sina intressen. Trädgårdspyssel för tillfället.

 • jag fastnade för boken direkt den facinerade mig

 • Shylmans bok. Jag gillar att läsa och att pyssla. Ibland gör jag något konstnärligt av mitt pyssel som sist en tavla med broderi. min mamma gjorde sådana saker. Det inspirerade mig.

 • Margaretha

  Hej! Jag älskar att läsa så jag vill ju jättegärna ha boken såklart! Tycker om att läsa självbiografier. Det vore ju roligt också för jag kommer ju ihåg det här med Alex mamma och pappa när det begav sig!
  Stickat, virkat och broderat har jag gjort jättemycket men inte numera,kanske man börjar på igen, vem vet! Nu gäller läsning och linedans!

 • Envitopel

  Mitt pysslande just nu är bokläsning. Har kommit in i en läsperiod och då får allt annat pyssel stå åt sidan. Vill gärna läsa boken ”Skynda att älska”.

 • Jag vill helst vinna garnet. Jag är en riktig pysslare när det gäller att planera och ordna saker, men sedan lämnar jag över själva handarbetet till min mamma som är utomordentligt bra på att virka, sticka och sy. Själv har jag gått miste om de talangerna verkar det som 🙁

 • Anna

  Hej!
  Pysslar oftast med symaskinen 🙂
  Så handarbete ska man nog kanske inte kalla det, hihih!
  Annars pysslas det hejvilt med både det ena och det andra! Keramik, trädgård, målning etc!
  Alex’s bok tackar jag inte nej till 🙂

  Ha det bäst!

 • Anja

  Handarbetar gör jag bara om det blir nödvändigt såsom julpysselkvällar med dagis eller arbete. Syr gör jag om det krävs enliten inats på barnens kläder, vid större hål lämnas de till mormor.
  Däremot älskar jag att plocka vilda blommor och placera dem fint i vaser.

  Jag gillar hårda paket med böcker, men mormor önskar garn. Kanske paybacktime…

 • Ida

  Vill gärna vinna boken. Alltid spännande att få veta personers barndom, deras byggstenar.

  Jag pysslade en del innan jag fick barn, gjorde smycken med mera. Nu väntar jag bara på att min son ska blir stor nog så vi kan börja pyssla tillsammans.

 • Smulan

  Jag vill verkligen vinna boken. Läst och hört så mycket bra om den.
  Jag broderar gärna när lederna tillåter, är reumatiker.

 • Lotte

  Hej! Jag vill gärna vinna garnet.
  Stickar, broderar och hjälper andra att lappa och laga.