Tjurig nattuggla

Jag är trött, sur och fet. Speciellt på vintern. För det är nu det är extra motigt att komma ur sängen på morgnarna – och enligt en ny undersökning har vi sega långsovare (som har fräckheten att sova längre än sju på morgonen/natten) fått ett nytt straff: vi har sämre hälsa. Vi är sjukare, mer deppiga och neurotiska, har sämre humör och mer övervikt.
Som om det skulle göra det lättare att komma ur sängen…
Det är klart att de överenergiska morgonlärkorna tycker det är kul att hoppa upp och möta världen – smala, pigga och glada.

Annons

Och här är faktiskt ett bevis på att folk som är uppe länge på nätterna kan drabbas av en viss grinighet och inte direkt beskyllas för att ha solskenshumör. En kvinna ringer in till radion klockan två på natten och vill klaga på…. typ allt:

httpv://www.youtube.com/watch?v=4jCeRVPkYNw

Men i helgen ska jag trotsa vetenskapen och njuta av tre härliga och låååånga sovmorgnar. Störst risk att jag blir tjurig och deppig är om någon väcker mig för tidigt. Låt mig sova och jag är kvittrande glad!

Trevlig trettonhelg!

Senaste kommentarer

  • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter