Tävling: Vinn en signerad apa!

I Allas nummer 13 är det också premiär för en ny artikelserie: Nyfiken på… där vår populära krönikör Hillevi Wahl intervjuar personer som hon är just nyfiken på.
Först ut är författaren Emma Hamberg, som bland annat berättar om när hennes man, musikern Agi, blev så svårt sjuk att han höll på att dö.
Idag mår han mycket bättre och har nyligen släppt en ny skiva. Jag har lyssnat på den och gillar den mycket! Nu har ni chansen att vinna den!

Annons

apa – missade människor är Agi Lindroths nya cd. Du kan lyssna på tre smakprov HÄR och om du vill se en film om hur det ser ut hemma hos Emma och Agi och lyssna på titelspåret ”Missade människa” kan du klicka HÄR.
Jag har fem signerade ex att tävla om.

Gör så här för att vara med och tävla:
*
Skriv en kommentar där du svarar på frågan: ”Vilken är din favoritapa som varit med i en film eller i en bok – Herr Nilsson, Cheetah, Banarne eller någon helt annan apa?”

Senast på måndag den 23/3 klockan 12.00 vill ha ditt svar. Lycka till!

Imorgon ska jag ha semester och kör fyradagarsvecka igen, och nästa vecka också. Jag hade några lediga dagar kvar som ska tas ut före den första april. Det är skönt med tredagarshelger måste jag säga. Känns lyxigt värre. I morgon bitti ska jag ligga och dra mig, äta frukost på sängen och sen bara ingentingla runt tills jag ska på bio med en väninna på kvällen. Lediga dagar ska man inte förstöra genom att göra en massa saker, det hörs ju på själva namnet att man ska vara ledig på lediga dagar…

Hoppas ni får en härlig helg med mycket ledig tid att hinna sitta på rumpan och bara vara på. Vi ses på måndag! Kram Charlotte

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Cia

  Gainomax apan…;-) I reklamen som går på TV nu… Den är så lagom anklagande.

  Och Nä svaret får du utom tävlan… Någon som verkligen vill vinna få gärna göra det.

 • Anders

  Jag har alltid gillat Nicke nyfiken.Ända sen jag var barn har jag läsat sagorna om och om igen.Han påminner lite om mig själv, nyfiken envis och snäll.Sagorna om Nicke nyfiken håller än idag

 • Carola

  Jag tar ett av dina exempel, Herr Nilsson. Vem har inte sett Pippi många gånger och sagt till sina föräldrar att en sån apa vill jag ha! Trodde tills jag var ganska stor att det bara var att gå till zoo och köpa en ( föräldrarna var dumma som sa att man inte fick).

 • Elin

  Nicke Nyfiken har ju lärt en ett och annat när man var liten, så han måste ju vara min favorit. Han lärde mig att man alltid måste vara nyfiken för att få lära sig någonting av livet.
  Ha det bra!
  Kram

 • Anja

  Jag älskar Nicke Nyfiken, vilken busig apa. han hamnar alltid i trubbel för att han är nyfiken, framåt och snäll/godhjärtad.trots detta ordnar det sig alltid på slutet. Vi borde ha en Nicke i oss allihop. Köpte en Nicke Nyfiken när min son föddes, det fick bli hans första gosedjur.

 • Lisbeth

  Jag har alltid fashinerats av apan King kong.

 • Om du mot förmodan missat den…http://www.youtube.com/watch?v=PsXfx2hXa9E

 • Herr Nilsson såklart!!

 • Jessica

  Jag gillar King Kong, filmen om honom är min favorit, han är så söt och snäll fast han är så stor.

 • King KOng den klassiska jätteapan eller om det är en jättegorilla som spelats in ett flertal gånger och skrämt och fascinerat människor i många generationer nu.

 • Jag gillar Cheetah för han är såå gullig och charmig!

 • Ann

  King Kong eftersom jag gillar sckräck

 • Min favoritapa är ju såklart Nicke Nyfiken!! Älskade boken om när han fick en pusselbit i magen och var tvungen att åka till sjukhus. Hade visst redan som barn en förkärlek för sjukhus… 😉 Och nu jobbar jag på ett! 😀 /Ebba

 • Enzo- den första Gorillan som fötts i sverige,närmare bestämt på kolmården.
  Hans namn bestämdes av expressens läsare.
  Han fyller 3 år första april.
  Jag och mina barn tycker han är charmig och busig.

 • Har länkat i tävlingsbloggen men den här veckan får någon som uppskattar vinsten mer vinna den. Gillar själv Totte (och Zillah).

  http://evamar.blogg.se/2009/march/cd-23-mars.html

 • Min favvo apa är och förblir Herr Nilsson. Han har alltid varit så cool i sin lilla tröja, och alltid så snäll när han har fått följa med överallt. Jag har alltid önskat mig en egen Herr Nilsson, och bara väntar på den dagen när min lilla son kommer att kläcka samma fras, ”Mamma, jag vill ha en egen apa”=)

 • Emilia U

  Min favvoapa är helt klart Dixie Kong från Super Nintendo´s spel: Donkey Kong Country 2 Diddy´s Kong Quest. Tillsammans med en liten appojke vid namn Diddy Kong så ska dom rädda sin kusin Donkey Kong. Dixie är världens häftigaste apa! Hon har små pärlörhängen, rosa magtröja med en knut, rosa ”benvärmare” och en rosa basker. Hon har även en lång blond hästsvans som hon kan plocka upp föremål med för att sedan kasta på fiender samt använda som ”helikopter” för att kunna flyga. Jag menar, hur coolt är inte det?! 😀

  Mvh Emilia ([email protected]).

 • Emilia U

  Äschdå, vad slarvigt jag läste tävlingsuppgiften, ser nu att det står att apan ska ha varit med i en film eller bok. Så jag lämnar en till kommentar, hoppas det är Ok 🙂 I sådana fall är min favoritapa Jack från Pirates Of The Carribean. En odödligt gynnare som bär upp sjörövarkläder med bravur och blir härligt ”söt-läskig” när månen tittar fram! Jag hade gärna velat ha Jack på min axel likt Kapten Barbossa.

 • Jag tycker det finns många söta apor men jag måste välja apan Totte är otroligt söt. Dem är ju mest kända som Zillah och Totte från Talang 2008.
  Buktalande Zillah =)

 • oj fel mail. Ska vara [email protected]

 • Jag vill tävla. Jag tycker apan Paul Frank är sötast. =) Det är egentligen ett klädmärke, men han är lika söt för det 🙂
  Hoppas på tur!

 • Nicke Nyfiken såklart! Just för att han är nyfiken, precis som jag! 😀

 • Cheeta är min absoluta barndoms favorit apa. Jag vill jätte gärna vinna en signerad skiva!

 • Fram för mera helg, och mindre vardag!

 • Jag är gärna med å tävlar, låtarna som man kan lyssna på är ju helsköna…
  Min favvo apa är Nicke Nyfiken:-)

  Trevlig ledighet!!

 • Jag är med och tävlar, har länkat här

  http://molnboanna.blogg.se/2009/march/vinn-agi-lindroths-skiva.html

  Min favoritapa är Nicke Nyfiken, han har fått en revival nu när sonen börjar bli så stor att vi sätter på barntv på mornarna… minns att vi hade böcker som pappa läste när jag var liten, får bli så att jag får läsa för min son nu.

 • bogdan hannanov

  nicke nyfiken

 • Susanne

  Eftersom jag gillade Pippi Långstrump, så får mitt val såklart bli Herr Nilsson!! När jag var mindre ville jag så gärna ha en egen apa,..men tur att jag inte fick min vilja fram.

 • Anna Lundkvist

  Helt klart Herr Nilsson. Han har glatt så många barn genom åren både jag själv och mina barn älskar denna lilla filur. Äldsta dottern fick en goseapa med herr Nilsson när hon var ett par-tre år gammal och den gick hon runt med på axeln precis som Pippi.

 • Helena

  Herr Nilsson såklart, en charmigare och mysigare apa finns ju inte. Vem skulle inte vilja ha en egen Herr Nilsson?! =)

 • Tja, här hemma går filmerna om Nicke Nyfiken ständigt i dvd:n… Lilltjejen älskar honom, och man kan ju inte annat än att fastna framför TV:n! Han är så härligt naivt nyfiken och godtrogen… Han vill så väl men det är inte alltid så lätt…

 • Anneli

  Monchichi är min favvo, växte upp med den, så söt…….
  Finns kanske kvar i gömmorna på vinden.

 • HP

  Kung Louie från Djungelboken. Apan som är kungen av djungeln och en spelevink av stora mått! En helskön karaktär med sinne för musikalitet och humor.

 • Tess

  Den mysiga apan Totte från radarparet Cilla och Totte. Så häftigt med buktalning, och denna är ju verkligen så charmig. Så Totte är absolut en favorit idag!

 • Kerstin

  APAN OLA – som blev moderlös, fick växa upp i en vanlig familj och sedan ”arbetade” som ”teaterapa” på Dramaten.

  Sedan såldes han från en svensk djurpark vidare till en djurpark i Thailand men hans fosterföräldrar försöker få honom och hans burkamrater flyttade till Zambia där ett bra liv väntar honom – hoppas bara han hinner få uppleva det innan det är för sent!

 • Carina Gerdin

  Min favoritapa är gorillan Enzo, han var helt sagolikt söt som baby, men han är fortfarande gullig även om han börjar bli stor!

 • Fillan

  Jag gillar Apan i boken ”Apan Fin” av Anna-Clara Tidholm. En bilderboksapa som har fina kläder, träffar en hund och ramlar i en vattenpöl innan hon slutligen kommer hem till mammas varma famn igen. En fin bok både för mammor och barn.

 • Nicke nyfiken är väl den som jag mest minns.

 • Cilla

  Min favoritapa är egentligen ”Kalle-Appi”, gosedjursapan som pappa gav till mig när jag var liten. Fast av alla härliga apor i olika filmer/böcker så är orangutangen ”Kung Louie” min favvo. ”Jag vill va’ som du” är en grym låt!

 • Cilla (igen)

  Sorry, jag skrev snabbt så jag missade hälften. Jag menade betjänten till Kung Louie; en liten apa utan namn som gillar att truddelutta. 🙂

 • Kerstin

  Apan Ola, han har varit med på TV och hans ”fostermor”, Louise Tillberg har illustrerat honom i böcker, jättefina roliga, vackra och humoristiska bilder!

 • David

  Kung Louie – så härligt naiv.

 • Ann-Britt Blomkvist

  Hej

  Herr Nilsson,en gullig liten apa.

 • Ljung

  Apan Jocko från Marocko. Sjöng om honom som barn.