Testa magkänslan – hör du din inre röst?

En ny undersökning av Min magkänsla visar att kvinnor oftare lyssnar på sin intuition och ”inre röst” än män. Åtta av tio kvinnor följer sin magkänsla när ska fatta viktiga beslut om till exempel kärlek, hälsa och familj. Och majoriteten ångrar också de gånger de inte lyssnat på hur det kändes i maggropen, eftersom de tycker att beslutet blev sämre då.

Annons

Känslan jag får i min mage när jag läser det är fladderoro. För trots att jag är kvinna är jag urusel på intuition. Ska jag göra något far jag fram som en superfokuserad målsökande missil, i en förutbestämd bana som inte går att rucka på. Min magkänsla kan stå där och hoppa upp och ner och gasta i megafon utan att jag märker det.

Därför var det ingen större överraskning vilken kategori jag hamnade i när jag gjorde det här intuitionstestet som jag hittade på www2.intent.com.

LYSSNAR DU PÅ DIN MAGKÄNSLA?

Räkna hur många ja respektive nej du svarar på följande frågor.

1) Har det hänt att du känner på dig vem som ringer innan du svarar i telefon?
A. Ja
B. Nej

2) Har du fått känslan att du vet vad någon ska säga innan personen säger det?
A. Ja
B. Nej

3) Har du någonsin upplevt att en plötslig kreativ idé har hjälpt dig lösa ett problem?
A. Ja
B. Nej

4) Har du haft en känsla av att något ska kommer att gå fel och sen upptäckt att du fått rätt?
A. Ja
B. Nej

5) Har du fått en stark impuls att ringa någon och fått höra ”Jag tänkte precis på dig” när du gjort det?
A. Ja
B. Nej

6) Har du haft en dröm eller föraning som sedan slagit in och hänt på riktigt?
A. Ja
B. Nej

7) Har du plötsligt bestämt dig för att köra en annan väg och sedan fått reda på att det hänt en olycka där du tänkt köra från början?
A) Ja
B) Nej

8 ) Är ditt första intryck av en person oftast rätt?
A. Ja
B. Nej

9) Har du fått en oroskänsla precis innan du svarat i telefon eller öppnat ett brev och sen fått dåliga nyheter?
A. Ja
B. Nej

10) Har du fått en stark impuls att ta dig till en plats där du sedan råkar träffa på en person du försökt få tag på innan?
A. Ja
B. Nej

Resultat
Flest JA: Du har god kontakt med din inre röst. Fortsätt som du gör! Ju mer du lyssnar till din intuition och tar den på allvar, desto starkare kommer den att bli efter hadn som ditt självfötroende ökar. Efter hand kan du börja använda din intuition för att hjälpa dig fatta beslut och guida dig i vardagen. Din magkänsla är en källa till kreativitet, inspiration och värdefull information.

Flest NEJ: Du behöver jobba lite med att öppna upp flödet av information som din intuition vill ge dig. Ett sätt kan vara att testa meditation. Öva dig på att bygga upp din intuition genom att till exempel gissa vilken hiss som öppnar sig först. Eller gissa hur många saker du fått med posten innan du tittar efter. Starta med små saker och bygg sakta upp ditt självförtroende. Du har förmågan att lyssna till din magkänsla, du behöver bara träna på att höra den.

Har du bra intuition?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Cia

  Två nej… Jag lyssnar tydligen på magen i det fallet i alla fall.

 • Gudrun Löfgren

  Två ja!! Jag vet nästan alltid vad min man kommer att säga innan han har sagt det. Nu kan ju det höra ihop med att vi varit ett par i snart 38 år. Ja nr 2 handlade om kreativa ideér som ofta löst problem och knepiga situationer som jag alltid lyckas hamna i. Jag har, av misstag föratås, spolat ner mobilen i toan när vi nyss flyttat till radhus och inte hade någon annan telefon. Detta berodde på att jag först stukade foten trots att jag bara var funktionär i en skoltävling och p g a den dåliga foten lyfte jag fel och fick ryggskott när vi flyttade och därför var jag tvungen att böja mig snett när jag spolade på toan och vips…, jag har stresat till veterinären med vår älskade katt Frasse så jag körde på en hög kant och däcket small, jag har tappat husnycklarna när jag jobbade i trädgården och de har aldrig hittats, åkt till köpcentrat med två småbarn för att storhandla och upptäcker precis innan jag var framme vid kassan att plånboken med det sista av lönen var kvar hemma. Detta är många år sedan och då hade man checkar, så också jag och dessa hade jag med. Det var fr den 13:e och jag fick för mig att barnbidraget kom in den 15:e så jag skrev en check. Kassörskan frågade förstås efter leg och den fanns i plånboken. Kön bakom mig växte när ho går iväg för att ringa banken, bara för att få höra att jag inte hade täckning. Detta är bara några av alla gånger som jag hamnat i knepiga situationer. Alla gånger har det löst sig och jag kan väl tillägga att jag på något konstigt sätt har haft en himla massa tur.Jag vet så väl att jag bara har mig själv att skylla och i efterhand har jag kunnat skratta åt eländet. Dessutom har jag roat en massa andra….
  Kram
  Gudrun