Testa: Är ditt kaffe en bluff?

I lördags blev jag lurad på en timme av mitt liv. Jag skulle hämta biljetter (till Big Comedy jag har blivit helt galen i stand up!) och hade fått reda på att jag kunde hämta dem på Malmö Opera. Det kunde jag inte. Killen i kassan virrade på huvudet och undrade vad jag gjorde där.
Idag har jag ringt och morrat åt Julius Biljettservice. Och fick en lång ursäkt och förlängd tid att hämta ut biljetterna.
Som lite extra plåster på biljettsåret är jag nu även trendig!

Annons

Trenden med medvetna&misstänksamma konsumenter som sparkar bakut om de blir illa behandlade växer allt mer. När vi tar upp plånboken ploppar det samtidigt upp en sjungande Kung Louie i huvudet: ”Försök inte lura mig gosse, jag inga konster tål…”
Den nya konsumenten ställer krav på ärlighet och öppenhet. Eller VÄSS: Var Ärlig Skippa Struntpratet.

Två exempel på VÄSS-trenden, som Göran Adlén tipsar om:

Testa ditt kaffe!
Beställer du koffeinfritt kaffe är det 30 % chans att du blir blåst och får vanligt kaffe istället, visar en undersökning. Men den lätte går vi snart inte på längre – när man kan köpa sitt eget kaffetest. D+Caf Koffein Test är små remsor man stoppar ner i sitt kaffe och som på en minut avslöjar om kaffet är koffeinfritt eller inte.

Hur skräpig är skräpmaten?
Även om vi väljer att slinka in på ett snabbmatsställe och tugga i oss något i farten vill vi veta vad maten innehåller. På sajten Fatburgr får du reda på hur mycket kalorier, fett, kolhydrater och fiber maten från till exempel Subway, Burger King, McDonalds och Pizza Hut innehåller. Och de restauranger som inte vill berätta vad deras mat innehåller hängs ut på skämsväggen Wall of Shame…

Har du blivit lurad när du köpt en vara eller tjänst?

Imorgon ska jag och resten av Allas reportageavdelning på konferens. Förutom att kläcka briljanta idéer ska vi även leka en försenad klappelek. Vi ses på onsdag, då jag berättar vad det var i klappen/klapparna jag vann! Om jag vinner några alls…

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Nja tror nog inte att jag blivit så lurad någongång, eller ja jag går ju ofta på ”prenumerera på denna och få detta” men det är ju bara för att jag vill ha den där premien, sen att det är jag som förlorar på det i slutändan är ju en annan femma!!!

 • åh big comedy ska vi också på. antar att ni ska på det i malmö eftersom ni hämtade biljetterna där?

 • Inte lurad kanske, men felaktiga saker lämnar jag tillbaka, typ mögligt bröd.

 • Kan ju inte låta bli och bessewiessra eller hur det stavas ;-)…
  Men det är Kung Louies sång… Apan du vet.

  Ja massor med gånger… 3 band upp mig i ett år med ett abonemang som inte funkade där jag bodde!

  Aktsam skickade en räkning på en bilförsäkring jag inte beställt utan bara frågat pris på. Den fick de i alla fall dra tillbaks då det inte fanns någon inspelning av ett avtal och framför allt inget påskrivet.

  Tro min lista skulle kunna bli aplång om man räknar alla bindningstider som jag anser är lurendrejeri.

  Den värsta som svider i själen just nu är min Kitchen Aid jag fick i julklapp och var med och valde. Den låter rör jävligt, vickar och skakar på ett sätt jag aldrig sett en Kitchen Aid bete sig. Och det säger att det inte är något fel…
  Pyttsan… SÅ var det med den kvalitén som jag förväntade mig 🙁

 • Jodå, jag har blivit lurad! Kramiz

 • det låter ju störtlöjligt att man ska behöva köpa kaffe tester. Ska man verkligen inte kunna lita på något nu för tiden???

 • Inte ska vi väl testa om kaffet är koffien fritt heller!! Kaffe ska ju ha koffien!! Kaffe ska vara både gott och uppiggande!!

  Ha det bra ute i kylan! Ta en kopp så blir du varm…och pigg!

 • Har du provat Nespresso? Ett par hundralappar för en liten dyr påse med logga på.

  Nej, jag har inte provat. Men det ska tydligen vara kändis-gott.

  Kram

 • Har en liten stund över att kika in,ha varit lite mycket nu och har inte hunnit in till alla.Vad smart med remsan där!Kanon,då vet man ju!Samma med siten där,bra att det finns.Vad jag vet har jag inte blitt lurad,än 😉