Tävling: Vinn paket med 4 engelska mysfilmer!

Äntligen fredag – och jag tror minsann min tur börjar vända. Idag har det mesta, peppar peppar, gått ganska felfritt. Kanske var det sista otursdroppen när plånboken gick sönder igår kväll, så att ett par favoritörhängen som låg i myntfacket föll ur. Hoppas örhängena hittas av någon som också tycker de är fina…

Annons

Jag önskar också alla som vill vara med och tävla tur. Den här veckan är det extra superfina priser! Jag är redan lite avundsjuk på de som som vinner, eventuellt får ni komma hit och bända loss dem ur mina händer…

Du har chansen att vinna höstens härligaste filmpaket från Atlantic Film. Varje paket består av fyra filmer ur BBC:s serie British Classics, prisbelönta filmatiseringar av berömda böcker. Alla med svensk text. De här fyra filmerna får du om du vinner:


Jane Austens ”Northanger Abbey”


Miniserien ”Middlemarch” efter en roman av George Eliot


”The tenant of Wildfell Hall” efter en roman av Anne Brontë


”The other Boleyn Girl” efter en roman av Philippa Gregory

Det finns fem filmpaket att tävla om.

Tänk att sjunka ner i soffan med en kanna te och en pläd runt benen – och veta att man har över elva timmars engelsk mysfilm att se fram emot…

Så här gör du för att vara med och tävla:
* Skriv en kommentar där du svarar på frågan: ”Om det gick att åka tidsmaskin bakåt i tiden – vilket historiskt ögonblick skulle du helst vilja uppleva och varför?”

Senast på måndag den 10/11 klockan 12.00 vill jag ha ditt svar. Lycka till!

Ha det gott! Jag hoppas att alla får precis den helgen ni längtar efter.
Om turen är på min sida får jag biljetter till helgens picknickteater med Bob Hansson. Vill också hinna läsa ut sista Stieg Larsson-boken, laga Boeuf Bourgignone, köpa hem massor med stearinljus och skratta åt sista avsnittet på Green Wing-boxen.
Vi ses på måndag!

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Jag bara älskar engelska mysfilmer! Jag skulle vilja åka tillbaka så där 100 år till England, träffa suffragetterna, eller prata med Marie Curie i Frankrike. Det finns så många intressanta kvinnor, som inte alltid fick utlopp för det dom ville göra.

 • P.S.

 • P.S.
  Tråkigt med örhängena.

 • Jag skulle vilja resa tillbaka till 1000-talet. Skulle vilja träffa Mayaindianerna och se deras skrifter, levnadssätt och alla städer dem byggde. Eftersom dem har ett ”plötsligt försvinnande” så vore det så otroligt *ballt* att se vad som verkligen hände!

 • Oh, kosytmdramor. Nu vill jag nog allt vara med och tävla igen.
  Jag hade velat åka tillbaka och ta plats som hovdam för drottning Elisabeth i England. Jag tror hon hade vart en inspirationskälla utan dess like.

 • ulla-may

  På alltid önskat en herdinneklänning1400-talet då jag

 • Jag hade nog valt att åka tillbaka till Khao Lak i mellandagarna 2004 för att på något sätt kunna hjälpa de svenskar som behövde hjälp och stöd. Jag kom själv hem bara ngra dagar innan katastrofen och känner därför extra mycket för alla de människor som hamnade mitt i denna tradgedi. Hälsningar mon amie.

 • Sorry…Fick min webbplats lite fel i första försöket. Här kommer den rätta 😉 / mon amie

 • Ojoj,tusan att du tappade dem,inte kul!Har tappat ett av mina jag fick av mamma i bröllopspresent,inte kul alls 🙁 Hoppas du får den helg du önskar med allt vad det innebär.OM jag fick resa i en tidsmaskin,då vore det framåt i tiden.Bara för att se om bilarna åker i luften,som man tror 😉

 • malin

  Min pappa dog när jag var 20 år, är idag 36. Var en bortskämd liten sate som inte skötte något. Sa aldrig vad han egentligen betydde för mig. Jag vet att jag han ständigt oroade sig för min framtid. Men han var också den som alltid trodde på mig, visste jag skulle komma ngn vart. Skulle vilja åka tillbaka till ett par dagar innan hans dödsdag och berätta hur mkt jag verkligen älskade honom, berätta att jag skulle bli sambo med hus och läsa på högskolan och jobba som lärare 🙂

 • Maud Lindgren

  Jag skulle vilja resa tillbaka till Jesu tid för att se om han verkligen fanns. Ha det så bra i helgen.

 • Tittar bara in. Ha det bra.

 • Detta var inte direkt det lättaste, men, jag skulle nog vilja ha en liten bit av alla epoker om hur utvecklingen har blivit under alla år fram till nu. Den är ganska fascinerande på många olika områden. Ex. tidskrifter.

  Hej hej från mej! 😉

 • Carola

  Jag trivs så bra med livet som det är nu så jag vet inte om jag är så sugen på en annan tid… men att se Japan innan det morderniserades vore nog en lärdom.

 • Jens Eklöf

  Jag skulle inte vilja åka tillbaka i tiden till ett specfikt ögonblick.
  Utan jag skulle först vilja åka tillbaka till 1920- och framåt för att kunna förstå hur mina äldre släktingar växte upp.
  Hur utvecklingen var då och kom.
  För när dom inte finns längre så vem ska då berätta.Intressant hur tekniken,hur man förvarade mat,vad mangjorde hur det var i skolan,arbete ja allt.
  Vi lever ju då i ett samhälle där utvecklingen tagit riktig fart de sista 10-20 åren.
  Kommer ju hela tiden nya saker.
  Men även besök under andra århundrande vore ju intressant.

  Visst ska man säga en händelse så kanske 1912 och sommar-os i Stockholm vore en fantastisk upplevelse.
  Tror aldrig vi får nåt sånt igen.

 • Åka bakåt i tiden? Då skulle jag vilja åka tillbaka till den tiden då min farfar fortfarande va vid liv. Han dog innan jag föddes, så har aldrig fått chansen att träffa honom och lära känna honom.

 • Vilken fantastisk tävling! Jag älskar exakt den här typen av filmer.
  Det finns många historiska ögonblick, men jag MÅSTE bara åka tillbaka till antikens Grekland för att få läsa Homeros och Sapho i original, diskutera framtiden med oraklet i Delfi eller få uppleva ett grekiskt drama på arenan i Epidavros! Kanske man fick en skymt av nån grekisk gud eller gudinna på köpet!
  Ha en skön helg! KRAM

 • Det var verkligen en intressant och svår fråga. Att samtala med Jesus toppar ju listan, men det svaret är ju liksom redan taget. Att bli hjälte och förhindra terror vore ju fantastiskt, men svårt att välja ögonblick. Att vara med vid viktiga händelser för tidigare generationer av min familj vore ju intressant. Men, det bästa som någonsin hänt mig var att få en dotter. Vi hämtade vår lilla flicka i Kina för drygt två år sedan och det kan en omtumlande, fantastisk upplevelse som jag oerhört gärna skulle vilja få möjlighet att återuppleva. Kan man kalla detta ett historiskt ögonblick? Ja, i alla fall i vår familj 🙂

 • Ann

  Jag skulle vilja åka tillbaka till 1860-1870-talet då skrivmaskinen uppfanns och kvinnorna fick möjlighet att ta studentexamen. Skulle vara roligt uppleva hur det känns den tidens nya förbättringar.

 • Marie

  Jag var med mina föräldrar på 500 i Lund i lördags och blev medveten om hur lite historia jag kan. Så för att försöka knipa en otroligt åtråvärd DVD-samling, älskar engelska ”kostymfilmer” med total avsaknad av Hollywood, måste jag vara lite mer typ materiell.
  Jag skulle vilja varit med när hjulet uppfanns, den första elden gjordes upp, när de lyckades med att upptäcka hur glas uppstod, slapp knappar och kunde använda blixtlås och varför inte när den första glödlampan kunde tändas. Jag vill se de lyckliga upptäckarnas häpna ansiktsuttryck.
  Och om jag skulle bli lycklig vinnare så får du väldigt gärna titta på filmerna innan du skickar dem till mig 🙂

 • Åsa

  Jag skulle inte vilja resa så långt eller stort men att fått se min farmor och farfar då de träffades skulle räcka för mig, minnen från farfar som senil och sjuk och farmor ändå pratade me kärlek om när de träffades…. nu är båda tyvärr borta….

 • MonneMonsun

  Jag skulle helt klart åka tillbak till tiden då de byggde Stonehenge. Jag har varit där och tittat på det och platsen känns unik/sakral/speciell. Kanske var det just därför den valdes ut. Så att få reda på Hur och Varför hade vatt fantstiskt. För visst om mna bara ville ha nån form av kalender så kunde man byggt den i ett annat material. Istället för att släpa på dessa enorma stenar så himla långt………… Jaaa, där hade jag velat vara med.// Ha det bra Kram

 • jag skulle vilja åka tillbaka till medeltiden och se hur det verkligen var.

 • Jag skulle vilja vara med vid tiden för Jesus födelse och liv. En kyrkopolitiker åkte dit för rattfylla här i trakten och när lokaltidningen ringde upp för att fråga ”varför” blev hans enkla svar: ”Men, dom drack ju vin på Jesu tid också!” Lite småroligt svar, och det kan jag ju då kolla in om det stämmer ;))

 • Åh vilket underbart filmpaket, det skulle vara en perfekt 25-årspresent för mig 🙂

  Jag skulle helst vilja åka tillbaka till när John F. Kennedy blev president och vara med om hans första tal och få uppleva storheten kring klanen Kennedy på riktigt. Det tror jag skulle vara en häftig känsla, Kennedy-fan som jag är 😉

 • Fanny

  Medeltiden! Fast då skulle jag vilja vara en i hovet. Man hade så fina klänningar och så. Det verkade vara mycket festligeheter och allt verkade bara frid och fröjd=)

  Om jag vinner kan du väl mejla mig då jag inte har någon blogg:)

 • Annika

  Jag skulle vilja ha lärt känna konstnären Carl Larssons fru Karin Larsson som fick åtta barn.
  Karin var en duktig inredare i hemmet i Sundborn
  ny skapade textilier,moderna möbler och egen designade kläder (karin förklädet).Jag tycker hon var en fantastisk kvinna!

  Jag citerar en text jag fick i ett diplom här!

  Kvinnans ställning genom tiderna

  År 1000-1254 Gånge hatt till och luva ifrån,vilket på nuvarande språk betyder broder ärver syster ärver ej.

  År 1254-1845 Syster ärver hälften mot broder

  År 1739.Citat ur brudvigseln infört i kyrkohandbok år 1739 och antagligen gällande från mitten av 1600 talet fram till slutet av 1700-talet:
  Thesslikes skal ock qwinna vara mannenom lydig,älska honom,hålla honom för sitt hufwud och förman;täckiandes på, at hon är skapad mannenom til hielp.Icke skal hon bjuda til att råda öfwer honom.Ty qwinna är skapad för mansens skul;Hon skal taga exempel och efterdöme af the heliga qvinnor,som woro i thet gamla Testamentet såsom Sara, som sin man Abraham kallade Herra.
  Hon skal ju så skicka sig ,at hon må täckias sin man,hwilken hon gifwen är til hielp.Qwinna är manens ähra,säger Paulus.Ty skal hon ock skicka sig ther efter; och altid komma ihog,at hon är satt under manens lydono.

  År 1845 Syster ärver lika med broder
  År 1919 Kvinnan får rösträtt
  År 1921 Kvinnan kan väljas till riksdagsledamot
  År 1947 Sveriges 1: sta kvinnliga statsråd
  År 1952 Kungl Maj:t beslutar ordenförläsning även åt kvinnor

  Tänk vad tiderna förändras.

 • Agda

  Att få vara medresenär med Gustav III:e när han gjorde sin resa till Italien och Rom. Att få uppleva Sverige och hela Europa i en vagn dragen av hästar det skulle vara fantastiskt. Stora umbäranden är det säkert, men vilken äventysresa. Att sedan se antikens Rom skulle säkert bli en kulturchock för många av oss svenskar på den tiden. Tänk alla dessa vackra skulpturer som Gustav III:e medförde hem till Stockholm.

 • Jag hade velat resa tillbaka till 90-talet. För att se om det är så hemskt som vi vill mena i efterhand 😉 Skoldisko, platåskor, magtröja ..

 • Åh vad svårt. Finns flera epoker som är fascinerande, av någon anledning poppar Jeanne D’Arc upp, likaså franska revolutionen och Marie Antoinette, Hitler som någon skrev (av samma anledning – förstå hur och varför det kunde hända), dinousariernas tid, nordamerikas indianer, Jesus… det finns hur mycket som helst. Samtidigt tror jag man romantiserar, och hade man verkligen varit där hade man förmodligen spytt av fasa och bara velat därifrån. Även om man också fått med sig viktiga lärdomar och kanske fina ögonblick. Har upplevt tidigare liv-regression (några olika) och det var blandade känslor. I särskilt ett av ”fallen” stretade jag emot väldigt att ”minnas”, det var alltför hemskt.

  Allra helst hade jag velat se mina föräldrar som barn och unga!

 • Jag skulle vilja se min egen födsel. Kanske inte är ett historiskt ögonblick i världsammanhang, men för mig 😀

 • Lottis

  Åh, så gärna jag skulle velat vara med då de hittade och öppnade Tutanchamons grav och fann så mycket orörd historia.
  Men jag skulle ju givetvis inte vilja bli drabbad av förbannelsen.

 • suss

  Jag skulle absolut vilja uppleva min egen födsel igen, nu när man har lite mer insikt : ) Det måste ju vara det häftigaste som finns.

 • Hej! Lite filmmys är aldrig fel=) Hm…svår fråga…
  Jag skulle nog välja att åka tillbaka till när mina far- och morföräldrar var små. Dels för att se hur det var på den tiden och hur de levde men även för att få en annan förståelse för den äldre generationen. Varför de är de personligheter de är idag. De fick ju uppleva krig och svåra tider då man inte kunde ta saker förgivet som vi kanske gör idag.

 • Hej kika garna in hos mig!

 • Eftersom jag försöker skriva en roman om en vikingatida kvinna skulle jag vilja resa tillbaka till 700-talet och till just den platsen jag bor på idag. Det låter mycket roligare än att sitta i ett källararkiv inne på museet, även om det också lockar en sån som mig.
  Jag älskar Engelska romaner och har gjort ett specialarbete om syskonen Brontë så det blir min önskefilm.

 • Hej du!
  Efter att ha funderat på alla möjliga (och omöjliga) platser och situationer som jag gärna skulle vilja uppleva, så har jag kommit fram till att jag nog helst av allt vill åka tillbaka till den 2:a september 1945, gärna specifikt till Kungsgatan i Stockholm… För att få uppleva den otroliga glädje och lättnad som alla måste ha känt då Andra Världskriget äntligen var över.
  Jag har sett bilder ifrån den platsen, den dagen och det ser så väldigt osvenskt ut. 🙂

 • maria

  1 nov 1962, ca kl 20.00 det sista jag såg av min mamma i livet innan jag la mig, jag var 9 år gammal, jag har hela mitt liv grubblat på varför hon tog livet av sig genom att äta tabletter och drunkna i vårat badkar (jag hittade henne)
  Jag skulle ha gett henne en kram och sagt att du duger som du är…..

 • Jag skulle i maj 1945 vilja se portarna till Auschwitz öppnas och och jag skulle vilja vara där för att möta dem som upplevt så mycket hemskt. Min mormor kom till Sverige med Folke Bernadotte-bussarna, så just WW2 ligger mig nära.

 • Ojojoj det finns så mycket! Rom under romarrikets storhetstid, se ett vikingaskepp, träffa dinosaurier eller den kvinnliga faraon Hatshepsut, se hur det såg ut när Nordsjön vad land och det fanns mammutar där, eller när grottmålningarna i Lascaux målades – vad ska man välja… Jag får följa boktemat och smygtitta på Mr Darcy när han kliver upp ur dammen, med blöt skjorta och allt 🙂

 • Mia

  Åh vilken inspirerande fråga! Det finns många epoker som jag skulle vilja uppleva, men om jag får välja skulle jag, efter att ha läst Sarah Waters vackra romaner, vilja uppleva London och England under den viktorianska eran!
  Hoppas så på turen nu, denna vinst vore en dröm nu under novemberruskiga höstkvällar!

 • sara

  åh! jag blir alldeles till mig av denna tävlingen. jag ÄLSKAR kostymdraman, det är det bästa som finns.
  jag är särskilt intresserad av englands 1500-tal. tänk att få vara en hovdam och med egna ögon se hur anne boleyn tog sig allt närmare sitt mål och tillslut lyckas! för att sedan bli anklagad för häxeri och incest och bli halshuggen! jag älskar att henrik VIII:s oäkting senare blir englands största härskare. tänk att få se elizabeth I:s kröning.
  sen är det klart att jag nog inte skulle vilja vara fast i den tiden en längre stund (kvinnosynen, hmm), men att kunna ”kika in” lite då och då, åh vad skulle jag inte ge för något sådant! är helt fascinerad över hur de levde.
  har läst flera av philippa gregorys böcker och de var helt underbara. skulle vara så roligt att se hur denna blir på film! (har sett den med scarlett och natalie men tyckte den bara var typ okej, för mycket som inte stämde!)
  skulle även vilja varit med under det glada 20-talet. den vackaste tiden enligt mig! jag vill ha flapperdress och hårband och dansa charleston hela natten lång!

 • 1983 med Carolas magiska FRÄMLING uppträdande.
  Det skulle jag vilja va med om – på första bänk!

 • Milena

  Jag skulle väldigt gärna vilja höra Jenny Lind sjunga, tar gärna med mig inspelningsutrustning i tidsmaskinen så att alla får chans att höra näktergalen.

 • Det historiska ögonblicket jag gärna skulle vilja ha varit med om, det var när 2:a Världskriget var slut! Det måste ha varit en otrolig glädje och en underbar känsla! Efter en sådan känsla tror jag att om alla fick uppleva det då skulle det inte finnas några mera krig!

 • Benny

  Och så här i sista sista sekunden har jag en manlig arbetskamrat hängandes bakom ryggen på mig, dreglandes över filmerna, och säger att jag ska skriva att HAN minsann på behörigt avstånd och utan att se de hemskaste detaljerna hade velat se Vesuvius´ utbrott. Hu, men okej då….

 • Jeg har aldri hatt SÅ lyst til å vinne en slik konkurranse noen gang som denne her. I HELE MITT LIV!!!! Det er som om du har laget konkurransen bare for meg 😉 For den passer nemlig perfekt!!! Elsker britiske filmer som tar for seg samfunnet og kjærligheten for mange hundre år siden. Så jeg håper at jeg skal få oppfylt min største drøm nå – å vinne… 🙂 Dette er også grunnen til at hvis jeg kunne opplevd et historisk øyeblikk, ville jeg levd på Jane Austens tid med alle de vakre kjolene, selskapene, mennene, den engelske landsbygden, London, interiøret, samtalene og hobbyene de hadde. Og ikke minst, hjertelig takk for at du tipset om konkurransen på bloggen min, ble kjempeglad! Håper ikke du (eller andre) oppfatter dette som smisk, da er det i så fall bare sånn jeg er ;> Fordi dette er min naturlige reaksjon!

 • Aha,ja,det var denna tävling,okej.Nu är jag med,den missade jag inte.Börjar nog bli vimsig hehe 😛