Tävling: Vinn tur i spel och kärlek!

Jag gillar att spela spel. Inte på datorn. Utan ”gamla hederliga” sällskapsspel i kartong med utvikbar spelplan, tärningar och pjäser.
Några favoriter genom åren har varit Hero Quest, Sherlock Holmes, Mordet på Orientexpressen och Inkognito.
Som tur är har jag inte ärvt min lillebrors dåliga förlorarhumör. När vi var barn slutade mer än en omgång Monopol med att sedlar och hus singlade ner genom luften efter att spelplanen fått en flygtur. Själv var jag en god förlorare, efter som jag nästan aldrig förlorade. Jag brukade vinna, varken på grund av tur eller skicklighet – utan för att jag var en sjujäkla duktig fuskare. Sånt håller jag naturligtvis inte på med längre i mogen ålder… nästan aldrig i alla fall.

Annons

Nu ger jag er chansen att vinna ett kul och nytt spel att samlas runt.

Catch är ett lättsamt vuxenspel om flirt och kärlek. Spelet är en svensk originalidé och utvecklat av kvinnor: dejtingkonsulten Marie Hagberg och karriärcoachen Pernilla la Corte. Värde cirka 299:-. Jag har tre spel att tävla om.

Gör så här för att vara med och tävla:
Skriv en kommentar där du svarar på frågan: ”Är du en bra eller dålig förlorare – och är det okej att fuska när man spelar sällskapsspel?”

Senast på onsdagen den 7/1 klockan 12.00 vill jag ha ditt svar. Lycka till!

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Jag skulle helt klart säga att huruvida jag är en dålig förlorare eller inte beror helt på vad för spel jag spelar, vilken inställning jag har gått in med och hur lång tid man spelar. När jag spelar strategispel som tar en evighet att lära sig och en evighet att spela är jag sällan en dålig förlorare. Mest för att jag vill att spelet ska ta slut så fort som möjligt. Monopol är också ett exempel på ett spel som tar lång tid, det är kul att spela men efter ett tag orkar man inte mer och förlorar nästan med flit. Jag har lättare för att vara dålig förlorare på lite lättare spel, som sådana som har lite strategi, men mest dålig förlorare är jag i spel som till största del baseras på slumpen. Det blir på något sätt ”varför var slumpen inte med mig idag för?” Däremot är man ju stoltare vinnare i spel där man behöver mer taktik.

  Jag är kluven huruvida man får fuska eller inte. Jag blir flyförbannad om jag upptäcker att någon annan fuskar när jag själv har bestämt mig för att inte fuska (vilket är för det mesta). De få gånger jag tycker det är okej så får det inte vara överdrivet och endast sålänge ingen annan märker något. Jag brukar oftast ”fuska av misstag”, dvs upptäcka (inte direkt, utan efter ett tag) att jag har tagit för mycket pengar men sedan låtsas som ingenting.

  Jag köper aldrig nya sällskapsspel, de är ju ofta väldigt dyra så jag skulle bra gärna vilja fräscha upp med ett nytt. Det här spelet verkar dessutom toppenroligt! Jag vill avslutningsvis bara tipsa om mitt absoluta favoritspel: Bohnanza. Ett underbart roligt spel (om att odla bönor) med lagom mycket strategi!

 • Jag är en bra men motvillig förlorare. För det mesta är jag dessutom revanschsugen :). Fuska ska man naturligtvis inte göra.

 • Ted

  Jag är jättedålig förlorare som tar till tårarna som vapen när jag förlorar. Om jag förlorar första spelet så måste vi spela om bäst av tre.

  När jag vinner berättar jag det gärna för alla jag träffar, och gör det gärna flera gånger… blir nog lite tjatig ibland.

  Om jag mot förmodan förlorar flera gånger deppar jag ihop en stund och försöker sedan tänka att jag har tur i kärlek.

 • Karin

  Jag är en bra förlorare, tycker om när alla trivs och har kul. Ibland vill jag hellre förlora för att andra ska bli nöjda, men jag skulle aldrig i livet fuska, om inte spelet går ut på det förståss.

 • Jag har alltid varit en dålig förlorare, men när jag var 16 och hittade min kille kom jag på den ultimata bortförklaringen ”Jg har tur i kärlek istället”. Och visst stämmer det 🙂
  Fuska får man om man spelar mot mamma 😉

 • Hej.

  Jag älskar också spel gamla vanliga spel, jag gillar inte spel på datorn utan sällskapsspel. Spel man kan spela på tjejkvällen, familjemyset, släktkalaset, partyspelet, och andra såna där roliga spel 🙂

  Jag är en väldigt rolig människa att spela spel med sägs de 🙂 Jag är en ganska bra förlorare också jag älskar att spela spel, men jag tar det inte på liv & död. Förlorar jag så förlorar jag & det är inget att bli arg för enligt mej. De gäller ju knappt livet.

  Jag är kluven huruvida man får fuska eller inte. Jag blir flyförbannad om jag upptäcker att någon annan fuskar när jag själv har bestämt mig för att inte fuska (vilket är för det mesta). De få gånger jag tycker det är okej så får det inte vara överdrivet och endast sålänge ingen annan märker något. Jag brukar oftast “fuska av misstag”, dvs upptäcka (inte direkt, utan efter ett tag) att jag har tagit för mycket pengar men sedan låtsas som ingenting.

  Jag vill vinna för nästa vecka ska jag ha tjejspel och detta verkar vara ett perfekt party spel 🙂

  Min e-post är: [email protected]

 • Jag är kluven huruvida man får fuska eller inte. Jag blir flyförbannad om jag upptäcker att någon annan fuskar när jag själv har bestämt mig för att inte fuska (vilket är för det mesta). De få gånger jag tycker det är okej så får det inte vara överdrivet och endast sålänge ingen annan märker något. Jag brukar oftast “fuska av misstag”, dvs upptäcka (inte direkt, utan efter ett tag) att jag har tagit för mycket pengar men sedan låtsas som ingenting.

 • Maria

  Självklart är det OK att fuska (men bara lite….) annars finns det en risk att man inte vinner ju! Och det är INTE OK!
  Själv är jag ingen dålig förlorare men det heter ju ”vinna eller försvinna”

 • Åh jag är gärna med och tävlar 🙂

  Min pojkvän är en hejjare på att fuska! Jag tror han gör det för att han vet att han kommer förlora över mig annars.
  Det kan väl hända någon gång att man ”råkar” tjuvtitta på motståndarens kort haha 😉

  Kommer ihåg en gång när jag och min kompis samt hennes mamma skulle spela glass memory, dvs att det var glassar på alla kort. Efter ett tag blev hon så sur över att jag tog alla hennes favorit glassar så hon tog en drös med kort och satte sig i toaletten och skrev ”Blä” på alla dom äckliga glassarna och ”Gott” på dom goda.

  Hon är fortfarande en dålig förlorare men så har jag aldrig riktigt varit 🙂

 • karin

  Spela spel är ett mycket trevligt sätt att umgås på. Man kan få se många oanade sidor hos sina vänner. Jag är en rätt så bra förlorare men en ännu bättre vinnare.