Tillhör du popcornpöbeln?

På flera engelska biografer har det införts popstopp. Förbud att äta popcorn. Popcornhatarna har vunnit med argumenten: 1. Smask. 2. Lukt. 3. Skräp.
Innan majskorn blir kriminella på svenska biografer också vill jag bara fråga: Vilket biosnacks är helt luktfritt, behöver inte tuggas och har ingen förpackning? Ska vi andas in luft och mumsa på?

Annons

Jag har suttit i biostolen bredvid folk som dukat upp en hamburgermeny och skvätt dressing omkring sig. Samtidigt som de pratar i mobil och med kompisar tio rader längre fram. Eller skrattar konstigt på fel ställen, kommenterar filmen högt och reser sig för att gå på toaletten en gång i kvarten. Förbjud sånt istället.

Men det finns en anledning till att det är popcornätarna som ligger risigt till. Vi är inte tillräckligt fina.
Eller som marknadschefen för en brittisk biokedja uttrycker det:
”De som går på popcornfria föreställningar är mer konstnärliga och utstuderade. Där råder också en tystare, mer sofistikerad atmosfär.”
I klarspråk: Popcornpöbeln är smaklösa typer som glor på ”Göta kanal 7 – nu ännu mer crazy” eller ”Extremely deadly big weapon 19”. Medan de som ratar popcorn går på bulgariska svartvita dokumentärer och på sin höjd suger på en handrullad fransk mintpastill.

Om biobesökarna nu ska delas upp i mer eller mindre fint folk har jag ett förslag: Gör som på flyget och tåget – inför en första och andra klass i biosalongen. I första klass sitter folk bakom en tjock glasskiva som skyddar dem mot ljud och lukt från andra klassens popcornpatrask.

Vad brukar du äta på bio?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Hej Charlotte!

  Hur kan dom komma på nått så urbota dumt?

  Smågodis är ett måste för mej, när jag är på bio. Jag brukar riva av så mycket det går, av överdelen på papperspåsen, dels för att jag skall komma åt det begärliga godiset själv, lite lättare, och dels för att inte störa de omkring sittande, med mitt prassel.

  Ett tack, för din välgångshälsning, hittar du nu inne hos mej.

  Solvarma hälsningar från Irene

 • Jag äter pocorn… Det finns bara en sak bio = popcorn 😉

 • Jag åt inget på bio förrän jag träffade min man,nu är det kört. Jag äter popcorn.

 • Hmmm,har inte varit på bio på evigheter.När jag besökte en biosalong var jag himla rädd att prassla för mycket och störa.Försiktig som jag är 😉 Vet hur irriterande det är,tycker jag iaf.

 • Tja i så fall är jag den där mer smaklösa typen då – för popcorn hör ju på något sätt ihop med bio 😀

 • jag skrattar alltid högt på fel ställen… 🙂

 • Mannen äter popcorn, jag Minstrels – typ Neverstop fast dubbelt så stora. Båda knaprar alltså. Jag tycker det är värre med sånt som luktar faktiskt, typ nachos eller korv… Eller de som skenar på toa stup i ett – de missar ju dessutom halva filmen!

 • Charlotte

  Irene: Vill man ha en helt kontrollerad lukt- och prasselfri snacksmiljö runt sig när man tittar på film, är det förmodligen bättre att titta hemma i soffan…
  Jeanette: Håller med! Skulle även kunna tänka mig en påse chips, men då hade man väl blivit lynchad som det knastrar och påsprasslar!
  dentatuerademamman: Din man har haft ett gott (i mer än en bemärkelse) inflytande på dig. 🙂
  Bitte: Lite av charmen med att gå på bio är ju faktiskt att man märker att man delar upplevelsen med många andra, och då är det ju svårt att inte märka att de är där?
  Zoey: Det hör ihop som glass och sol! Eller pms och choklad.
  Hanneles paradis: Det kan vara lite störigt, å andra sidan är det kul med människor som har sin egen syn på vad som är roligt. Vore trist om alla hade samma humor!
  Mialena: Minstrels, hmmm… ett godis jag inte hört talas om, måste undersökas!
  Mialena

 • Finns i England kanske ska tilläggas… Gott!

 • Vill man ha en knäpptyst & luktfri filmupplevelse så får man banne mig se på filmen hemma! Det är ungefär som folk som bor i lägenhet och klagar över minsta lilla ljud – bara att flytta ut på landet om det ska vara så kinkigt!

  Och angående godiset, jag vill ha ALLT 🙂

 • Victoria

  Stupied!
  Pocorn och godisprasslet är en del av biobesöket. Det hör till. Det är en del av den klassiska upplevelsen.
  Stanna hemma i TV soffan annars.

 • Shit nu blir jag orolig! Tänk om de kommer förbjuda pop corn en dag? Jag blir mörkrädd! Kommer nog inte våga gå på bio mer. Tänk om någon rycker åt sig min pop corn-låda och slänger den i soporna?

  Jag får kritik av min granne för att jag äter pop corn ganska snabbt. Han menar att jag har en viss pop corn-ätarteknik. Vad skall jag göra med den när jag inte får äta pop corn på bio längre. Smågodis får inte heller försvinna ur mitt liv, men där har jag iaf inte utvecklat en ätarteknik.

 • Jenny

  Det där popcornförbudet är bland det mest patetiska jag någonsin hört… Precis som Charlotte skrev,vilket godis/snacks är helt lukt och prasselfritt?! Personligen blir jag mycket mer irriterad på folks godispåsar som de ska prassla med i 10 minuter innan de får upp ”rätt” godisbit…. SJälv river jag av kanterna på godispåsen INNAN filmen börjar,så jag kan äta utan att prassla. Främst pga att jag själv blir irriterad av mitt eget prassel 🙂
  Och sedan ergumentet att popcornfria biosalonger skulle vara mer ”sofistikerade” ?! *skrattar* Tror inte jag behöver kommentera något där ens,alla vet ändå vilket persiflage till uttryck det var!
  Summan av kardemumman:
  ”Ni som klagar på popcornet: Skaffa ett liv!”

 • Birgot

  Jag är popcorn- MISSBRUKARE!
  Bio besök utan popcorn, nej!

 • Pingback: Tävling: Vinn en biokväll för 2! - Charlotte.nu - en blogg från Allas Veckotidning()